H2O team potapljanje

Plavutke

Prikaz 41 prispevka (od skupno 53)
  • Avtor
    Prispevki

blaz.novak
    Član

matejstrojan wrote:

Še en glas za Proteus carbon.

Na voljo so v treh trdotah in dveh dimenzijah lista.

Ob doplačilu se lahko zmeniš da ti jih Robi izdela tudi po meri, točno tako trdoto in krivuljo kot želiš.

Jih imam, z njimi preplavam vsaj 3x več kot s plastiko, pa še gležnji me ne bolijo več. Imam sicer čez 100kg.

S kratkimi sem dosegel globino 28m in povratek ni bil nič počasnejši ali težji kot z dolgo verzijo.

Kratke Proteus imam v kombinacji s Pathos fireblade, sicer imam precej visok nart in mi drugi čevlji, kot Pathos ali Imersion ne ustrezajo.

Če imaš denar ne preizkušaj palstike ali kake poceni stekloplastike.

Dobre plavutke so zlata vredne!

t3d
    Član

Nabavil sem karbonske plavuti Blade od Blueteca v kombinaciji s Pathos čevlji. To je bila trenutno bestbuy varianta in zagotovo več kot potrebujem.

Hvala vsem za nasvete!

pehtran
    Član

Najbrž bo deset let, odkar gonim stekloplastične Captain Nemo in počasi spoznavam, da čisto neuničljive niso, so pa prekleto blizu tega.

Redno lovim do trideset metrov, občasno čez, bile so na petdeset. Dvakrat sem imel na nogi karbon, pa nisem videl razloga, da bi ga nabavil.

Naslednje plavuti bodo gotovo stekloplastične in zelo verjetno Captain Nemo.

Miha

Sauperl
    Član

😆 😆 😆 😆

Sauperl
    Član

Jaz pa že dve leti lovim z navdnimi plastičnimi plavutkami za 90 €, pa so čisto OK.

Vse vrste lova izvajam, pa tudi luknje do 30m gre. Ni mi jih žal in tudi po skalah hodim pozimi, će je treba. Ko crknejo grem zopet po takšne nizko cenovne plastične

Hočem povedati, da so plavuti zelo važne. Še zdaleč, pa ne tako pomebne kot eni mogoče mislijo in pretiravajo z ne vem več kakšni super znamkami in modeli (isto sranje kot pri puškah :realmad: ). V vodo se spravite, da se noga navadi plavuti pa tako vse gre… :) :) :)

martin09
    Član

Sem opazil, da je tekla debata tudi o Omer stingray black plavutkah. Jaz jih imam 4 leta, in sicer srednjo trdoto 25. Plavutka dobro funkcionira, čeprav je zame in za mojih 70 kg pretrda. Pri samem ribolovu mi povsem ustreza. Pri hitrejšem plavanju pa pride do preveč izrazitega zvijanja celega telesa, posledično odvečne porabe energije. Bolečin v gležnjih do sedaj nisem zasledil, niti po 5 urah lova, seveda ko je plavutkanje počasnejše.

Priporočam tistim, ki imajo višjo telesno maso in se jim ne zdi neumno dati toliko denarja.

Glede obstojnosti nimam pripomb, čeprav sem pravkar, zaradi moje nepazljivosti, zlomil list. Prečni lom na mestu, kjer se konča stranska ojačitev. Novega sem že naročil.

Moje mnenje glede izbire materiala listov:

-globinska čeka- karbon

-plitka čeka, šulja- plastika ter eventuelno krajše plavuti

Popolnoma pa se tudi strinjam s tistimi, ki pravijo, da plastika povsem zadostuje vsakemu lovcu. Pomembna je kilometrina in ne top oprema. Je pa res, kot je že nekdo napisal…občutek je pa boljši.

LP

Martin

Proteuscarbon.si

Domača roba. Želje, garancija…..

Šauperl ve zakaj.

