April – maj 2008

bodika (škarpena)
2.4 kg
19 m
KvarnerSveti Juraj
Lov po luknjah
custom made lesenjača 90 cmDomača izgradnja

Tokratni ulov meseca je sestavljen iz dveh škarpin. Vsaka je tehtala 1.2kg, ulovljeni pa sta bili na različnih lokacijah.

Med morskim delom tečaja potapljanja na vdih smo se potapljali pri otočku pred Sv. Jurajem pri Senju. Vrv ob kateri smo se potapljali sem spustili na globino 12m. Kot prvi se je do uteži potopil Gašper Dernovšek, ker mu je na tej globini ostalo še dovolj zraka, je mirno opazoval dno pred njim. Naenkrat se obrne proti meni in mi s prstom pokaže proti skalam, kjer je ležala velika lepotica. Po potopu sva si vzela dobre orientirje in čez par ur smo se na lokacijo vrnili s puško in fotoaparatom. Škarpina se je v tem času premaknila le za par metrov in ulov ni predstavljal problema. Večino zaslug za lep ulov je imel Gašper, ki je škarpino zvečer tudi odlično pripravil in jo pojedel s parimi tečajniki.

Drugo škarpino sem vlovil med tednom podvodnega lova na Dugem otoku. S Tanjo sva se odpravila lovit na dobro poznano lokacio. Med izvajnjem globinske čeke na 16m vidim škarpino kako leži pred svojo luknjo par metrov globje. Ker mi je zmanjkovalo zraka in sem se bal, da se bo puščica z dvema krilcema zataknila v luknji se odločim da jo vlovim v naslednjem potopu. Ker je bil precej močan tok in slaba vidljivost v vodi sem izgubil skalo s šakrpino izpred oči. Potreboval sem še 2 potopa na 19m, da sem prišel na dobro pozicijo za strel. Takoj po strelu sem 2m globje zagledal še škarpinino manjšo kolegico, po katero sem se nameraval vrniti pozneje. Ponovno sem iskal pozicijo in ko sem se postavil za strel je na to drugo škarpino zaplavala še tretja škarpina. Odločim se da vlovim obe naenkrat in med premikanjem splašim eno od škarpin, ki sem jo kljub temu uspešno vlovil. Ponovno je sledilo plavanje na skale, kjer sem škarpino snel s puščice in ponovno šel iskat škarpino na 21m. Po par minutah sem jo našel in s tremi škarpinami na zanki sem se rahlo utrujen odločil, da zaključim z lovom. Veliko škarpino smo še isti večer spekli na gradelih, manjši dve pa sta končali v brodetu.

25/01/2020

0 responses on "April - maj 2008"

Leave a Message

X
top