Odprto bazensko državno prvenstvo Slovenije Navdih 2019

Letošnje odprto državno prevenstvo Slovenije, ki se je tudi tokrat odvijalo v Mariboru v Pristanu pod organizacjo Potapljaškega društva Maribor, je bilo zaznamovano z najavo izboljšanja dveh svetovnih rekordov.
Vitomir Maričić, ki je v disciplini DNF preplaval 210,7 metra in s tem izboljšal svetovni rekord za 1,7 metra ter Petar Klovar, ki pa mu v disciplini DYN-BI ni uspelo, saj je bil zaradi BO diskvalificiran.
Na odprtem prvenstvu so sodelovali poleg tekmovalcev iz Slovenije še tekmovalci iz Hrvaške in Madžarske. Skupno število tekmovalcev je bilo 35. Vsak je lahko tekmoval v največ dveh disciplinah na lastno izbiro (STA, DNF, DYN, DYN-BI).

Na državnem prvenstvu je sodelovala ekipa H2O team, tokrat še bolj številčna, saj nas je bilo kar 6: Andrej Ropret, Robert Grošeta, Žan Petek, Alan Pavlič, Nada Vilčnik in Vid Vogrin. V statiki je tudi tokrat slavil Andrej (H2OTeam) z doseženimi časom 7:32, Alan (H2OTeam) pa je s časom 6:21 dosegel 3. mesto. V ženski kategoriji je bila zlata Neža Čeč. Tudi v dinamiki z monoplavutjo je zlato medaljo osvojil H2Oteam z Robertom (H2OTeam) z dolžino 193 metrov, Žan je bil tretji in Alan četrti. V ženski kategoriji je bila prva Saglara Mandzhieva. V dinamiki z dvojnima plavutkama je H2Oteam osvojil oba prva mesta Robert s 161,50 metri ter Žan s 155,40 metri.

Ekipa H2Oteam je tako v moški kategoriji osvojila kar 6 medalj, kar je kar polovica od vseh možnih medalj.

Andrej Ropret

Andrej Ropret

Petar Kiovar

Žan Petek


Robert Grošeta

19/03/2019

0 responses on "Odprto bazensko državno prvenstvo Slovenije Navdih 2019"

Leave a Message

X
top