Uspešno zaključeno svetovno prvenstvo z državnimi rekordi in bronasto medaljo naših apneistov

Uspešno zaključeno svetovno prvenstvo z državnimi rekordi in bronasto medaljo naših apneistov

Svetovno prvenstvo se je, med 21. in 27. junijem, odvijalo v Beogradu, v bazenu Milan Gale Muškatirović, na katerem je svoje moči pomerilo 126 tekmovalcev iz 27 držav. Med njimi tudi štirje slovenski reprezentanti: Samo Jeranko iz kluba Apnea Slovenija in trije tekmovalci iz H2OTeam-a: Robert Grošeta, Žan Petek ter Alan Pavlič.
V disciplini DNF je Samo Jeranko, s preplavanimi 177,6 m, dosegel nov državni rekord in 7. mesto tekmovanja. Obe zlati medalji v disciplini DNF sta osvojila hrvata Vanja Peleš, pri moških, in Mirela Kardašević, pri ženskah, rusinja Evgenija Kozyreva pa je v disciplini endurance 16×50 m s časom 10:41,12 dosegla nov svetovni rekord. V disciplini DYB je italijanka Cristina Francone, z odplavanimi 234,7 m, osvojila nov svetovni rekord, hrvat Vitomir Maričić pa je z 254,3 m, za 10 cm, premagal rusa Mihaila Brantceva. Naš najboljši udeleženec je bil Žan Petek, ki je zasedel 11. mesto.
V statiki je naš reprezentant Alan Pavlič, z neverjetnimi 8 minutami in 31,6 sekundami, osvojil bronasto medaljo in postavil nov državni rekord, Samo Jeranko je s časom s časom 8:4,425 dosegel peto mesto. Zmagi sta šli v roke francozoma Ericu Marchalu in Sylvie Gilson.
V disciplini DYN (z enojno plavutjo) z dolžino 265,7m je poljakinja Magdalena Solich-Talanda priplavala nov svetovni rekord, med moškimi pa je zmagal francoz Guillaume Bourdila, Samo Jeranko pa je z odličnim rezultatom 256,6 m osvojil četrto mesto.

Image title

Your subtitle here

02/07/2021

0 responses on "Uspešno zaključeno svetovno prvenstvo z državnimi rekordi in bronasto medaljo naših apneistov"

Leave a Message

© H2O team. All rights reserved.
X