H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum KLUB IN ČLANI tečaji Tečaji pomlad/poletje/jesen 2017

Tečaji pomlad/poletje/jesen 2017

 • Avtor
  Prispevki
 • #9294

  Jure Daić
  Keymaster

  Objavili smo termine tečajev potapljanja na vdih in podvodnega ribolova za pomlad in poletje 2017. Tečaji bodo potekali po celi Sloveniji. Podrobnosti o tečajih in točni termini so objavljene na spletni strani: http://www.h2oteam.com/tecaji/. Dodatne informacije in prijava na 031 827 392031 827 392, info@h2oteam.com.

  Potapljanje na vdih http://www.h2oteam.com/tecaji/zacetni-tecaji-potapljanja-na-dah/

  – vikend 18.3. in 19.3. Kranj

  – vikend 24.3. do 26.3. Nova Gorica

  – vikend 31.3. do 2.4. Novo mesto

  – 11.4. do 13.4. Maribor

  – vikend 14.4. do 16.4. Ljubljana

  – 18.4. do 20.4. Ravne na Koroškem

  – vikend 5.5. do 7.5. Ljubljana

  – 20.6. do 22.6. Maribor

  – vikend 23.6. do 25.6. Ljubljana

  Tečaji v celoti izvedeni na morju

  Teorija, bazenski del tečaja in morski (globinski) del tečaja:

  – podaljšan vikend 11.5. do 14.5. Portorož

  – podaljšan vikend 1.6. do 4.6. Krk

  – podaljšan vikend 15.6. do 18.6. Krk

  – podaljšan vikend 22.7. do 24.7. Krk

  – podaljšan vikend 5.8. do 7.8. Krk

  – podaljšan vikend 26.8. do 28.8. Krk

   

  Teoretični tečaj podvodnega ribolova http://www.h2oteam.com/tecaji/teoreticni-tecaj-podvodnega-ribolova/

  – vikend 25.3. in 26.3. Nova Gorica

  – vikend 1.4. in 2.4. Novo mesto

  – 5.4. in 6.4. Maribor

  – vikend 8.4. in 9.4. Ljubljana

  – vikend 6.5. in 7.5. Ljubljana

  – vikend 24.6. in 25.6. Ljubljana

  Praktični tečaj podvodnega ribolova http://www.h2oteam.com/tecaji/prakticni-tecaj-podvodnega-ribolova/

  – vikend 9.6. do 11.6. Krk

  – 12.6. do 14.6. Krk

  – 27.6. do 29.6. Krk

  – 4.7. do 6.7.

  – vikend 7.7. do 9.7.

  – julij / avgust Krk

  Nadaljevalni tečaj potapljanja na vdih http://www.h2oteam.com/tecaji/nadaljevalni-tecaji-potapljanja-na-dah/

  Teorija in bazenski del tečaja:

  – vikend 7.4. do 9.4. Ljubljana

  Morski del tečaja:

  – vikend 19.5. do 21.5. Krk

  Potapljanja na vdih za osnovnošolce http://www.h2oteam.com/tecaji/potapljanje-na-vdih-za-osnovnosolce/

  – 18.2. Maribor (dopoldan)

  – 19.2. Ljubljana (dopoldan)

  LP Jure

  #31572

  Jure Daić
  Keymaster

  Čez en teden se pričnejo tečaji. Skupine se vse bolj zapolnjujejo. Če je kak interesent se naj čim prej prijavi.

  LP Jure

  #31573

  Jure Daić
  Keymaster

  Sezona tečajev 2017 se je začela in ponovno se nam bo na tečajih pridružilo zelo dosti tečajnikov. Ta vikend je bil na sporedu tečaj v Kranju. Prav vse tečajnike bi pohvalil saj so zelo lepo napredovali, DPD Kranj pa bi se zahvalil za gostoljubje! Par utrinkov iz tečaja dodajam v slikah. Naslednji vikend pa sta na sporedu tečaja apneje in podvodnega ribolova v Novi Gorici.

  LP Jure

  #31574

  Jure Daić
  Keymaster

  Začeli so tečaji apneje na morju. Minuli vikend sem imel celoten tečaj v Portorožu. Skupina se je dobro izkazala, še posebej pri statiki, kjer so čisto vsi tečajniki naredili več kot 3min. DC Divestrong Bernardin bi se zahvalil za vso pomoč!

