H2O Team Robinson

Ideja o društvenem taboru Robinson se je rodila čisto slučajno ob pijači v krogu prijateljev že precej časa nazaj. Zaradi stiske s časom smo jo opustili in na njo pozabili. Ko smo pozneje prebirali o Robinzonskem podvigu društva DPL Obala, smo jim kar zavidali za takšno potapljaško avanturo. To je bil odločilni trenutek, da smo skovali načrte za akcijo v poletju 2012.

Za pričetek tridnevnega tabora smo izbrali sredino julija, s pričetkom 20.7., saj je v tem času vreme praviloma stabilno. Edina stvar, ki nam je pri organizacija povzročala dvome, je bilo morebitno slabo vreme. Polni optimizma smo določili posadke za 4 čolne, na katere se nas je porazdelilo 11 lovcev in ena pripadnica nežnejšega spola. Polni pričakovanj smo se podali na pot na morje 1 dan pred pričetkom tabora.

Kot točko srečanja smo določili veliko potopljeno tovorno ladjo, ki sem jo ne dolgo nazaj po naključju našel blizu Sestrunja in je na globini od 8m pa do 25m. Zbrali smo se ob 9.00 in si najprej ogledali zelo zanimivo razbitino. Čez 2 uri smo določili lovna območja za vsak čoln, da si ne bi bili v napoto. Lovili smo na zelo atraktivnih lokacijah v čisti bonaci. Kljub temu, da riba ni delala smo nalovili več kot dovolj rib za večerjo. Ob 18.00 smo imeli zbor na Dugem otoku. Ko smo se zbrali, ni zmanjkalo debat o ulovljenih ribah, zamujenih priložnostih za dober ulov, policijski kontroli in načrtih, kako preživeti prvo noč na prostem. Pripravili smo ognjišče, iz čolnov potegnili robinzonske pripomočke, si privoščili hladno pivo in pripravili vrhunsko pojedino iz sveže ulovljenih rib. Največja riba je bil brancin 0,75kg, bilo pa je tudi veliko porcijskih rib. Počasi je nebo prekrila tema, a lovske debate so trajale še dolgo v noč. V trdi temi smo poiskali prijetno mesto za spanje med skalami in se poizkusili naspati.

Prvi jutranji žarki so nam posijali direktno v obraz in spanje je bilo hitro končano. Brez vsakega hitenja smo nadaljevali z debatami in se počasi lotili pospravljanja samotne plaže. Še enkrat smo preverili vremensko napoved, ki nam je prekrižala načrte. Začela se je dvigovati burja in morali smo predčasno prekiniti s taborom. Dva čolna sta se napotila proti severu in nato proti Pagu, kjer je bila popoldan napovedana olujna bura. Dopoldansko mirno morje sta ti dve posadki izkoristili za lov, ki je obrodil sadove. Milan je ulovil svojega prvega zobatca, ostali lovci pa so prav tako imeli nekaj lovske sreče. Druga dva čolna sta šla proti jugu in nato proti Ižu in Ugljanu. Sprva je kazalo da bodo ulovi slabi, potem pa je lov po luknjah obrodil sadove. Tako je Tanja ulovila svojo prvo mureno, jaz pa sem imel bogato serijo porcijskih rib. Opoldan smo se odločili, da prekinemo z lovom in se umaknemo na varno, kar se je izkazalo kot pametna odločitev. Morje se je začelo dvigovati in prišla je 3 dnevna burja, ki je dosegala tudi hitrosti preko 100km/h, spremljale pa so jo izdatne padavine.

Kljub temu, da smo morali z Robinzonom predčasno prekiniti, smo se imeli odlično. Vsi smo se strinjali, da je bila to ena tistih nepozabnih avantur, ki jih je treba ponoviti in jih spremeniti v tradicionalno.

11/01/2013

0 responses on "H2O Team Robinson"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

© H2O team. All rights reserved.
X