Andrejurak
    Član

Letos sem imel izvrstno primerjavo srednje trdote stekloplastike(Nemo), plavutkal sem jaz, in popolnoma mehkih plavuti (kolega-profi), mislim da je bil c4. Tehnika elegantna na komplet celotne apneje, plavut je bila le eden od zadnjih faktorjev. Tak kot da bi rekel kdo se bo prej naučil kolo vozit. Mislim da rabim še kar nekaj kilometrine da bi pri meni tak potop izgleda spontano. Ko mehko karbonko obvladaš je neprimerljiva z ostalim. :smoke: Proteus (s vsem svojim trudom in entuziazmom) je VRHUNSKA plavut. Zaj pa dilema….al maš pa še nisi tam al pa si tam in nimaš denarja. Ko vodi kolo…Vsekakor vredna denarja, osebno čez nekaj kilometrine moj naslednji nakup.

lp a

Ziga
    Član

Karbonski listi so drugače cela znanost. Ni fora samo v materialu, bolj pomembna je zgradba(način polaganja vlaken) in pa sama smola ter postopek strjevanja. Listi imajo zelo različne krivulje, nekateri so bolj primerni za plitek lov, drugi za globinse potope. Mi podvodni ribolovci pa v večini potrebujemo nek allaround list. Karbonskih listov se ne kupuje od velikih proizvajalcev ampak od majhnih “butičnih”. Postopek izdelave dobrega para listov lahko traja tudi 48 ur, kar si veliki nikakor ne morej privoščiti.

P.S. Če bi kdo želel na test Bleutecov novi model karbonskih listov Blade s čevljem Pathos 44-46 me lahko kontaktira po ZS ali pa 031 634 034.

pehtran
    Član

Evo, Žiga, hvala, jaz jih vzamem na probo (od srede do nedelje), ker sem se zgoraj duval, da je karbon stran metanje denarja in glede na to, da že celo življenje brcam s plastiko in stekloplastiko, bom po krajšem dopustku na Unijah čez 14 dni semle gotovo lahko napisal zanimive vtise o druženju s karbonom. Miha

zubatac
    Član

pehtran wrote:

Evo, Žiga, hvala, jaz jih vzamem na probo (od srede do nedelje), ker sem se zgoraj duval, da je karbon stran metanje denarja in glede na to, da že celo življenje brcam s plastiko in stekloplastiko, bom po krajšem dopustku na Unijah čez 14 dni semle gotovo lahko napisal zanimive vtise o druženju s karbonom. Miha

a pol očitno greš :mrgreen:

pehtran
    Član

Ja, če dobim prevoz do dol, potem grem.

BostjanR81
    Član

Šauperl wrote:

Jaz pa že dve leti lovim z navdnimi plastičnimi plavutkami za 90 €, pa so čisto OK.

Vse vrste lova izvajam, pa tudi luknje do 30m gre. Ni mi jih žal in tudi po skalah hodim pozimi, će je treba. Ko crknejo grem zopet po takšne nizko cenovne plastične

Hočem povedati, da so plavuti zelo važne. Še zdaleč, pa ne tako pomebne kot eni mogoče mislijo in pretiravajo z ne vem več kakšni super znamkami in modeli (isto sranje kot pri puškah :realmad: ). V vodo se spravite, da se noga navadi plavuti pa tako vse gre… :) :) :)

Se strinjam z majstrom, kar se plavuti tiče, na puške se ne spoznam :) sprobal sem vse od plastike do karbona in ugotovil, da je dobra plastika lahko celo boljša od slabega oz. napačno izbranega karbona (3 tedne vneti obe ahilovi tetivi-vsaj za dve stopnji pretrde plavuti). za čist rekreativno potapljanje uporabljam Omer Stingray, ki se mi glede na to, da so plastične, zdijo super odzivne, tudi čevelj je komot-brez težav plavam z njim po več ur brez nabijanja ali ribanja v nogo. za malo bolj resne potope imam C4 mustang3- vrhunska plavut v vseh pogledih, profitiram pri povratku iz globine, karbon mi minimalno skuri noge, pa še čevelj mi je kot ulit za večurno potapljanje. z nekaj “globinskimi” plavutmi so mi na daljših relacijah plavanja po površini hitro odpovedale noge, tako Omer, kot C4 sta super tudi za to. po drugi strani sem nabavil plastične C4 Wahoo, malo iz firbca, malo zato ker je čevelj enak kot pri Mustangu, moram pa rečt, da so listi-trdota M porazni v svoji odzivnosti. tu jih Omer Stingray prehiti po levi in po desni.

Toliko še od mene glede plavutk :),

LP

Prikaz 41 prispevka (od skupno 53)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh