H2O team potapljanje

H2O team training camp 2012

Po lanskem uspešnem taboru globinskega potapljanja na vdih imenovanem ”H2O Team Training Camp” je bilo letos še veliko več zanimanja za novo pustolovščino. Letošnji tabor smo podaljšali na 5 dni, saj smo izkoristili praznik 15.8., ki je padel na sredo in ga potegnili do nedelje 19.8. Ponovno smo se zbrali v Sv. Marini, saj so pogoji tam skoraj idealni za globinsko potapljanje. Tabora se je udeležilo več kot 30 članov društva, od tega se nas je 26 potapljalo. Ponovno je potekal izbor za najglobljega člana H2O teama, iz konkurence pa so bili izvzeti tekmovalci.

Prvi dan smo namenili adaptaciji na globine, kjer so se lahko naši člani uvajali na globinske potope. Globine smo omejili na 20m, da se udeleženci privadijo na poligone, lanyarde, sistem varovanja,… V četrtek in petek smo izvajali potope dvakrat dnevno, tako je bilo dovolj časa za postopno napredovanje. Osebni rekordi so ob vsakem izhodu na morje vztrajno napredovali in globine so začele presegati 30m. Več članov je imelo težave z izenačevanjem, saj na teh globinah izenačevanje, kot ga poznajo rekreativci počasi odpove. Tako smo petkov večer izkoristili za kratka predavanja o globinskem izenačevanju in kako narediti ”mouth fill”, ki omogoča izenačevanje na globinah, ko so pljuča stisnjena pod rezidualni volumen.

Podkrepljeni z novim znanjem, so se vsi udeleženci tabora odločno odpravili v vodo še zadnji dan. Kot je bilo za pričakovati, so osebni rekordi padali kot za stavo. Med člani je bila opazna pozitivna tekmovalnost, kdo bo šel globlje. Mogoče se sliši malo nenavadno, ampak do samega konca je kazalo da bo najgloblji potop pripadal nežnejšemu spolu. Alenka Artnik se je pod vodo počutila kot delfin in se brez težav potopila 42m globoko. Moško čast je obranil Robert Tašič, ki je v zadnjem potopu dosegel zmagovalno globino 43m.

Nad globinami, ki so jih z lahkoto dosegali rekreativci, smo bili začudeni vsi varnostni potapljači. Razlaga, zakaj je temu tako, je preprosta. Rezultati so pogojeni s sproščeno atmosfero in obilico zabave tekom celotnega tabora. Pohvalno je tudi dejstvo, da so se drugo leto zapored vsi potopi zaključili brez težav in varno.

V soboto zvečer je bila v Labinu velika zabava, ki smo se je udeležili podkrepljeni z obilo dobre polje. Tako smo do jutra proslavljali še en nepozaben potapljaški tabor. Nedelja je bila rezervirana za lenarjenje, pospravljanje šotorov in pot domov. Ker smo sklenili, da bo Trening Camp postal tradicionalen, so že narejeni načrti za tabor v letu 2013!

Tudi na tokratnem taboru smo vodili razne statistike.

  • – Postavljenih je bilo 67 osebnih rekordov,
  • – osebne rekorde so udeleženci izboljšali za 138m, v povprečju za 7.6m,
  • – 7 udeležencev se je potopilo preko 40m globine,
  • – 50% udeležencev se je potopilo preko 35m,
  • – prva H2O teamovka se je potopila preko 40m globine, kar je tudi neuraden državni rekord.

Dosežena maksimalna globina tekom tabora:

M:

1 Robert Tašič 43m

2 Toni Nagode 41m

2 Martin Pereza 41m

2 Vid Ogris 41m

2 Matevz Okršlar 41m

3 Branko Manič 40m

7 Mičo Tešič 38m
7 Gašper Možina 38m
9 Davorin Fink 37m
9 Boštjan Ramšak 37m
11 Jan Oršič 34m
12 Peter Meze 33m
13 Žiga Domjanič 30m
13 Miha Saje 30m
15 Miha Skalar 28m
16 Dušan Grosek 25m
17 Andraz Žurman 24m

Ž:

1 Alenka Artnik 42m

2 Jasmina Grčar 23m

3 Tanja Daić 21m

4 Jana Semrajc 18m
5 Renata Rudolf 7m

18/01/2013

0 Odzivi na "H2O team training camp 2012"

Pustite sporočilo

X
vrh