H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum POTAPLJANJE NA VDIH – APNEA apnea tekmovanja Ropret letos petič izboljšal državni rekord

Ropret letos petič izboljšal državni rekord

 • Avtor
  Prispevki
 • #9273

  Jure Daić
  Admin

  26. in 27. novembra je v Rusiji v Sankt Petersburgu potekalo mednarodno tekmovanje v potapljanju na vdih v bazenskih disciplinah. Tekmovanja se je udeležilo 39 tekmovalcev Iz Rusije, Belorusije, Moldavije, Latvije in Slovenije.

  Andrej Ropret (H2O Team Maribor) je bil najboljši že prvi dan tekmovanja, ko je bila na sporedu disciplina statična apneja (STA), kjer tekmovalec v mirovanju druži vdih. Vdih mu je uspelo držati 7 minut in 11 sekund. V dinamična apneja brez plavuti (DNF) je z dolžino 149 m dosegel 2. rezultat.

  Drugi dan tekmovanja je Ropret v svoji paradni disciplini dinamični apneji s plavutmi (DYN))slavil s preplavanimi 253 m in tako za 3 metre izboljšal lasten državni rekord.

  Najboljši slovenski potapljač na vdih v bazenskih disciplinah Andrej Ropret, je v skupni razvrstitvi tekmovanja pometel s konkurenco in s (287,2 točke) krepko prehitel drugo uvrščenega Latvijca Alexeya Potapenka (244,9 točk) ter Rusa Nikolaja Titova (207,1 točke).

  Andrej je po tekmovanju povedal, ”Že prvi dan tekmovanja sem se počutil odlično in sem potope zaključil z rezervo. Tako sem lahko drug dan optimalno pripravljen naskakoval državni rekord. Presenečen sem bil s kakšno lahkoto mi ga je uspelo postaviti. To mi vliva dodatno motivacijo za naslednjo sezono, ko je na sporedu individualno svetovno prvenstvo na katerem imam visoko zastavljene cilje”.Tako je Ropret na najlepši možen način zaključil uspešno tekmovalno sezono, v katerem je izboljšal kar 5 državnih rekordov.

  Letošnji Andrejevi DR:

  – februar, Riga, DYN 231m,

  – april, Atene, DYN 249m,

  – april, Zagreb, DYN 250m in STA 8min 13s,

  – november, St. Petersburg, DYN 253m.

  LP Jure

  #31436

  Jure Daić
  Admin

  Na spodnjem posnetku lahko vidite Andrejev rekordni potop.

  [youtube]9tU–vctlKo&t[/youtube]

  LP Jure

  #31437

  Jure Daić
  Admin

  Andrej je bil 4.12. izbran za ime tedna na VAL 202. Pogovor z Andrejem lahko poslušate na povezavi: http://val202.rtvslo.si/2016/12/ime-tedna-bo-____/

  LP Jure

  #31438

  Jure Daić
  Admin

  Objavljen je še daljši članek iz tekmovanja: https://www.h2oteam.com/apnea/reportaze/?id=673

  LP Jure

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh