Home redesign H2O team forum POTAPLJANJE NA VDIH – APNEA apnea tekmovanja Ropret odličen na Fazza 2017

Ropret odličen na Fazza 2017

 • Avtor
  Prispevki
 • #9330

  Jure Daić
  Keymaster

  V Dubaju je minuli vikend potekalo mednarodno tekmovanje Fazza Freediving Championship 2017, ki je v svetu znano po zelo bogatih finančnih nagradah. Zmagovalec ali kar najboljši trije dobijo vsako leto nov avto, terenec znamke Range Rover ali Nissan, ostali tekmovalci v finalu pa dobijo finančne nagrade.

  Posebnost tekmovanja je, da se tekmuje samo v statični apneji brez maske, obleke, ščipalke za nos,…. Dovoljene so samo kopalke, tekmovalec pa se mora pod površino držati za vrv. Voda v bazenu ima samo 27°C, dodatna težava pa je, ker tekmovalci ne vedo koliko časa so že pod vodo.

  Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 30 tekmovalcev iz sedmih držav. Slovenske barve sta zastopala Andrej Ropret in Samo Jeranko. Najprej so potekale kvalifikacije, kjer sta se oba tekmovalca dobro odrezala. Andrej je bil s časom 7min 42s peti, Samo pa je osvojil 8. mesto s časom 7min 27s. Prvih deset tekmovalcev je nastopilo v finalu.

  Že četrtič je zmagal Hrvat Goran Čolak, ki je pod vodo zdržal rekordnih 10min 19s. Tako je Goran že sedmo leto zapored dobil avtomobil terenec (4x 1. mesto in 3x 2. mesto). Drugi je bil Poljak Mateusz Malina s časom 9min 56s. Tretji pa Srb Branko Petrovič s časom 9min 34s. Andrej je osvojil odlično 5. mesto s časom 8min 7s, Samu pa se je potop ponesrečil in je končal na 10. mestu s časom 4min 30s.

  Vsem tekmovalcem čestitamo za odlične potope.

  LP Jure

  #31675

  alan
  Participant

  Čestitke tudi v mojem imenu.

  A je to 1 meter pod gladino ali več?

  Štartnina $$$$$$$$$$? 🙄

  #31676

  ropretster
  Participant

  @Alan: bil sem cca2,5-3m globoko pod vodo. Imenovani bazen je sicer globok 5 m.

  #31677

  citro
  Participant

  Bravo Andrej, imam občutek, da boš naslednje leto menjal jeklenega konjička

  LP Miran

  #31678

  Jure Daić
  Keymaster
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
top