  LP Jure

  #31575

  Neckbone
  Participant

  Zdravo,

  Tečaja sem se udeležil in ga lahko samo pohvalim. Začetni tečaj toplo priporočam vsem, ki bi radi začeli s potapljanjem na vdih ali pa se tako ali drugače ukvarjate s podvodnim ribolovom oz. bi se radi…

  Lahko ure in ure brskate po internetu in ste samouk, ali pa investirate koncentrirano svoj čas in nekaj denarja in izveste veliko koristnih in nepogrešljivih stvari, ki bi jih moral vedeti vsak začetnik. Še zlasti je to pomembno, ko gre za vprašanja varnosti, ki je osnova.

  Na tečaju smo šli skozi nekatere teoretične osnove, od zgodovine, preko fizike in fiziologije do konkretnih vaj za sproščanje in dihalnih tehnik. Vse znanje se v praksi preizkusi tudi v bazenu (statična in dinamična apneja s/brez plavuti) in na potopih v morju, ki so, vsaj zame, vrhunec tečaja. Jure na praktičnem vsakega tečajnika posebej spremlja in mu sugerira, popravi njegovo držo, tehniko, etc…Take izkušnje so neprecenljive in jih ne more dati noben forum ali Youtube. Sam pred tečajem nikoli nisem pomišljal, da bi se potapljal na več kot 10m,15m, 20m. Sedaj vem, da je to možno in povsem izvedljivo. Nekaj je teorija, ki se jo da prebrat, drugo pa je, če v praksi delaš neko stvar s profesionalcem, kot je recimo Jure.

  Hvala še enkrat in pozdrav Juretu in ostali ekipi! Upam, da kaj ujamete na Krku drugi teden 😉

  Se še vidimo…

  Lp Lenart

  #31576

  Metka
  Participant

  Zdravo,

  pravkar se je končal morski del začetnega tečaja, zatorej sledi subjektivni opis doživetij potapljačice »Metke«.

  V petek popoldne smo se začeli zbirati v hotelu. Najprej je bilo treba priti do tja. Ozka obalna cesta, ki vodi do hotela, je na vsakem ovinku dajala slutiti, da se bo prav tam končala, in da bom vsak trenutek končala na pomolu. Ampak okej, gremo naprej, vrum, vrum, in evo, Delfin! Parkiram, se namestim v sobo, in se odpravim na en špancir, da sploh vidim, kam sem prišla.

  Naključni sprehajalci so uživali v poznopomladanskem soncu, ptički so ščebetali, morje je sproščujoče pljuskalo, prava idila. Nihče ni slutil, kaj nas čaka. Tečajniki so počasi kapljali na mesto, polni optimizma in pričakovanj. Če bi mi kdo rekel, da nas bo cel vikend bičal veter, tolkel dež in zalivalo morje, odpeljem celo pot nazaj ob morju v rikverc, v skladu z načelom »izberi manjše zlo«. Ampak tega nam nihče ni povedal. Kar ne veš, ne boli.

  Zvečer smo na plaži že izvajali prve dihalne in sprostitvene vaje. Vsi sproščeni in nadihani smo se pospravili v sobe in sanjali o tem, kako bo pa jutri res šlo fino.

  Začetniki smo bili na vrsti za nadaljevalnimi, ob določeni uri smo oblečeni in postrojeni čakali navodila. Morje je bilo precej mirno in ne prehladno. Oblaki so se že zbirali nad nami, a tega ni takrat noben opazil. Jure nas je razdelil v 4 skupine in začelo se je. Odplavali smo na mesto in začeli s potopi in postopnim večanjem globine. Šlo mi je presenetljivo okej. V dveh urah sem dosegla globino 14 m.

