H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum PODVODNI LOV oprema Samogradnja R&M 102′

Samogradnja R&M 102′

 • Avtor
  Prispevki
 • #9424

  matijac
  Član

  Zdravo,

  s prijateljem že kar nekaj časa načrtujeva mini serijo klasičnih lesenih pušk. In po 3mesecih imava prvi dve. Ena je že narejena in testirana, druga pa je še v postopku izdelave in ima manjše popravke glede na prvo. Ko testirava še drugo, bova skupne popravke prenesla v serijo. Kar se tiče pa pušk pa:

  Material: Burmanski teak(7 letvic)+karbon

  Obdelava: CNC+ročno delo

  Oprema: mehanizem Ermes sub Roll-Back, ašta pathos 6,5mm , 140cm dvojno zakrilce, gume so Extremove črne 16mm, mulinel MVD horizontal large za 70m špage… :D

  Puška je bila z mano 14 dni na dopustu in je super šuljatorka, z njo pa lahko brez problema narediš tudi čeko. Je prava allround puška.

  V prilogi pripopam par slik med izdelavo pušk, ter končano prvo in vmesno stopnjo druge verzije. :D

  Če bo kdo imel interes imeti kakšno tako, se brez problema dogovorimo. :D

  #31800

  anejs
  Član

  Cena?

  #31801

  rugbyfan
  Član

  Zakaj pa spodnja plast karbona?

  #31802

  matijac
  Član

  O ceni se nisem razmisljal, se je potrebno dogovorit :)

  Spodnje dve plasti karbona sta 80% iz šmekerskega razloga,mi je všeč kombinacija teak-karbon, da pa tudi nekaj na togosti, čeprav je puška bolj atletske postave, nima problema s togostjo :)

  Trenutno je na morju izboljšana različica z ročajem za levičarja (na slikah še neobdelana) in popravki so se pokazali za uspešne :)

  #31803

  matijac
  Član

  Nahitro dve sliki iz morja posodobljene puške. Popravki so dobri, idej za izboljšave je še dosti, tako da tretja puška bo pa že zelo dober približek vrhunski puški, vsaj upama tako :D

  #31804

  marusic
  Član

  Veš kaj ne razumem… Samogradnja? Pol je pa 90% razen vijačenja in leplenja na CNC narejeno 🙄 To je ko lego kocke pol. Neki se spomneš, pol pa zložiš skupaj vse “prefabricated”.

  No sej, res da ne piše ročna-gradnja. Ne šimfam nobenga :D

  in btw: LEP IZDELEK

  #31805

  Bikerx
  Član

  ;)

  #31806

  matijac
  Član

  Hvala za pohvle :)

  Ali misliš, da se je CNC sam sprogramiral? Če se kaj spoznaš na te stvari veš, da kompleksnih oblik, ki jih ima puška, ni mogoče naredit s 3-osnim CNC, katerega uporabljam jaz. Tako, da je tu še vsaj 20ur dela z roko- brez lakiranja :)

  Drugače pa tudi puške kot so Granda, slovenski Achilles in ostale, so narejene v večini na CNC. S tem zagotavljaš veliko natančnost, kar je na dleto,pilo in šmirgl papir nemogoče :)

  #31807

  marusic
  Član

  Vse mi je jasno… Ne boš verjel, ma tudi to, kako se program za cnc napiše nekaj vem.

  Na roke se tudi da naredit marsikaj. Pa tudi natančno je, ne morš verjet :D Je pa precej več dela in priprave.

  Kako so ostale puške narejene ne bomo diskutirali, ker 99% lesa za ribolov na trgu je cnc obdelanega. Vključno z “anatomskimi custom ročaji”. Kar pa meni (kdo pa sem, da bi sodil) zgubi ves čar tistega… back to basics: – Les, morje, lov, riba->hrana … btw, ja imam oblečeno tehnološko čudo neoprena in celo karbon plavuti, ne lesenih :)

  on topic: zakaj pa si se odloču za horizontalni mulinel? Zgolj estetika, kar tako slučajno, ali ima ozadje?

  #31808

  matijac
  Član

  Na roke se da narediti vse, vendar pa če narediš npr. 10pušk, bo vsaka malenkost drugačna, kar ima po svoje čar, vendar pa s tem ne zagotavljaš enakosti. To je tudi eden od razlogov zakaj se izdelovalci lesenih pušk poslužujejo CNC obdelave :)

  Les,morje,lov,riba je nažalost že zdavnaj mimo…Konec je primitivne opreme. Vidiš do kake vrhunskosti so pripeljali vso opremo in temu je treba sledit, če ne nisi več ‘frajer’. :)

  Po pravici povedano, sem ga bolj navajen,sem vedno do zdej imel horizontalnega. Je pa eno številko prevelik, na naslednjo bom dal manjšega. Na tega gre 70m špage, kar je za puško 102′ preveč. Dvomim, da bo s to puško ciljna riba gof +20kg. Saj veš, za porcijske orade,brancine,šarge…pa če imaš srečo in znanje tudi kakega zobatca,je pa čisto dovolj 40m špage :)

  #31809

  marusic
  Član

  Na moje sem nataknu mvd-jev vertikalni mlinček velikosti S, dynemo pa od 1,2mm@120kg (pretiravano v vseh smereh 8) ). Okrog 40m jo namotaš gor. In se mi ni še odmotal niti na polovico. Razen, ko se mi je ašta na dnu zarila med kamenje 😆 Estetsko, deluje dosti lepše manjši mulinel, vrvi maš vrh glave gor, pa še lažje zbalansiraš puško, ker ti jo manj obteži zadaj.

  #31810

  matijac
  Član

  Tudi ta je mvd-jev :) Iz podobnih razlogov bom tudi sam zamenjal mulinel :)

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh