-
AvtorPrispevki
-
09/06/2013 ob 23:43 #27513
Jure DaićKeymasterTečaji so še kar v polnem teku. Ta vikend sta bili na vrsti 2 malo večji skupini, zato smo imel tečaj s tremi asistenti. Morje se ponovno lepo segreva, vreme smo pa imeli pravo poletno. LP Jure
15/06/2013 ob 06:28 #27514
luksiParticipantše moj pogled na tečaj potapljanja na vdih. Tisti petek, ko smo prvič sedli v predavalnico in je Jure z nasmehom oznanil da na morskem delu tečaja bomo šli VSI na 20m, se mi je v kotičkih ust prikradel WTF nasmeh, v glavi pa razmišljal “na čem je pa ta model” . Pa smo pridno poslušali, zapisovali, dihali,…
Zadnja 2 dni pred morskim delom, me je v želodcu hudo stiskalo. Pa ne, da bi me bilo strah mrzle vode v sv. juraju (15st), ampak kombinacija “nič vadbe dihanja” in 20m, pač mi v glavi nista šla skupi. Vseeno sem se odpravil. V avtu, se skupaj z preostalimi junaki potolažil, da le nisem edini ki ni treniral in da pač
bomo šli do kod bo šlo. sv. Juraj nas je pričakal v lepem jesenskem vremenu (beri dež/mraz), ampak pri skupni energiji, tega sploh nismo opazili. Minila sta dva večera, 3x v vodo, krst,…
če bi mi kdo na začetku povedal, da bom lahko z samokontrolo, sproščenostjo, občutkom varnosti, lahko spustil na
25min ob prihodu na površje lahko še na glas zavriskal, bi si mislil enako kot zgoraj zapisano. Ampak, izkušnje Jureta, vodenje step-by-step, profesionalna izvedba, zagotavljanje varnosti, so mi omogočile da sem se v tisti popolni modrini le počutil “doma”. Torej, najprej hvala prijateljema iz Extrema (Pero, Žiga), ki sta me napotila sem, potem Jure: svaka čast, si inspiracija za vsakega ki želi malo dalj časa “dol kukat” in nazadnje Boštjana, ki je bil z mano DO KOD je šlo. Aja, morda smo še P.S., pred tečajem moja globina ni šla preko 10m!
Prepričan sem nismo videli zadnjič.
lp
Luka
17/06/2013 ob 12:28 #27515
Jure DaićKeymasterTokrat je bilo delo malo drugačno kot po navadi. Na Ižu sva z Boštjanom trenirala slovensko žensko smučarsko A reperezentanco. Skrbela sva za 7 žensk, kar je dobrodošla sprememba napram pretežno moškim skupinam. Namen treningov ni bil doseganje večjih globin amapk je bil cilj zastavljen bolj široko. Osredotočili smo se na dihalne vaje, mentalne priprave, soočanje s strahom (punce so imele v večini strah pred globinami), razbijanje monotonosti njihovih klasičnih treningov, ugotavljanje katere punce so nagnjene k preforsiranju pri treningih apneje (nevarnost poškodb pri smučanju – preforsiranju). Skratka zelo dobra izkušnja, kjer sem se še sam marsičesa naučil. Punce so se dobro odrezale, čeprav se večina v vodi ni počutila domače.
