-
AvtorPrispevki
-
11/07/2019 ob 19:38 #9722
HarryČlanSpoštovani! Sem starejši lovec, ki je v bistvu po aktivnih 30 letih lova in glupih hrvaških zakonih prenehal loviti. Po zadnjih spremembah zakonodaje in informacijah o novih Roller puškah, me zanima naslednje: Imam straro omerco 96 z 20mm gumami in grafitno ostjo 125cm s katero sem lahko 100% ustreli ribo cca 3m od maske; moja roka + puška + strel = 3m.
Zdaj trdijo mlajši lovci da lahko z roller 90 puško streljajo na 5m, vendar od osti do ribe, kar pomenida je to več kot 7m od maske do ribe. Obenem trdijo da je mogoče s puško roller na 3 gume dolžine 125cm streljati na 7m od osti do ribe, kar pomeni dobrih 9m od maske.
Poznam princip delovanja roller puške kot compound loka, vendar se mi zdi primerjava pod vodo zaradi upora malo verjetna.
Prosim za strokovno mnenje!
Ps.: Govorim seveda o dejanskem lovu na ribo, ne o dometu puške pri streljanju v stiropor!
25/07/2019 ob 05:38 #32351
Jure DaićAdminMed poceni in dragimi rolerji so velike razlike. Najboljši 90cm lahko dejansko zadenejo ribo na 5m od puščice, jaz pa imam vsako leto več ulovov na 6,5-7m od puščice. Puška mi omogoča, da ribo ulovim tudi ko noče priti dovolj blizu, so pa streli zelo težki in ”pogumni” ko nimaš druge izbire. V sezoni 2017 sem zadel 5 od 6-ih zobatcev, na katere sem streljal na skrajni domet. Na porcijske ribe nikoli ne sprožim na 6m, gre za lov na velike ”tarče”. V kolikor je riba do 6m od puščice zmeraj ostane na laksu, ko pa riba ostane na puščici mora biti cca. 6,5m od puščice. Za občutek o dometu je dober moj lanski video
.[youtube]ntoinByFp8U[/youtube] LP Jure
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Dogodki
Ob tem času ni dogodkov