H2O team potapljanje

Ropretov rekordni pričetek nove sezone

Ropret za neverjetnih 51sekund izboljšal lasten državni rekord iz leta 2019

Minuli vikend je v Avstriji v Innsbrucku potekalo tradicionalno bazensko tekmovanje “ 9th Tyrolean Apnea Cup”. Slovenske vrste je več kot uspešno zastopal član H2O Trama Andrej Ropret, ki je že na prvem letošnjem tekmovanju nakazal, da se obeta šampionska sezona. V prvi disciplini “statična apneja”, kjer tekmovalec v vodi zadržuje dah, za neverjetnih 51sekund izboljšal lasten državni rekord iz leta 2019 in z novo rekordno znamko 9min 54s zanesljivo osvojil prvo mesto na tekmovanju, kar je tudi eden najboljših rezultatov v zgodovini tega športa v svetovnem merilu. 
Po tekmovanju je povedal: ”Vedel sem, da sem odlično pripravljen in da sem sposoben vrhunskega rezultata. Tokrat sem se odločil za varnejšo taktiko in zanesljivo postavil nov državni rekord. Glede na formo in počutje pričakujem, da bo magična meja 10min padla v kratkem!”

Zelo hitro še isti dan je sledilo še tekmovanje v dinamični apneji ,to je plavanja pod vodo brez plavuti. Ker je bil Andrej vidno utrujen od nastopa v prvi disciplini, ni pričakoval vrhunskega potopa. Uspel se je odlično sprostiti, umiriti in pričeti tekmovalni potop brez pričakovanj. To je bil zmagovalni recept, saj je postavil nov državni rekord še v tej disciplini in novo slovensko rekordno znamko podaljšal za 6m na 186m. Prvo mesto je osvojil tudi v tej disciplini in skupnem seštevku tekmovanja. Oba rezultat pa nakazujeta, da se bo Andrej letos boril za zmagovalna mesta na prihajajočem svetovnem prvenstvu.
Ti rezultati so za Andreja še posebej pomembni, saj je zaradi poškodbe in koronskih ukrepov izgubil dve sezoni. Sedaj pa se vrača na tekmovalno sceno, še bolje pripravljen kot v preteklosti. Za nova rekordna mejnika mu iskreno čestitamo in držimo pesti za naprej!

28/02/2022

0 Odzivi na "Ropretov rekordni pričetek nove sezone"

Pustite sporočilo

X
vrh