Julij 2017

zobatec
4.8 kg
15 m
Kvarnerotok Cres
Globoka šulja (nad 10m)
GrandaGranda Stelth duplex 110cm

Zgodba o ulovu meseca julija 2017 sega nazaj v julij 2016. Med lovom na H2O Team Robinsonu 2016 smo se peljali ob obali Cresa in takrat sem iz čolna videl lep teren. Že takrat sem rekel, da bi rad lovil na tej poziciji ker bo 100% kak zobatec. Ker smo zamujali na zbirno mesto to žal ni bilo mogoče.

Tako je bil na vrsti Robinson 2017 in prvoten plan je bil vračanje iz Dolgega otoka na Krk po krajši poti. Zaradi orkanske burje smo morali izbrati daljšo pot okoli Cresa in tako sem prišel do prve možnosti lova na tej lokaciji. Najprej sem pogledal na plitkejši del terena, kjer sem videl samo manjše zobatce, ki pa niso hoteli blizu.

Tako sem nadaljeval na globljem delu terena, ki je bolj strm. Že iz površin sem videl mesto kamor bi se moral zašuljat saj sem videl, da teren obeta zobatca. Odločil sem se za previdno šulju na 8m globine z namenim, da vidim kaj je na drugi strani previsa. Previdno sem pogledal čez rob in na drugi strani videl teren, ki je bil še boljši kot sem si ga predstavljal. Rekel sem si, da tu mora biti zobatec. Tako sem se na površini zelo dobro pripravil za naslednji potop, kjer bom moral vse narediti brezhibno.

Začel sem s šuljo na globino in previdno prišel do mesta od koder sem imel dober pregled nad situacijo na globini. Ker zobatca še nisem videl sem nadaljeval s šuljo proti mestu, kjer sem si v prejšnjem potopu nagledal mesto idealno za zobatce. Naenkrat sta se pred menoj pojavila 2 pica, ki sta me začela ovirati med šuljo, saj jih nisem želel prestrašit. Med tem kom sem se zaradi picev ustavil in jih ”odganjal” da bi imel prosto pot za nadaljno šuljo sem s tem na sebe privabil zobatca. Prihajal je točno iz mesta, kamor sem se želel zašuljat. Na srečo sem bil dovolj dobro skrit in sem samo mirno čakal da pride na strel. Ko je bil na strelu sem se odločil, da ga pustim še malo bližje in pričakoval sem, da bo prišel čisto na puščico. Ko sem videl, da je začel obračat sem takoj sprožil in se veselil zadetka. Kmalu je bil na površini v mojem čvrstem oprijemu, jaz pa sem občudoval njegovo velikost. Ocenil sem ga na plus 5kg, tehtnica pa je pokazala 4,8kg. Sledil je še foto shooting in pošiljanje slik posadki vseh čolnov, ki so se udeležili letošnjega Robinsona. Naslednji dan smo ga spekli za sinov 3 rojstni dan.

25/01/2020

0 responses on "Julij 2017"

Leave a Message

X
top