H2O team potapljanje

H2O Team nastopil vrhunsko na AIDA Serbian Open

Med vsemi slovenskimi tekmovalci je na TOP10 AIDA večni lestvici po svojih rezultatih v bazenskih disciplinah kar 6 H2O Team tekmovalcev.

Tradicionalna Beograjska tekma AIDA Serbian Open Freediving Championship, na kateri smo Slovenci vedno radi tekmovali, je zaradi znanih razmer bila nekoliko okrnjena. Do zadnjega trenutka organizator ni vedel, ali naj jo prekliče ali ne. Dan pred tekmo smo izvedeli, da je tekma prestavljena iz dopoldanskega termina na popoldanski. Tekmovalo se je v dveh disciplinah: v eni izmed izbranih dinamik in kaj hitro dobro uro kasneje še v statiki. Kljub temu, da ni bilo hrvatov, ker so imeli isti dan v Sisku državno prvenstvo, se je na tekmo prijavilo in na njej tekmovalo 19 tekmovalcev in tekmovalk iz 5 različnih držav: Srbije, Bolgarije, Slovaške, Češke in seveda Slovenije, ki sta jo zastopala tekmovalca H2OTeam-a Robert Grošeta in Alan Pavlič.

Alan in Robert sta dosegla naslednje pomembne uvrstitve:

Robert Grošeta 1. mesto DYNB – državni AIDA rekord 201m

Alan Pavlič 1. mesto skupno

Alan Pavlič 2. mesto STA 7min 4s

H2O Team 3. mesto EKIPNO

Na tekmi so bili narejeni kar 4 AIDA državni rekordi v disciplini DYNB (DYNB je pri AIDA-i novost od 1.1.2019).

S Slovaške je tekmovalec Peter Durdik postregel z res izjemno statiko s časom 10 minut in 12 sekund. Tak rezultat zahteva izjemne treninge in priprave. Peter za dosego takega rezultata v statiki je moral med drugim tudi shujšati za 10 kg (191cm/70kg) in na tekmi namenoma ni predhodno tekmoval v dinamiki.

Video posnetek Robertovega državnega rekorda si lahko ogledate na YouTube:

31/03/2021

0 Odzivi na "H2O Team nastopil vrhunsko na AIDA Serbian Open"

Pustite sporočilo

X
vrh