November 2010

gof
2.7 kg
63 cm
30 m
Ostalo
V padu
Domača izgradnja

Tudi letos sem se v zimskem obdobju odpravil loviti ribe v tople kraje. Tokrat me je pot ponovno odnesla na otok Lanzarote na Kanarskih otokih. V planu sem imel dober ulov na znanih lokacijah. Prve dni sem imel precej smole, saj so se mi vse velike ribe snele s puščice ali pa sem jih zgrešil.

Zadnji lovski dan sem planiral lov na najboljši lokaciji, kjer je bilo morje prejšnje dni preveč valovito. Odločil sem se, da bom testiral prototip nove karbonske puške,za katero me je proizvajalec prosil, da jo preizkusim. Pripravljam pa tudi test te puške, katerega rezultati bodo kmalu objavljeni.

Z domačinom sva pregledala par znanih pozicij za kirnje in letečo plavo ribo. Ker ni bilo nič sva odplavala še v drugo stran, kjer domačini večkrat ulovijo velike predatorje. Na obetavni poziciji, kjer se stena hitro ruši iz 25m na 50m sva zagledala velike jate majhnih ribic. Dobro sem se pripravil na potop, saj sem vedel, da bom moral globoko. Med potopom sem ves čas opazoval jate ribic, hkrati pa sem gledal proti luknjam, če se slučajno kje sonči kakšna velika kirnja. V padu sem opazil kako jata ribic naglo beži proti skalam v značilni obliki, ki sem jo videval že prejšnje dni. Ko sem obrnil pogled sem na globini +40m videl dva gofa, ki sta se dvigovala proti meni. Počasi sem se obrnil brez plavanja, da slučajno ne splašim malih in velikih rib. V padu sem počasi ter negibno drsel proti njima in meril v bližjega. Ko sem že mislil sprožiti, je drugi gof priplaval še nekoliko bližje. Mirno sem premaknil puško, še enkrat dobro nameril in se razveselil dobrega zadetka. Odvil sem mulinel in začel plavati proti površini. S kolegom, ki me je varoval, sva se že ob dvigovanju veselila dobrega ulova.

Gofa je bilo potrebno samo še dvigniti na površino in ugotoviti kako je velik. Pri lovu v plavo v kristalno čisti vodi je oddaljenost in velikost ribe skoraj nemogoče natančno oceniti. Ob strelu sem bil prepričan, da ima gof več kot 5 kg, na površini pa sem ga ocenil na 3 kg. Ker je bil gof dovolj velik za kosilo, sva se s kolegom odpravila proti obali, kjer je sledilo poziranje pred fotoaparatom.

22/09/2020

0 responses on "November 2010"

Leave a Message

© H2O team. All rights reserved.
X