H2O team potapljanje

CMAS bazensko EP 2017

Med 12. In 18.6. je v Cagliari (Sardinija)potekalo 5. Evropsko prvenstvo v potapljanju na vdih, v bazenskih disciplinah, pod okriljem CMAS-a. Tekmovanja se je udeležilo 15 držav. Iz Slovenije sem se tekmovanja udeležil sam.

V Cagliari sem prispel v ponedeljek 12.6. v poznih popoldanskih urah, po 14h dolgi poti. Takoj po prihodu sem uredil formalnosti, kot so akreditacija, nastanitev, najem vozila, itd..

Drugi dan sem se udeležil prvega uradnega treninga in preizkusil bazen, ki se je nahajal le kakih 5min vožnje od moje nastanitve.

Naslednji dan je bila na sporedu prva tekma, in sicer v DNF (dinamika brez plavuti) katere se nisem udeležil, vendar sem vseeno preveril stanje med nastopajočimi tekmovalci in se malce podučil CMAS pravil, ki so sicer drugačna od pravil AIDA-a, kjer se tekem udeležujem po navadi.

15.6. je bila na sporedu moja prva tekma, v statiki. Počutil sem se še vedno malo utrujenega, od napornih zadnjih tednov. Prej sem se z hrvaškim tekmovalcem Morettijem dogovoril da me bo med tekmo pazil in mi govoril dosežen čas statike. Prvo kontrakcijo sem dobil pri slabih 6.minutah, kar je kazalo na odličen rezultat, vendar me je zatem prehitro pobralo in se je čas ustavil pri 7:23 sekundah, ki je sicer spodoben rezultat, vendar daleč od mojih zmožnostih. Na koncu sem s tem časom dosegel 5. mesto.

16.6. je bilo na vrsti tekmovanje v dinamiki z plavutmi (DYN BF). Bil sem poln pričakovanj, saj še nikoli nisem nastopil na tekmovanju s stereo plavutmi, maksimuma pa tudi nisem še delal v tej disciplini, zato sem si zastavil cilj, da nastopim čim bolj sproščeno, a še vedno do meje, kolikor zmorem.

Uspelo mi je preplavati 217,5m s čimer sem bil zelo zadovoljen, s tem sem dosegel osebni in tudi državni rekord. Po pregledu posnetka potopa sem sicer ugotovil, da sem med samim potopom premalo drsel, kar bi mi lahko prineslo do 20m več, vendar bi kljub temu težko prišel med prve tri.

Zadnji tekmovalni dan sem nastopil v moji paradni disciplini, DYN (dinamika z monoplavutjo). Sproščen sem pričakoval dober rezultat. Dosegel sem 255m, kar bi bil moj osebni in absolutni državni rekord. Žal sem zaradi nepoznavanja pravil CMAS naredil napako pri štartu in bil na koncu tekmovanja diskvalificiran in s tem izgubil zanesljivo skupno 3. mesto. Na startu bi se moral odriniti od zidu, ko bi bil obraz že v vodi. Jaz pa sem morda desetinko sekunde prehitro odrinil od stene, preden bi se z obrazom dotaknil vode. Žal. Pravila so pravila.

Če potegnem črto nad tekmovanjem, lahko rečem, da moram biti kljub vsemu zadovoljen, saj so bili vsi doseženi rezultati plod lastnega dela, lastnih sredstev in odrekanja v privatnem in poslovnem življenju.

Tekmovalno sezono v bazenskih disciplinah sem končal na skupnem 5. mestu za statiko (8:52) in dinamiko z plavutjo (253m) ter 6. mestu s stereo plavutmi (217m), kar mi vliva upanja in moč za naslednjo sezono, ko bosta na sporedu 2x svetovni prvenstvi.

Ob tej priliki bi se vsem prijateljem, znancem, sodelavcem, moji Ireni, H2O teamu ter delodajalcu SES Center Management d.o.o najlepše zahvalil za podporo v tem letu.

02/10/2019

0 Odzivi na "CMAS bazensko EP 2017"

Pustite sporočilo

X
vrh