Avgust 2020

strelka
6.9 kg
0 m
J Jadran
Plitka šulja (do 10m)
Tristan

Za zadnjo pozicijo dneva sem si izbral manjši otok, kjer pogosto videvam strelke. Ker zadnje dneve riba ni delala, z izjemo zadnje ure pred sončnim zahodom, sem se nadejal dobrega ulova.

Po približno 50 metrih šulje so se mi pričakovanja izpolnila. Med površinsko šuljo so se mi nasproti, popolnoma ob steni, pripodili dve lepi strelki. Sprva sem videl samo eno, takoj za njo pa še drugo, ki je bila precej večja in se je držala še bolj ob obali. Počakal sem ob skali in na približno dva metra ustrelil in jo natančno zadel. Strelka se je zagnala v globino, puščica pa je ostala med skalami. Takoj sem se zagnal proti puščici in jo osvobodil iz skal ter vrgel v globino, saj sem se ustrašil, da bi ostre skale prerezale vrvico. Strelka se je zaganjala naprej levo in desno, pri tem pa odvila 20 metrov vrvice. Mirno sem jo potegnil k sebi, saj je bila zadeta v sam center trupa. Šele, ko sem ribo dobil v roke, sem dojel, da je prava mrcina.

Nadaljeval sem z lovom in pred sončnim zahodom ulovil še eno manjšo strelko ter nekaj orad. Z lovom sem prekinil, saj je bilo ribe dovolj in ura je bila pozna. Tehnica je pokazala, da je strelka pravi kapitalec težak 6,9 kg.

 

28/12/2020

0 responses on "Avgust 2020"

Leave a Message

X
top