H2O team potapljanje

Januar 2007

Jure Daić
Palamida
4 kg
70 cm
10 m
Ostalo
Plitka čeka (do 15m)
Domača izgradnja

Po končani diplomi in pred redno zaposlitvijo sem izkoristil prosti čas in privarčevan denar za ribolov na bolj eksotienih terenih. Po krajšem razmisleku sem se odločil za otok Lanzarote na Kanarskem otočju.

Lepega sončnega jutra sem se odpravil na pozicijo, ki so mi jo svetovali domačini. Na njej sem imel še neporavnane račune, saj se mi je dan prej s puščice strgala cca. 8kg sorodnica barakude.

Po skalah se počasi spustim do vode in poln pričakovanja odpravim na poznano lokacijo. Nekaj časa plavam na površini in iščem večje jate manjših rib, v pričakovanju da je v bližini kak plenilec. Naredim prvo čeko v plavo in nič. Odplavam naprej, okoli mene ponovno ogromno malih rib in odločim se za ponovni potop. Potopim se na 8 m, kjer sem rahlo negativno ploven in čakam. Pogled se vrti 360 stopinj v horizontalni in vertikalni smeri. Vznemirjen strmim, če se bo iz plavega kaj prikazalo. V mislih se mi prikazujejo slike velikih tun, gofov,… kaj pa če pride morski pes! Domišljija ima prosto pot. Po približno 30s se na desni strani pojavi jata kakšnih 50 palamid. Počasi obrnem puško, merim in izbiram žrtev. Na veliko razdaljo ocenim, da bo palamida mogoče podmerska, kljub temu sprožim. Riba, zadeta v predel trebuha, podivja. Previdno in počasi jo izvlečem. Šele takrat vidim njeno polno velikost in ugotovim, kako sem jo napačno ocenil.

Zvečer smo palamido pripravili v pečici in jo z užitkom pojedli skupaj z domačini.

21/09/2020

0 Odzivi na "Januar 2007"

Pustite sporočilo

X
vrh