H2O team potapljanje

Andrej Ropret je letos postavil že 5. državni rekord

Zadnji konec tedna v novembru je v Rusiji na odprtem prvenstvu Saint Petersburga odlično nastopil naš najboljši potapljač na vdih v bazenskih disciplinah Andrej Ropret, član H2O Team-a iz Maribora. 36-letnik, ki ni le uspešen športnik, temveč tudi manager v največjem nakupovalnem središču v Sloveniji je v številčni mednarodni konkurenci upravičil vlogo favorita in pometel s konkurenco.

Na tekmi, kjer je sodelovalo 39 tekmovalcev iz Rusije, Belorusije, Moldavije, Latvije in Slovenije, je Ropret slavil v skupnem seštevku treh disciplin, to je statični apneji (STA), dinamični apneji brez plavuti (DNF) in dinamični apneji z plavutmi (DYN).

V statični apneji je v soboto 26.11.2016 dopoldne sapo držal 7min in 11 sekund, kar je bil najboljši rezultat tekmovanja ter nekaj ur zatem v naslednji disciplini dinamika brez plavuti uspešno preplaval 149m. »Ti disciplini sta me zelo utrudili in zato nisem bil povsem prepričan, če mi bo uspel dober rezultat tudi v disciplini dinamika s plavutjo. Zato sem bil povsem sproščen. Zagotovo je to bil ključ do uspeha«, pravi Andrej.

V svoji paradni disciplini je zadnji dan temovanja, v nedeljo slavil s preplavanimi 253 metri, kar je tudi nov najboljši dosežek v Sloveniji. »V letošnjem letu sem postavil kar 4. državne rekorde v dinamiki s plavutjo ter izboljšal državni rekord v statiki. Letos je bilo zares moje leto, saj sem bil uspešen tudi na poslovnem področju, zamenjal službo v kateri zelo uživam ter opravil že drugo fakultetno diplomo. Vse se da, če se želi«, pravi.

Andrej je tako zelo uspešno sklenil tekmovalno sezono in za piko na –i s strani poslušalcev radia Val 202 izbran za ime tedna. »Leto in misli sem že usmeril v naslednjo sezono, ko je na sporedu individualno svetovno prvenstvo, na katerem imam visoke cilje. Medalja na svetovnem prvenstvu ali morda osvojitev svetovnega rekorda,« pravi Andrej, ki mu motivacije ne manjka.

Svetovni rekord je 300 metrov in kot pravi, se je na treningih že precej približal tej razdalji. »Treningi so brutalni, drugače ne gre, ker konkurenca ne spi«, nam pove. V bazenu trenira vsaj trikrat na teden, kjer poskuša pod vodo preplavati čim daljšo razdaljo, vmes pa ima minimalne pavze. Dvakrat na teden izvaja trening statike, v zimskem času pa se ukvarja s tekom na smučeh in alpskim smučanjem.

Video rekordnega potopa je objavljen na youtube.

23/01/2017

0 Odzivi na "Andrej Ropret je letos postavil že 5. državni rekord"

Pustite sporočilo

X
vrh