H2O team potapljanje

Marec – April 2007

orada
3.5 kg
60 cm
15 m
otok MolatZadarski arhipelag
Globoka šulja (nad 10m)
Concept Pro 90Imersion-Esclapez

Bilo je sončno dopoldne v novembru 2006 ko sva se s prijateljem Lovrom odpravila s pomola pred našim domovanjem v apartmajih na otoku Istu s starim gumenjakom in Tomosovo trojko lovit našo morsko večerjo v smer zahodne obale otoka Molata. Po dobri uri vožnje se odločiva, da poizkusiva na terenu, ki ga do tedaj še nisva poznala. Izmenično prestavljava čoln vzdolž obale, vmes pa se pri obeh nabirajo okrog pasu manjši komadi orad, picov in šargov, vse tam do enega kilograma. Oba sva kar vesela tega, kar sva že ujela.

Po približno dobri uri in pol lova se odločim za čeko na dobri poziciji z zaklonom, globina približno 15 metrov. Čakam, čakam, bližje prihajajo samo manjši komadi picov, škoda da bi sprožil. Mine dobra minuta, sape več ni, potrebno bo gor. Obrnem se v levo stran, že nameravam navzgor, takrat pa ob skali kakšnih 15 metrov stran zagledam nekaj velikega. Miruje. Brez posebnega razmisleka z zadnjimi močmi zaplavam v tej smeri. Priplavam na meter blizu in sprožim. Riba je zadeta v center. Orada. Velika. Priplavam na površino in z orado na osti plavam še kakšnih 400 metrov do čolna. Pokličem Lovra. Lov je za tisti dan zaključen. Več kot dovolj bo za večerjo za približno 20 ljudi.

V hiši nimamo ne metra, ne tehtnice, pa nie zato. Ribo položim ob plavut. Od čevlja do konca lista. Dolžina približno 60 cm. Teža med 3,5 in 4 kg.

Zvečer nam lastnik diving centra Muky pripravi ves današnji ulov. Orado speče na gradeli in dolgo v noč v dobri družbi ob ribah in vinu pametujemo in pametujemo…

25/01/2020

0 responses on "Marec - April 2007"

Leave a Message

X
top