H2O team potapljanje

MAD CUP 2010

Športno društvo H2O team Maribor je pretekli vikend v kopališču Pristan že šestič organiziralo mednarodno tekmovanje ter državno prvenstvo v bazenskih disciplinah potapljanja na vdih MAD CUP 2010. V Mariboru so se ponovno zbrali najboljši potapljači na vdih na svetu, ki so tekmovali v treh disciplinah: dinamika brez plavuti, statika in dinamika s plavutmi. Tekmovanja se je udeležilo preko 40 tekmovalcev iz 6 držav.

V močni mednarodni konkurenci so se odlično odrezali slovenski tekmovalci. Najbolje se je odrezal Samo Jeranko, ki je osvojil tri naslove državnega prvaka v obeh dinamičnih apnejah in skupnem seštevku točk ter zmagal tudi v mednarodni konkurenci. Naslov državnega prvaka v statični apneji je osvojil Miha Pribošič. Naš najboljši globinski potapljač Jure Daić pa je na državnem prvenstvu osvojil tri druga mesta ter tretje mesto v skupnem seštevku tekmovanja, kar so zanj odlični rezultati saj je sredi priprav za globinska tekmovanja.

Odlično so nastopali hrvaški tekmovalci. Dve 1. mesti je osvojil Goran Čolak, ki je postavil nov DR v DNF 175m, zmagal pa je tudi v STA s časom 8 min 15s. Žal se je ponesrečil nastop novi potapljačici Dajani Zoretić, ki je po odplavanem svetovnem rekordu DNF 161m izgubila zavest in tako končala brez uvrstitve. S tem rezultatom je opozorila, da bomo v kratkem še večkrat slišali o njej.

Letošnji MAD CUP je bil posvečen priznanemu podvodnemu fotografu Dejanu Šarmanu (1971 – 2009), ki je lani izgubil življenje v potapljaški nesreči na izviru reke Cetinje. V kopališču Pristan je na ogled pregledna razstava njegovih podvodnih fotografij.

Več informacij o tekmovanju, uradne rezultate in fotografije lahko najdete na uradni spletni strani tekmovanja.

05/03/2010

0 Odzivi na "MAD CUP 2010"

Pustite sporočilo

X
vrh