Letne dovolilnice za PL na HR do 1.6.2017?

Na internetu se je pojavil nov predlog Zakona o morskom ribartvu na Hrvaškem. Zakon še ni sprejet in iz HSSRM so mi odgovorili, da še nimajo informacij kdaj bo stopil v veljavo. Tako je še vedno v veljavi  stari zakon.

V predlogu novega zakona je možno zaslediti spremembo, ki je za športne in rekreativne lovce zelo pomembna. Pri nakupu letnih dovolilnic se umika besedilo, ki je določalo da so lahko dovolilnice kupovali samo osebe, ki imajo prebivališče na Hrvaškem.

TRENUTNO VELJAVNI ZAKON


Izdavanje dozvola za športski ribolov
Članak 44.


(3) Pravo na kupnju godišnje dozvole za športski ribolov imaju članovi nacionalnog saveza za športski ribolov na moru Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

PREDLOG NOVEGA ZAKONA

 
Izdavanje i prodaja dozvola za športski ribolov na moru i rekreacijski ribolov na moru
 
Članak 29.

(3) Dozvole za športski ribolov na moru mogu se izdati samo članovima nacionalnih saveza za športski ribolov.

Naslednja stvar, ki je za nas zanimiva pa je rok, ki določa kdaj je možno kupiti letne dovolilnice. 29. člen pod točko 2 določa, da se letne dovolilnice prodajajo od 1.12. minulega leta do 1.3. tekočega leta. V prehodnih odredbah v 87. členu pod 5 točko je določeno, da se bodo letne dovolilnice v letu 2017 prodajale do 1.6.. Iz tega lahko sklepamo da bo nov zakon v veljavi pred 1.6.

PREDLOG NOVEGA ZAKONA

Izdavanje i prodaja dozvola za športski ribolov na moru i rekreacijski ribolov na moru
Članak 29.

(2) Godišnje dozvole se izdaju u razdoblju od 1. prosinca tekuće godine do 1. ožujka naredne godine.

Prijelazne i završne odredbe

 
Članak 87.

(5) Iznimno od odredbe članka 29. stavka 2. ovoga Zakona, godišnje dozvole za kalendarsku godinu 2017., moguće je izdavati do 1. lipnja 2017. godine.


Trenutno še stvari niso definirane in lahko o njih zgolj ugibamo. Je pa zelo velika verjetnost, da bodo letne dovolilnice v uporabi že do 1.6.

Povezava na trenutno veljavni zakon.
Povezava na predlog novega zakona.

10/01/2017

0 responses on "Letne dovolilnice za PL na HR do 1.6.2017?"

Leave a Message

© H2O team. All rights reserved.
X