Ropret odličen na Fazza 2018

V Dubaju je minuli vikend potekalo mednarodno tekmovanje Fazza Freediving Championship 2018, ki je v svetu znano po zelo bogatih finančnih nagradah. Zmagovalec ali kar najboljši trije dobijo vsako leto nov avto, terenec znamke Range Rover ali Nissan, ostali tekmovalci pa dobijo finančne nagrade.

Posebnost tekmovanja je, da se tekmuje samo v statični apneji brez maske, obleke, ščipalke za nos,…. Dovoljene so samo kopalke, tekmovalec pa se mora pod površino držati za vrv. Voda v bazenu ima samo 27°C, dodatna težava pa je, ker tekmovalci ne vedo koliko časa so že pod vodo.

Slovenske barve je zastopal tekmovalec H2O Teama Andrej Ropret. Najprej so potekale kvalifikacije, kjer se je dobro odrezal. Andrej je bil s časom 7min 38s peti, vlogo glavnega favorita pa je z najboljšim časom kvalifikacij 10min 31s potrdil Hrvat Goran Čolak. Prvih deset tekmovalcev je nastopilo v finalu.

Pričakovano je že petič prepričljivo zmagal Čolak, ki je pod vodo zdržal rekordnih 11min 6s. Tako je Goran že osmo leto zapored dobil avtomobil terenec (5x 1. mesto in 3x 2. mesto). Drugi je bil Poljak Mateusz Malina s časom 10min 3s. Tretji pa Hrvat Veljano Zanki s časom 9min 21s. Andrej je osvojil odlično 4. mesto s časom 7min 4s.

Vsem tekmovalcem čestitamo za odlične potope.

Več slik in celotne rezultate si lahko ogledate na foromu.

27/03/2018

0 responses on "Ropret odličen na Fazza 2018"

Leave a Message

X
top