H2O team potapljanje

Julij 2014

brancin
1.75 kg
1.5 m
otok OlibZadarski arhipelag
Plitka šulja (do 10m)
BleutecBleutec Bastard 90

Po dveh dneh zelo slabega ribolova (polna luna in burja), 30 ustreljenih vranah (in nič drugega) in enem zastreljanem rarogu sva se s kolegom odločila obiskati pozicijo, ki vedno da solidno ribo. Tudi vreme se obrne nam v prid, saj namesto izrazite burje zapiha direktno iz severa, kar se takoj pozna tudi v vodi in riba dela malo boljše kot prehodne dni.

Po nekaj globljih čekah in obisku luknje z rarogom, ki se je odločil da se še lep čas ne pokaže, zamenjam taktiko in se odločim za plitko šuljo v dokaj močnem valu. Že po nekaj metrih premetavanja v valovih me izza ”vogala” iz manjše razpoke radovedna pogleda brancin, ki se je odločil da me odmeri od pet do glave. Samozavesten zaradi svoje velikosti ne kaže znakov prestrašenosti in se počasi premika z leve proti desni in me opazuje. Časa za strel imam dovolj, tako da iz razdalje dobrega metra ali dveh natančno ustrelim kar iz površine. Branko je na ašti, takoj je opazno da je zadetek takoj za škrgami ter da so se peresca na ašti odprla. Brez panike ga počasi pospravim saj ni bilo nevarnosti, da bi se riba strgala iz ašte.

Kasneje sem zamudil strel še na enega manjšega brancina, ko sem odpletal bojo, ki je nasedla na kamnih. Odločim se da zaključim ribolov, saj je bil ta brancin lepa nagrada po obupni ribičiji v predhodnih dneh. Ob prihodu na čoln se kolega pohvali z manjšim zobatcem in nekaj lepimi šargi, tako da oba zadovoljna zaključiva vikend-ribičijo.

25/01/2020

0 Odzivi na "Julij 2014"

Pustite sporočilo

X
vrh