H2O team potapljanje

H2O team ima nov državni rekord v potapljanju na vdih

Andrej Ropret je v Beogradu postavil nov slovenski rekord v potapljanju na vdih. Pod vodo je na en vdih kot prvi Slovenec na tekmovanju zdržal preko 9. minut. V prihodnjih tednih bo poskušal odlično formo potrditi tudi na tekmi v Dubaju.

Beograd, 23.2.2019 – Andrej Ropret (H2O team) je na 13. Odprtem prvenstvu Srbije v potapljanju na vdih, v bazenskih disciplinah v disciplini STA* na en vdih pod vodo zdržal 9minut in 3sekunde in s tem dosegel 2. mesto v razvrstitvi statike (STA). S tem je prejšnji državni rekord izboljšal za 10s. Prvo mesto je osvojil Hrvat Veljano Zanki (9:28) Ropret je v razburljivem finalu ohranil mirne živce in si s sproščenim potopom zagotovil 2. mesto.

»S svojim nastopom sem zadovoljen, kljub prehladu in dejstvu da sem imel za pripravo na statiko le pol ure časa, se je vse poklopilo. Prvih sedem minut pod vodo je hitro minilo, zadnji dve pa sta bili naporni, vendar sem ohranil mirne živce. Ugotavljam, da imam še nekaj rezerve in že komaj čakam na naslednja tekmovanja Še bolj pa sem zadovoljen, da zmorem take rezultate dosegati poleg zelo odgovorne službe, ki jo opravljam« pravi Andrej.

Poleg Ropreta so barve H2O teama uspešno branili še Alan Pavlič (173m DYN, 6:35 STA), ki je v skupni razvrstitvi posegel po odličnem 2. mestu, Žan Petek (182m DYN, 5:48 STA), kar je bilo dovolj za 3. mesto skupni razvrstitvi. Robert Grošeta je naredil 5:44 statike, žal pa ni naredil protokola v dinamiki (204m), vendar bo naslednjič pokazal kaj zna.

V klubski razvrstitvi so tekmovalci H2O teama z odličnimi rezultati posegli po odličnem tretjem mestu.

23/01/2020

0 responses on "H2O team ima nov državni rekord v potapljanju na vdih"

Leave a Message

X
top