H2O team potapljanje

Nika Kožar

Njeno življenje je že od nekdaj tesno povezano z naravo in gibanjem.
btf

Nika Kožar je magistrica kineziologije. Njeno življenje je že od nekdaj tesno povezano z naravo in gibanjem. Nekdaj vrhunska triatlonka je v svoji športni karieri dosegla veliko odličnih rezultatov tako doma kot v tujini. Med drugim je bila večkratna državna prvakinja, kot članica slovenske reprezentance pa je Slovenijo zelo uspešno zastopala tudi na mednarodnih tekmovanjih. Tudi po končani športni karieri je ostala zelo aktivna in tako je še danes. Ne glede na letni čas svoj prosti čas aktivno preživlja s prijatelji v naravi, v hribih in še raje na/v morju.

Potapljanje na vdih jo je povsem prevzelo, saj je tukaj našla tisto kar iskala. Od začetnice je zelo hitro napredovala. Že nekaj mesecev po svojem prvem potopu je brez težav presegla globino 40m. Z izkušnjami pa se njen napredek konstantno nadaljuje. V globini se počuti popolnoma sproščeno in svobodno. Tam pozabi na čas in se zlije s trenutkom.

Kot inštruktorica želi tečajnike na varen in sproščen način popeljati v svet potapljanja na vdih. Želi jih naučiti in pripraviti na varne in sproščene potope. Pri tem pridno uporablja tudi znanje iz področja športne znanosti. Kot magistrica kineziologije namreč podrobneje pozna delovanje telesa v različnih okoljih (globina,…) ter telesno in mentalno pripravo na potapljanje na vdih.

stars

9

leto izkušenj

beenhere

Tečajnikov

50 +

compare_arrows

100 m

CNF

star_border

5 min 15 s

STA

Reference

Osebni rekordi na tekmovanjih:

  • STA 5min15s, Ljubljana 2022
  • CWTB 42m, Dahab 2022
  • CNF 100m, Maribor 2023

23/06/2023

0 Odzivi na "Nika Kožar"

Pustite sporočilo

X
vrh