Home redesign H2O team forum POTAPLJANJE NA VDIH – APNEA splošno o apnei Začetni tečaj potapljanja na vdih na Krku septembra 2016

Začetni tečaj potapljanja na vdih na Krku septembra 2016

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #9243

  smolar
  Participant

  Za tečaj potapljanja na vdih smo izbrali fenomenalen vikend, lepo vreme, predvsem pa smo se odlično ujeli v družbi novopečenih »freediverjev«.

  Vse je potekalo tako kot nam je bilo predhodno posredovano po mailu, po urniku in brez zapletov, kar ti daje občutek varnosti. Najprej cca. 10 ur teorije, ki se ti takrat ko moraš sedeti in poslušati, zdi predolga. Ko pa preideš v praktični del usposabljanja, še kako vlečeš niti znanja, ki si ga prejel v preteklih urah. Še posebej dobro je poskrbljeno za varnost pri potopih, nikoli nisi sam. Ker nas je bilo veliko, smo se razdelili v par skupin, tako da je vsaka skupina imela svojega inštruktorja, ki te je med potopom varoval. Tako smo se počutili varni, zato smo dobili občutek sproščenosti in užitka, ki sta poglavitna dejavnika za dolg in predvsem varen potop.

  Pred tečajem sem se tudi spraševal ali sem mogoče prestar za tako dejavnost (potapljanje na vdih), sedaj pa lahko mirno rečem da ne. Nisem se seveda mogel kosati z mlajšo generacijo 20 in 30-letniki, sem pa ponosen na svoj osebni rekord, v dveh dneh sem prišel do – 18 m globine, kar je zame, 44- letnika, soliden rezultat.

  Če bom nadaljeval, verjamem, da bom lahko še globlji, vedno pa bom v spremstvu nekoga, potapljača, ko bom poizkušal izboljšati svoj osebni rezultat. Imel sem kar nekaj težav z izenačevanjem, pomagali pa so mi predvsem nasveti/triki, ki jih je Jure povedal med predavanji. Če ne gre na en način, lahko pomaga drugi, seveda če ga poznaš.

  Priporočam vsem, ki znajo in predvsem zmorejo premagati svoje zmogljivosti, samega sebe.

  Pohvala Juretu in Ani.

  Sandi Molar

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
top