  Po kosilu smo se spet pospravili v sobe na indvidualne »dihalne vaje«. Drugi potop je sledil ob 17h. Jugo je prinesel manjše valove in še več oblakov. Okej, si mislim, mogoče pa zdrži. Spet odplavamo do boj in začnemo. Zdaj ne gre, ustavim se pri 6 metrih in poskušam izenačit, a nič. Suuuuper, kaj pa zdaj? Nič, Jure me pošlje na bojo, ki je sidrana na dno, in pri kateri vadijo tisti, ki imajo težave z izenačevanjem. Dobro, poskusim še tu. Vmes začne rahlo deževati. Naslednja sem na vrsti za potop. Poskušam se sprostiti in nadihati. Vmes se utrga oblak in se vlije. Dežuje mi v dihalko, jo odstranim in dvignem glavo, da zajamem zrak, zdaj me zalije val. Res bedno. Nič, dihalko nazaj, spet globoko diham, kreh, kreh, diham, dež mi ropota po kapuci, poskusim se sprostit tako, da si zabrundam refren komada Despacito – deeeespaaaasitoooo … Okej, prelom, gremo dol, despacito (počasi, op. prev.), izenačuj, izenačuj-puf, izenačuj-puf, puf, puf …. aaaa, ne gre več, se primem za vrv, pihnem in puf, lahko grem naprej in do dna, ha! Ker se počutim okej, se spodaj še malo razgledam, oz. strokovno »izvajam statiko«, potem pa počasi gor. Voila, uspelo je. Še vedno lije in mraz je za popenit, ampak čas se je iztekel in lahko gremo na toplo.

  Po večerji je sledil sladkokisli krst. Sladek je bil predvsem za opazovalce, medtem ko je bil za udeležence bolj kisel. Vsekakor se mora tisti, ki ga podrobno zanima dogajanje, krsta udeležiti osebno, saj je izključno tako mogoče z vsemi čutili doživeti ta vrhunski dogodek.

  Po krstu so spet sledile dihalne in sprostitvene vaje, na katerih smo vsaj delno pozdravili ranjen ego (glej zgornji odstavek).

  Nedelja zjutraj. Burja. Resno? Kaj še lahko dobimo? Verjetno marsikaj. Nič, gremo še eno rundo. Voda je bila občutno hladnejša in tudi bolj vzvalovana. Burja pa to. #samojako

  Spet vadim na sidrani boji, tokrat kontroliram še pravilno držo glave (večna težava) in počasi uspeva. Trikrat tudi uspem preseči svojo psihološko mejo 15 metrov. Vsekakor uspeh.

  Ko se čas izteče, se iz vode privleče četica utrujenih potapljačev z nasmehi do ušes. To pove vse. Slike bo pa prispeval kdo, ki se je manj ukvarjal z miselnimi procesi in imel več časa za slikanje. Baje se obeta tudi videoposnetek.

  S tem prispevkom bi želela spodbuditi še kakšno dekle, ki se spogleduje s potapljanjem na dah, a okleva s prijavo in udeležbo. Inštruktorji so vrhunski in predvsem potrpežljivi, napredek vsakega tečajnika pa je bil res fenomenalen.

  lp, Metka

  #31577

  Jure Daić
  Keymaster

  Lepo si se razpisala ”Metka”!

  Glede na to, da si imela na začetku meseca težave pri izenačevanju na 5m globine, je bil tvoj napredek zelo dober. Verjemi, da boš poleti brez težav hodila še globlje.

  LP Jure

  #31578

  Jure Daić
  Keymaster

  Čez vikend je bilo ponovno pestro. Tokrat je bila na morju ena skupina začetnih in ena skupina nadaljevalnih tečajnikov. Imeli smo se odlično, kljub temu, da nas je dež malo opral. Morje pa se je že prijetno segrelo, tako smo imeli temperaturo morja med 17 in 20°C.

  LP Jure

  #31579

  Nejc Kukovič
  Participant

  lepo napisan “metka ” :D

  #31580

  Jure Daić
  Keymaster

  Vikend je bil ponovno potapljaško obarvan. Na morju sta bili 2 skupini začetnih tečajnikov apneje. Vzdušje je bilo odlično, vreme poletno in v sproščeni atmosferi so tečajniki drug za drugim izboljševali osebne rekorde. Prav vsi so šli globlje od 15m večina pa celo preko 20m.

  LP Jure

  #31571

  Jure Daić
  Keymaster

  V spodnjem kratkem video posnetku lahko vidite kako smo uživali v osvajanju morskih globin na tečaju potapljanja na vdih. Tiborju bi se zahvalil za super filmček!

  https://www.youtube.com/watch?v=</s>VpwbDSbxVow<e&gt;

  LP Jure

  #31581

  Jure Daić
  Keymaster

  Še en video iz minulega tečaja. Lepi spomini na super vikend!

  https://www.youtube.com/watch?v=</s>n-TXaWDF6qc<e&gt;

  LP Jure

  #31582

  Jure Daić
  Keymaster

  V četrtek smo začeli s tečajem, ki je bil v celoti izveden na Krku. Celotna skupina je uživala v predavanjih in praktičnih vajah v morskem ambientu. V petek zvečer pa se je pridružila druga skupina, ki je opravljala še globinski del tečaja. Ponovno so v poletni idili tečajniki nizali vrhunske potope in osebne rekorde so izboljševali kot za šalo.

