September 2005

lica
9 kg
120 cm
7 m
Kvarner
Plitka čeka (do 15m)
AchillesAchilles 90 dva crikulara (mini top)

Bilo je oblačno jutro z burjo, tako da se nisem mogel odpravit s čolnom na pozicijo. Šele okrog druge ure se je umirilo in s seboj sem povabil prijatelja Andreja, da greva malo lovit. Ko sva prišla na mesto sva se odpravila, on levo v plitvino jaz pa v desno malo globlje. Začel sem delati čeke nekje na 5 do 8 m in od 1do 2 min. Delal sem jih konstantno, umirjeno. Prihajale so ribe, ampak vse premalo, ko se na enkrat vse umiri in ribe od nikoder. Nato se iz plitvega spusti proti meni lica. Čakam. Še je čas. Malo se pritajim, da mi pride čisto blizu in ko sva bila vštric samo sprožim, hitro preverim mulinel, ker pa je odvijala hitro z roko primem vrvico in jo začnem ustavljati saj nisem vedel koliko sem jo prebil in vrvice je hitro zmanjkovalo. Imel sem srečo. Riba je bila prebita in zaplavala je v plitvino tako, da sem jo hitro rešil. Moral sem na čoln po drugo asto, saj mi je zanko na tej čisto stisnila.

lica

Malo me je še imelo, da bi lovil naprej ampak sem se držal ure in hitro nazaj k mojim, da nebi bilo kake panike, kajti burja je zopet začela jemati gor, pa ribo sem tudi imel. Tokrat za celo ulico. Prijatelju sem dejal lica kakih 8 kg, ko pa sem prišel v pristan sem pokazal ribo mojim ribičem. Rekli so: »ma to ti je gof, koja lica«. Dobro potem sem pa pred tremi leti počil lico sedaj pa gofa. Prijatelji iz kluba so me potem hitro spet popravili v poimenovanju ribe.

Dober plac in rib je bilo tu kar nekaj. Samo vreme… dva dni močna burja, potem pa tri dni jugo in gremo spet znova. Pa lovi, če se ti da ob takem vremenu.

Letos grem še na to mesto, saj se je že enkrat obrestovalo.

25/01/2020

0 responses on "September 2005"

Leave a Message

X
top