H2O team potapljanje

Misija Vis – Palagruža

Zaključena je še ena nepozabna ekspedicija na Vis (Palagružo in bližnje otoke), ki je bila letos v malenkost drugačni izvedbi kot pretekla leta.

Zaključena je še ena nepozabna ekspedicija na Vis (Palagružo in bližnje otoke), ki je bila letos v malenkost drugačni izvedbi kot pretekla leta. Spali smo na Visu in lovili na okoliških otokih (Palagruža, Korčula, Biševo, Brusnik,…) Kot vedno smo se v skritem potapljaškem raju južne Dalmacije naužili morskih dobrot, potapljali, lovili ribe in se v veliki meri preživljali z nalovljenimi ribjimi.

Prve dni je bila termoklina zelo plitka in ribe so bile v bonaci zelo nezainteresirane a kljub temu smo nanizali nekaj odličnih ulovov. Nato smo doživeli tridnevni močan jugo in smo zato izpustili nekaj od načrtovanih vrhunskih lokacij in tudi v teh dneh je bilo nekoliko težje do ulova. Po jugu se je termoklin spustil globlje in riba se je prebudila ter postala aktivna. Tako so postali tudi ulovi vrhunski. Imeli smo tudi več priložnosti za prave kapitalne ulove a tokrat je zmanjkalo tisto nekaj malo sreče. Imeli pa smo veliko nepozabnih srečanj, ki so za jadransko morje prava redkost. Tako je pod čoln priplavala velika manta, na enem potopu, je preko velike orade in zobatca priplavala cca. 2m visoka molamola, ob vožnji na Palagružo pa so delfini skakali 1m od čolna in plavali direktno pod čolnom.

Najbolje se je izkazala šulja do 15 metrov ali pa kombinacija šulje s čeko. Znova smo ustvarili nepozabne video posnetke, ki jih bomo objavili, ko bo na voljo dovolj časa. Sedaj pa lahko uživate v foto reportaži.

18/09/2023

0 Odzivi na "Misija Vis - Palagruža"

Pustite sporočilo

X
vrh