H2O team potapljanje

Ropret postavil zgodovinski mejnik

Ropret postavil nov državni rekord in tretji rezultat v zgodovini na tekmovanjih AIDA

Minuli vikend je v Beogradu potekalo tradicionalno bazensko tekmovanje, kjer so slovenske vrste zmagovalno zastopali trije član mariborskega H2O Team-a Andrej Ropret, Alan Pavlič in Robert Grošeta. Glede na rezultate minulih tekmovanj smo imeli velika pričakovanja, ki so jih naši tekmovalci še presegli. Tekmovanje se je pričelo v dinamični apneji, kjer je Ropret z državnim rekordom 208m po federaciji AIDA osvojil 1. mesto v disciplini z dvojnimi plavutmi. Ropret je bil pripravljen za precej daljši potop a je taktiziral in varčeval z močmi za disciplino statična apneja, kjer je imel še višje zastavljene cilje. Njegov uspeh je z 2. mestom dopolnil Grošeta, ki je z daljavo 171m bil nezadovoljen, saj je na treningih preplaval mnogo več. Pavlič je prav tako varčeval z močmi za naslednjo disciplino in je kljub temu osvojil solidno 5. mesto.

Po prekratki pavzi je sledila še statična apneja, kjer so bili Slovenci glavni favoriti. Ropret je že na tekmovanju v Avstriji nakazal, da se je zelo približal magični meji 10min in da je le vprašanje časa, kdaj mu bo uspelo. Tako smo optimistično pričakovali novo rekordno znamko a, da bo lasten rekord izboljšal za skoraj 30s si ni upal napovedati nihče. V sanjskem potopu je pod vodo ostal 10min 23s, kar je nov državni rekord in tretji rezultat v zgodovini na tekmovanjih AIDA. S tem je Andrej postal glavni favorit za zmago na bližajočem se svetovnem prvenstvu. Alanu se tokrat potop ni posrečil, kot ga je pričakoval, a je s časom 6min 56s kljub temu osvojil 2. mesto. Grošeta je s časom 5min 41s le za 5 sekund zgrešil uvrstitev na zmagovalni oder, še v drugi disciplini.

H2O Team je tako osvojil tudi 1. mesto v ekipni razvrstitvi, kjer se štejejo rezultati dveh moških in ene ženske, kljub temu da je tekmoval brez ženske.

Andrej je po tekmovanju vidno zadovoljen povedal: ”Tokrat se mi je posrečil potop, kot sem si ga že dolgo želel. Čutil sem še malo rezerve a sem raje zaključil s potopom pravočasno in si tako zagotovil veljaven potop ter uradno preseženih 10min. Ta potop mi pomeni veliko nagrado za ves vložen trud v zadnjih letih moje športen kariere, ki so jo velikokrat prekrižali neljubi spleti okoliščin, številne težave s poškodbami in koronski ukrepi. Vedel sem, da sem sposoben doseči rezultate, kot le redki tekmovalci v zgodovini in danes mi je to nedvomno uspelo!”

Svetovno prvenstvo se bo odvijalo prav tako v Beogradu v terminu med 10.6. in 16.6. in lepše popotnice za naše tekmovalce si ne bi mogli želeti!

18/03/2022

0 Odzivi na "Ropret postavil zgodovinski mejnik"

Pustite sporočilo

X
vrh