  LP Jure

  #31583

  Jure Daić
  Keymaster

  Včeraj smo zaključili s prvim tečajem ribolova v letošnji sezoni. Glede na to, da so trije tečajniki držali puško v rokah prvič v življenju so nalovili presenetljivo dosti rib. Smo pa vsi zelo uživali, tečajniki pa so pridno črpali znanje in zelo napredovali.

  LP Jure

  #31584

  Jure Daić
  Keymaster

  Včeraj se je končal še en tečaj podvodnega ribolova. Kljub tridnevni bonaci se je nabralo več lepih ulovov. Tečajniki pa so v treh dneh zelo napredovali. Imeli smo se odlično, dobro volje pa ni zmanjkalo!

  LP Jure

  #31585

  Jure Daić
  Keymaster

  Za nami je še en tečaj podvodnega ribolova. Ponovno smo 3 dni uživali v celodnevnem lovu. Tokrat smo videvali izredno dosti zobatcev, ki pa so zaradi bonace ostajali na varni razdalji. Ko so prišli bližje pa je zmanjkalo sreče, saj so se sneli iz puščice ali pa smo jih zgrešili. Tokrat so zmagali zobatci ampak to ne pomeni da bodo tudi naslednjič,…

  LP Jure

  #31586

  Jure Daić
  Keymaster

  Včeraj smo zaključili zadnji spomladanski tečaj. Ponovno smo uživali v potapljanju v globoko modrino, izboljševanju osebnih rekordov in dobri družbi.

  LP Jure

  #31588

  Vedran
  Participant

  Živjo,

  ta junij sem se udeležil tečaja PL s Juretom in ekipo. Zame je to bila ena popolnoma nova izkušnja v življenju v kateri sam se naučil veliko novih stvari.

  Najprej sem spoznal vso opremo, ki je pa samo eden pogoj za uspešen lov.

  Potem nam je Jure pokazal in razložil posebne tehnike in strategije lova – plitko šuljo in čeko, lov po luknjah, globoko šuljo…tehnike premikanja ob obali, uporabo senc in zaklonov, iskanje pozicije…karakteristike lova posameznih rib.

  Spoznal sem, da je potrebno imeti dobro kondicijo, ker smo v morju v treh dneh bili cca. 25-28 ur. kar je lahko za začetnika v začetku malo naporno 😉

  Druga stvar na kateri osebno bom moral delati je apnea oz. izdržljivost pod vodo, ker se brez tega ne more pričakovati rezultatov pri čeki.

  Tudi preciznost strela in merjenje je veščina kateri je potrebno posvetiti čas – mislim, da bi bilo koristno še uvesti, da bi uro ali dve tečajniki lahko vadili streljanje na neko tarčo v morju.

  Na koncu, razen pridobljenega znanja in novih izkušenj je, verjetno najlepši del to, da smo se vsi fantje spoznali in dobro družili ter naredili dobro osnovo za podobne dogodke v prihodnje. :D

  Glede na to, da smo v ekipi imeli tudi lovce s kilometrino, ulovljenih rib ni manjkalo, kar je pomagalo, da smo uspešno premagali lakoto ;)

  Juretov tečaj lahko priporočim vsem ljubiteljem narave, zdravega življenja in druženja, ki rad izpolnjujejo svoja znanja.

  Lep pozdrav,

  Vedran Čustović

  #31589

  Jure Daić
  Keymaster

  Čez vikend smo bili ponovno pridni. Na morju je bil še ena skupina novih freediverjev. Sedaj se tečaji selijo iz Krka na Iž, da se malo umaknemo poletni gneči na obali.

  LP Jure

  #31590

  Jure Daić
  Keymaster

  Končali smo s tečajem ribolova na Ižu. Rib smo se pošteno najedli, še bolj pa nalovili. Bilo je vrhunsko, super družba, mirno morje in super ulovi!

  LP Jure

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
top