H2O team potapljanje

Plavuti BM30

Plavuti BM30

139.00

Vse se je začelo z iskanjem mešanice polimerov, ki bi omogočila izdelavo lamel s podobnimi zmogljivostmi kot v primeru ogljikovih vlaken in stekla, hkrati pa bi odpravila znane težave zaradi krhkosti teh kompozitov.

Tako so prišli do zmesi z mehanskimi lastnostmi brez primere, ki so jo oblikovalske in proizvodne izkušnje spremenile v novo tehnologijo, namenjeno proizvodnji še zmogljivejših lamel.

Tehnologija FRC™ – Fully Responsive Compound je tako odgovorila na vse proizvodne zahteve:

– Zasnova izdelka izkorišča mehanske lastnosti spojine za elastični odziv, podoben odzivu ogljikovih in steklenih vlaken.

– Zaradi visoke prožnosti spojine , visoke trdnosti pri upadu in trganju tudi pri nizkih temperaturah ni nevarnosti zloma ali trajne deformacije lopatice.

– Moč in visoka odpornost elastičnosti materialov FRC omogočata, da se v celoti izkoristi značilna geometrija lopatic iz ogljikovih in steklenih vlaken brez uporabe ojačitvenih reber ali zaščite.

– Manjši ogljični odtis v primerjavi z običajnimi tehnopolimeri, ki se uporabljajo v industriji, in popolna odsotnost strupenih elementov.

Posebnost lamel BM-30 je torej v tej tehnologiji, ki združuje inovativne materiale s hidrodinamično in ergonomsko geometrijo.

Uporabljena zmes je tako elastična in ima tako velik spomin na obliko, da bi se – kar je absurdna demonstracija -, če bi pogledali lopatico, potem ko bi jo zvrnili nase, po sprostitvi vrnila v svojo prvotno obliko in obliko, brez kakršne koli trajne strukturne deformacije, ki bi lahko ogrozila njeno zmogljivost.

Rezilo plavuti BM-30 je nagnjeno pod kotom 30°, da olajša plavanje na površini in se prilagodi naravnemu naklonu gležnjev pri potapljanju. Majhne stabilizacijske letvice, nameščene na koncu rezila na mestu največjega pretoka vode, preprečujejo, da bi plavut zdrsnila vstran, ne da bi pri tem zmanjšale njeno moč in pravilno upogibanje rezila za optimalno delovanje.

Plavut BM30 je resnično kompromis med kakovostjo in ceno.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Dodatne informacije

Številka

36-38, 39-40, 41-42, 43-44, 45-46, 47-48

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Plavuti BM30”
X
vrh