H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum POTAPLJANJE NA VDIH – APNEA apnea tekmovanja Ropret v enem tednu postavil kar 3 državne rekorde

Ropret v enem tednu postavil kar 3 državne rekorde

 • Avtor
  Prispevki
 • #9163

  Jure Daić
  Admin

  Danes sem videl, da na forumu ne piše nič o tekmovanju v ZG, tako dodajam temo z zamudu,…

  Med 29. in 30.4.2016 je v Zagrebu potekalo tradicionalno tekmovanje v potapljanju na vdih v bazenskih disciplinah, 12. SUBMANIA APNEA KUP, ki se ga je udeležilo 35 tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije, pod okriljem organizacij AIDA in CMAS. Slovenijo je zastopalo 5 tekmovalcev, in sicer: Andrej Ropret in Alan Pavlič (H2O team Maribor) ter Vita Kremšer, Martin Mali in Robert Tašič (Apnea Slovenija).

  Slovenci so ponovno posegli po vrhunskih uvrstitvah, izstopal je Andrej Ropret, ki je v enem dnevu postavil kar dva državna rekorda. Najprej je v disciplini statični apneja (STA – kjer je cilj čim dlje zdržati brez dihanja) zdržal pod vodo kar 8 minut in 13 sekund in tako za 5 sekund izboljšal rekord Sama Jeranka. Ropret je zaostal le za najboljšim bazenskim tekmovalcem na svetu Hrvatom Goranom Čolakom, ki je z 9 minutami in 30 sekundami dosegel najboljši rezultat sezone 2016. Uspešen je bil tudi debitant Alan Pavlič iz H2O teama, ki je na svojem prvem mednarodnem tekmovanju držal sapo kar 6 minut in 49 sekund, kar je za novinca neverjeten rezultat.

  V dinamični apneji s plavutmi (DYN) je bil Andrej Ropret nepremagljiv. Preplaval je 250 metrov in za en meter izboljšal svoj državni rekord, ki ga je postavil pred tednom dni na tekmovanju v Atenah. Njegov rezultat je letos 5. najboljši na svetu in tokrat je za njim zaostal tudi svetovni rekorder Goran Čolak. Odlična sta bila tudi Vita Kremšer 150m in Robert Tašič 172m, ki sta v disciplini dinamične apneje s plavutjo izboljšala osebne rekorde.

  Video DR v DYN 250m si lahko ogledate spodaj.

  [youtube]dLbGiPkHVgo[/youtube]

  LP Jure

  #31189

  citro
  Član

  Res neverjetno Andrej, Alan…vsi, čestitke :notworthy:

  LP Miran

  #31190

  martin09
  Član

  Zasluženo. Čestitam.

  LP

  Martin

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh