-
AvtorPrispevki
-
27/08/2008 ob 10:29 #20163

agajsakČlanZa M techic pa pravijo naslednje:Freediving: For this more technical sport I have a pair of M-Technic stiff blades( pure carbon), that have been glued into a pair of Beuchat foot pockets. The choice of the foot pocket was decided by trying on many different types, and finding the most comfortable. These fins have an exceptional amount of grunt compared to the standard spearfishing type fin, but have the serious disadvantage of being very brittle, and will blow apart if hit on a hard object. When used properly these fins let out a distinctive noise as the carbon snaps back to it’s resting shape. http://www.apnea.co.nz/equipment.html 27/08/2008 ob 17:12 #20164
Sandi BitencAdminHvala za informacije. Torej je pri karbonu še vedno treba zelo pazit kaj se kupi. Spomnim se prvih karbonskih C4. Tudi tiste so bile čisto krhke, pa pol so tudi druge večje firme imele probleme z njimi v prvih serijah. 28/08/2008 ob 05:52 #20165
agajsakČlanVčeraj kupil liste Subcraft carbon mimetic flap na priporočilo Alana in s ceno sva prišla nekako skupaj. Zatrjuje, da se po performansah kosajo z ostalimi renomiranimi znamkami, čeprav priznava, da je končni videz njegovih plavuti slabši kot od Majestica. 28/08/2008 ob 12:01 #20166
GregaMČlanHi Kakšne plavuti so to? Nove? Kakšna je kaj cena in kje se jih da pogledat na netu.
29/08/2008 ob 12:06 #20167
agajsakČlanPlavuti še nisem preizkusil, sem jih pa včeraj zlepil v pathosov čevelj. Izgledajo rjavo mimetično so 2cm širše od carbon teka, enake dolžine, mislim, da je to standardna dolžina in na koncu je flap kot pri C4. Lahko slikam in ti pošljem slike, če želiš. Alan mi je sam poslal ponudbo za njih, redna cena 1650kun, če si logiran na njegovih straneh ti jih da za 1250kun(na to ceno ne vrača pdv). Pathosov čevelj 42-44št. 495kun.Ta vikend sta s tomico na krku-pineziči in to v prijetni družbi, tako da ne bosta lovila. Na netu jih nisem videl. 01/12/2010 ob 01:24 #20169
Jure DaićAdminOmer je dober masovni proizvajalec opreme. Točno kateri model pa si gledal? LP Jure
01/12/2010 ob 09:01 #20170
MilanČlanOMER Stingray black – navadne ali pa karbonske OMER Millenium Rekord. Vsekakor bi mu ustrezale tudi OMER Stingray CARBON, a je cena malo huda….. Pa ne vem niti koliko se razlikujejo od tistih malo ceneših….
Seveda pa bom pogledal tudi Pathos čevelj in Bleu techove liste, kot si mi že svetoval. Grem v LJ in da polovim več muh na en mah…..
01/12/2010 ob 10:07 #20171
Jure DaićAdminOMER Stingray black so pretrde, rajši glej kaj mehkejšega. Obojne karbonske so dobre, moral bi pa jih videt in stestirat zakaj je taka razlika v ceni. LP Jure
01/12/2010 ob 15:06 #20172
MilanČlanTo pomeni da so tadražje verjetno vredne svojega denarja. Upam da so tudi karbonske za 200 E OK. 02/12/2010 ob 22:28 #20173
Jure DaićAdminListi so samo en faktor, enako pomemben pa je udoben čeveljček, ki ga moraš sprobat. Plavut za 200 EUR je verjetno zelo dobra, nisem pa je še videl oziroma testiral. LP Jure
p.s. Opazil sem, da ima Seaway novo spletno stran.
22/12/2010 ob 17:29 #20174
pyro.markoČlanIma mogoče kdo plavuti od leaderfinsa in sicer carbon verzijo kako se obnesejo in kakšno trdoto bi priporočali soft,medium,hard ali extra hard? Imam 83 kg,184cm in relativno dobro utrjene noge. Do globine 25 m. Vzel bi samo liste,čevlje bi kupil pri nas. Hvala!
22/12/2010 ob 17:38 #20175
antonioČlanjaz priporočam, da pogledate za plavutke pri scubari v Rijeki. namreč, dobite popust na gotovino(5 do 10%) + povračilo ddv (cca18%). tako da lahko dobre plavutke dobiš za mali denar. 23/12/2010 ob 11:53 #20176
pbdsČlanNo takšen popust dobiš tudi če si član H2Oja vemo kje, pa ni treba v Rijeko ali Italijo ali celo kam drugam lazit. Le vprašati je treba dotične ljudi (Jure, Mitja . . . ) in pozanimati se je treba. Res ne razumem, kaj je tako famoznega če kupiš stvar drugje, pa tudi če zakuriš 100€ bencina in si potem 50€ v minusu, ampak občutek je pa fenomenalen mar ne?!
Lp
23/08/2013 ob 07:00 #20177
t3dČlanOdločam se za nakup novih plavuti. Zamenjal bi sedajšnje plastične, ki so premehke za moje potrebe. Gledam med doslej zelo pohvaljenimi stekloplastičnimi Captain Nemo ali pa med OMER Stingray CARBON, kjer bi z dobrim popustom mogoče celo dodal še stotaka.
Moja vprašanja so naslednja:
– kje v SLO bi najcenjele lahko dobil Captain Nemo? Stekloplastika se mi zdi najbolša izbira če gledamo price/performance.
– ali ima kdo izkušnje s trdoto pri OMER Stingray CARBON. Glede na to da imam dokaj natrenirane noge in pri plastičnih plavutih ogromno rezerve, bi se bilo še vedno smiselno odločiti za najmehkejšo trdoto 20?
– ali so omenjene plavuti dovolj trpežne tudi za “šuljo”?
Za vse nasvete in odgovore že vnaprej hvala.
Lp
23/08/2013 ob 08:22 #20179
t3dČlanKilla wrote:kolk eurov ti je budget?
Budget je variabilen glede na odgovore na zgornja vprašanja

Naprimer če dobim Nemota za cca 150 EUR , Omerja pa za 290 EUR bi se odločil za Nemota, v nasprotnem priemru bi že dodal še preostalo razliko. Sam sem mnenja da je karbon nekje 10% boljši od stekloplastike. Bi bil pa vesel, če me kdo popravi.
23/08/2013 ob 09:05 #20180
rokozaverČlanJaz trenutno “furam” karbonke od XXONE model ANAX! Super plavuti…trdota nimam pojma koliko je…so pa zelo mehke kar mi zelo ustreza. Škarpete so PATHOS Fireblade. Naslednje liste, ki jih bom kupil pa bojo Speedblade 76 (Proteus).
23/08/2013 ob 12:50 #20181
matejstrojanČlanŠe en glas za Proteus carbon. Na voljo so v treh trdotah in dveh dimenzijah lista.
Ob doplačilu se lahko zmeniš da ti jih Robi izdela tudi po meri, točno tako trdoto in krivuljo kot želiš.
Nemo je soliden, vendar daleč od pravih karbonskih.
Omer stingray carbon niso neke plavuti.Starejši model je bil boljši.
Dobre so tudi grške majestic,xxone,bleutec..
Vse kompozitne plavuti so primerne tudi za šuljo.
Če znaš plavat pravilno in uporabljaš malo uteži potem vzemi kar se da mehke.
Če raje loviš rahlo preobtežen vzemi malenkost trše.
lp
Matej
23/08/2013 ob 22:49 #20182
Jure DaićAdminZelo dobra varianta so tudi Captain nemo carbon, ki imajo dobro razmerje cena/performance. Stekloplastične Captain nemo pa so verjetno najbolj trpežne plavuti na trgu, so praktično neuničljive, nimajo pa take odzivnosti kot karbon. Omerjeve so malo predrage. Treba je vedet še eno stvar. Le redki lovci ločijo razliko med vrhunsko in dobro karbonsko plavutjo.
LP Jure
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Dogodki
Ob tem času ni dogodkov