LP Jure
17/06/2013 ob 12:41 #27517
Jure DaićKeymasterTa vikend smo imeli na morju dve manjši skupini tečajnikov, s katerimi sva se ukvrjala z Boštjanom. Delo in vzdušje je bilo pravo dopustniško poletno. Morje se je segrelo na prijetnih 20°C, na kopnem pa je bila prava poletna vročina. Tako kot vedno je vse potekalo zelo sproščeno in polno veselja. LP Jure
17/06/2013 ob 15:39 #27518
BostjanR81ParticipantKilla wrote:od treh tipov pa kr dva korošca
Opasni smo mi, a
?Drugače pa sem pozitivno presenečen nad smučarkami-v predstavi sem mel tekmovalnost in faušijo ter vzvišenost na vsakem koraku, pa je blo vse skupaj ravno obratno-skromnost, že skoraj familijarna kolegjalnost, poslušnost in zlo hitra učljivost. Pa kot je že namignil Jure; končno malo več žensk v neoprenih
01/07/2013 ob 08:26 #27519
Jure DaićKeymasterTa vikend smo zaključili s tečaji potapljanja na vdih do jeseni. Na morju sta bili zadnji dve skupini tečajnikov. Burja je pred tečajem zmežala vodo, tako ni bilo pravih poletnih temperatur. V soboto zvečer smo si naredili ribji piknik. Ribar Ive je odlično spekel sveže ribe, kar je popestrilo večerno dogajanje. Delo s tečajniki je bilo ponovno zelo prijetno in veselo, kar je že stalnica. LP Jure
09/07/2013 ob 09:25 #27520
Jure DaićKeymasterZačeli so se še praktični tečaji podvodnega ribolova. Ta vikend je bila na morju prva skupina. Imeli smo se super, rib sicer ni bilo v izobilju, smo pa se vsak dan do sitega najedli raznovrstnih ribjih dobrot. 14 dnevna burja je premešala vodo in posledično je bilo manj rib kot je v navadi. Več pa v slikah. LP Jure
09/07/2013 ob 11:11 #27521
anton_kParticipantHej, Na tečaju je bilo res super. S tabo smo uživali v plitvini, na globini in ob roštilju. Si vrhunski inštruktor s pozitivnim pristopom in brez kančka egoizma pripravljen pokazati vse kar znaš. Tvoj entuziazem je bistveno več kot le veselje do ribolova in nas je vsak dan vedno znova navduševal in nam dajal novih moči.
Hvala Jure in veliko uspehov še naprej.
Tone
11/07/2013 ob 21:33 #27522
stankozParticipantPozdravljeni Se z vsem strinjam s Tonetom. To je bila moja sploh prva izkušnja s podvodnim ribolovom v praksi.
Vsem, ki se želite ukvarjati s PL vam močno priporočam tečaj pri Juretu.Še enkrat hvala za tvoj trud, nasvete,
posredovane izkušnje, opozorila in za ” male trike velikih mojstrov” . Kljub temu, da riba ” ni delala” sem uspel ujeti komad zelo blizu 1 kg.
Za mene kot začetnika uspeh. Tone in Gašper tudi vama hvala za prijetno družbo.
Stanko
15/07/2013 ob 11:13 #27523
Jure DaićKeymasterTa podaljšan vikend je bila na morju druga skupina tečajnikov podvodnega riblova. Riba je bila bolj aktivna kot en vikend prej. Prvi dan so bili ulovi odlični, s tem da se je tečajniku s puščice strgal še velik gof. Timotej je ulovil svojega prvega zobatca. Še en zobatec je padel zadnji dan, ki pa smo ga zaradi hitenja na trajekt pozabili slikat, ostal pa je v hladilniku. Vtisi: imeli smo se super, dobra družba, lov, sveža riba,… Slikali smo žal samo prvi dan. LP Jure
26/07/2013 ob 11:49 #27524
Jure DaićKeymasterObjavljeni so urniki tečajev jesen 2013. Več informacij na sledečih povezavah: – Začetni tečaj potapljanja na vdih:
http://www.h2oteam.com/tecaji/tecaji-potapljanja-na-dah/#Datumi – Nadaljevalni tečaj potapljanja na vdih:
http://www.h2oteam.com/tecaji/nadaljevalni-tecaj-potapljanja-na-vdih/#Datumi_AFD – Tečaj podvodnega ribolova:
http://www.h2oteam.com/tecaji/tecaj-podvodnega-ribolova/#Datumi_PL – Potapljanje na vdih za osnovnošolce:
http://www.h2oteam.com/tecaji/potapljanje-na-vdih-za-osnovnosolce/ Prijavite se lahko preko spletne prijave:
http://www.h2oteam.com/tecaji/spletna-prijava/ ali najure@h2oteam.com . Število mest je omejeno. Na voljo so tudi darilni boni.LP Jure
13/08/2013 ob 21:31 #27525
Jure DaićKeymasterTokrat je bila na morju še zadnja skupina tečajnikov PL pred komaj pričakovanim dopustom. Tečaj smo izvedli v Sv. Juraju pri Senju. Imeli smo malo nesreče z vremenom, saj smo naleteli na močno burjo, zaradi katere je bil dva dni slabši ulov (rib samo za kosilo). Morje se je v enem dnevu ohladilo iz poletnih 26-28°C na skoraj zimskih 14°C na celini in 20°C na otokih. Kljub temu smo zadnji dan nanizali lepe ulove, tako da je bilo dovolj rib še za domov. Ponovno smo se imeli odlično, le mrzla voda in burja sta neugodno vplivala na drugače super vikend. Več pa v slikah.
LP Jure
27/08/2013 ob 21:18 #27526
Jure DaićKeymasterJesenski tečaji začnejo čez 14 dni. Zainteresirani, pohitite s prijavo. LP Jure
10/09/2013 ob 10:27 #27527
MirtParticipantŽivjo! Jure, izredno moram pohvaliti tvoj tečaj. S potapljanjem in podvodnim ribolovom sem se ukvarjal že od malega in sem vedno užival. Letos, po obisku tečaja apneje in podvodnega ribolova, pa so se mi veselje do tega športa, ter tudi občutki, ki jih imam pri potapljanju in lovu povečali za 1000 %. Nikoli si nisem predstavljal, da se lahko na tovrstnem tečaju tako ogromno naučiš. Užival sem v vsakem trenutku, zaradi tečeja pa bom 10x bolj užival še vse svoje nadaljne lovske dni. Vem, da je nekaj odvisno tudi od sreče, vendar so se moji ulovi z 0 do 1 ribe na lov spremenili v praktično garantirano kosilo. Nemogoče! Tistim, ki jih tovrstne zadeve zanimajo tečaj priporočam iz vsega srca, ogromno odnesejo tako začetniki, kot tudi bolj izkušeni. Še enkrat hvala! 23/09/2013 ob 11:19 #27528
vokulParticipantLep pozdrav! Včeraj smo prišli domov iz Sv. Juraja – po uspešno opravljenem tečaju PSS – Freediver!
Če na kratko povzamem…fenomenalna izkušnja, super vodstvo in ostala družba. V teh nekaj dneh sem pridobil veliko novega znanja in lahko rečem, da se zdaj znam VARNO potapljat, primerno pripraviti na potop in reagirat v primeru kakšne nesreče pri potapljanju. S pomočjo Jureta in Boštjana smo tudi podrli marsikatero osebno mejo, za katero si je marsikdo mislil, da je zabetonirana
Metri so kar sami od sebe prihajali…in vse je bilo v sproščenem in varnem vzdušju.Toplo priporočam vsem, ki se že rekreativno potapljajo (tudi sam sem se že prej dolga leta rekreativno potapljal in na tečaju pridobil veliko več kot sem pričakoval!) in tudi tistim, ki se prvič srečujejo s tem krasnim podvodnim svetom.
Še enkrat hvala za super izkušnjo! Zdaj pa pridno trenirat…
Lp, LukaP
p.s. Če ima kdo še kakšne fotke…kar pogumno uploadat
23/09/2013 ob 11:23 #27529
Jure DaićKeymasterKončan je čas dopustov in tečaji potapljanja na vdih se nadaljujejo. Tokrat sva imela z Boštjanom 2 skupini tečajnikov. Na morju je še pravo poletno vreme in nekateri so vročino izkoristili za zadnje letošnje kopanje v morju. Tako kot vedno smo se imeli super, dobre volje, smeha in globokih potopov ni zmanjkalo. Na tečaju so prav vsi tečajniki nizali zelo dobre potope enega za drugim, odkrili smo tudi 2 skrita talenta. Miha je brez kakršnega koli predhodnega znanja in treninga naredil STA 6min in 6s (pred tečajem je naredil manj kot 2 min), kar je zavidanja vreden rezultat za večino tekmovalcev. Mira pa je bila vsa razočarana, ko sem ji povedal, da je potop na -27m najgloblje kamor jo spustimo. Sicer bi zmogla iti še precej globlje. LP Jure
27/10/2013 ob 21:35 #27530
Jure DaićKeymasterPred 14 dnevi smo zaključili s tečaji za letos. Na morju sta bili zadnji dve skupini tečajnikov, ki sta se zelo dobro odrezali. Kljub temu, da je že bila sredina oktobra smo imeli toplo morje in v nedeljo skoraj poletno vreme. Najbolj pogumni so se celo kopali v kopalkah. Tečajnica je ponovno pokazala, da je pri potapljanju ženske niso ravno nežnejši spol ampak nadarjen, na 27m se je z nasmehom na obrazu obesila za utež kot okrasek na jelko in se ji niti najmanj ni mudilo proti površini. LP Jure
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Hitre povezave
Trenutna tema
Statistika foruma
- Users
- 2.440
- Forums
- 46
- Topics
- 3.949
- Replies
- 22.650
Dogodki