-
AvtorPrispevki
-
21/06/2009 ob 21:42 #7208
Jure DaićAdminOd 3. do 5. julija bo na hrvaškem otoku Rabu drugo leto zapored potekalo mednarodno AIDA tekmovanje v globinskih disciplinah. Tekmovalo se bo v treh disciplinah. Prvi dan bodo tekmovalci lahko izbirali med FIM in CNF, drugi dan tekmovanja pa med CWT in CNF. Tekmovanja se bodo udeležili štirje slovenski tekmovalci, med njimi tudi dva člana H2O teama, Jure Daić in Antonio Koderman. Na lanskem tekmovanju Rab Dive Off je Jure odnesel prvi mesti v disciplinah FIM in CWT ter v obeh disciplinah postavil nova državna rekorda. Tretja zlata medalja pa mu je pripadala za skupno uvrstitev. Jure tudi letos načrtuje postavitev državnih rekordov in uvrstitev na stopničke. Več informacij o tekmovaju lahko najdete na uradni spletni strani tekmovanja: http://bezboca.com.hr/ Ekipa iz MB se v sredo odpravlja na zadnji trening pred tekmovanjem, kjer bomo videli kako uspešne so bile bazične priprave v minulem obdobju.
LP Jure
23/06/2009 ob 09:57 #21777
Jure DaićAdminDanes ob 18.00 bo na TV Maribor v oddaji Dnevnik krajši prispevek o dveh potapljaških dogodkih. Najprej o Sandijevem podiranju Guinnessovega rekorda v 24 urah DYN, nato pa še o tekmovanju Rab Dive Off 2009. Ponovitev oddaje bo 21.30. V petek ob 21.00 bo prav tako na TV Maribor v oddaji Športni kompas daljši prispevek o obeh dogodkih. 23/06/2009 ob 09:57 #21778
Jure DaićAdminDanes ob 18.00 bo na TV Maribor v oddaji Dnevnik krajši prispevek o dveh potapljaških dogodkih. Najprej o Sandijevem podiranju Guinnessovega rekorda v 24 urah DYN, nato pa še o tekmovanju Rab Dive Off 2009. Ponovitev oddaje bo 21.30. V petek ob 21.00 bo prav tako na TV Maribor v oddaji Športni kompas daljši prispevek o obeh dogodkih. LP Jure
23/06/2009 ob 09:57 #21779
Jure DaićAdminDanes ob 18.00 bo na TV Maribor v oddaji Dnevnik krajši prispevek o dveh potapljaških dogodkih. Najprej o Sandijevem podiranju Guinnessovega rekorda v 24 urah DYN, nato pa še o tekmovanju Rab Dive Off 2009. Ponovitev oddaje bo 21.30. V petek ob 21.00 bo prav tako na TV Maribor v oddaji Športni kompas daljši prispevek o obeh dogodkih. LP Jure
03/07/2009 ob 19:12 #21780
Samo JerankoČlan[img]http://www.shrani.si/f/1L/Ii/41rk2fWP/dsc00051.jpg [/img] Ravno kar sem dobil rezultate današnjega dne.
ISKRENE ČESTITKE VSEM, REZULTATI SO SUPER
:rock: :wave: 03/07/2009 ob 19:21 #21781
DuroČlanTorej..po dolgem času nam je uspelo vzpostavit povezavo z svetom zato se vam zdaj javljamo z svežimi in zelo zanimivimi novicami! Dragi državljani, drage državljanke imamo dva nova državna rekorda!!!!
Jure Daić je danes z nastopom v CNF dosegel globino -58m! po čistem protokolu je dobil beli karton in državni rekord je bil v žepu.
Malo kasneje je presenetil tudi Matej Mihajlovski z novim državnim rekordom v disciplini FIM in z doseženo globino -75m!
Debitant v globinski apneji je tudi Antonio Koderman, kateri je dosegel izredno dober rezultat za prvo globinsko tekmo – 46m v disciplini CNF.
Luka Pengov je dosegel v disciplini CNF -47m!
Na žalost ni časa za podrobneje javljanje…slikice in reportaža sledi po prihodu v MB.
Čestitke vsem nastopajočim…
Držite pesti jutri ko bodo tekmovalci nastopili v disciplinah CWT in CNF!
se slišimo..
05/07/2009 ob 10:02 #21783
asjaČlanPa kaj si ja nor, pa vi ste fenomenalni!!!!!! Ja, očitno ni pomembno kok morja mamo
😉 Čestitke!
05/07/2009 ob 21:37 #21785
Jure DaićAdminRavnokar sem se vrnil iz tekmovanja. Za danes samo slike, jutri pa bom napisal še kaj več. Vsem hvala za čestitke.
Vsi rezultati:
06/07/2009 ob 08:44 #21789
pehtranČlanČestitam, Jure! Fenomenalno. Ne morem pa kaj, da ne bi bil še posebej vesel za Mateja, ki je bil dlje časa odsoten s tekem. To je res neverjeten povratek.
Pa tudi ostali ste noro odplavali, bravo vsem!
Miha
06/07/2009 ob 15:29 #21792
Tanja DaićČlanNa Rabu smo se imeli super- tekma, čaga po tekmi :drunk: :dance: , ribolov:realmad: ! Ful sem ponosna na Jureta, ker je osvojil 2 zlati medalji in postavil 2 nova DR!:love: Čestitke Mateju za postavitev DR v FIM in osvojitev dveh srebrnih medalj!:clap: In pohvala Toniju za zelo uspešna nastopa na njegovi prvi globinski tekmi!Prilagam še nekaj slikic.
06/07/2009 ob 21:12 #21793
Jure DaićAdminTudi letošnji Rab dive off se je zame končal boljše kot bi si lahko želel. Za to tekmovanje sem se pripravljal od MAD CUP-a naprej. Treniral sem 2 x dnevno in prvi vrhunec sezone sem stempiral ravno na to tekmovanje. Fizično sem bil odlično pripravljen, plane pa mi je delno prekrižal prehlad teden dni pred tekmovanjem. Planiral sem pet dnevne priprave na velike globine, ki pa sem jih moral skoraj v celoti opustit. Zaradi pomanjkanja globinskih potopov (naredil sem samo en potop na 65m CWT in 50m CNF) sem bil v veliki dilemi kaj napovedat. Odločil sem se za 2 varni najavi, za kateri sem vedel, da jih lahko dosežem brez težav. Pri potopu na 58m CNF sem čutil zakislitev v rokah in nogah, ki pa ni bila tako boleča kot ponavadi. Za potop na 80m pa še sedaj ne morem verjet da je bil tako enostave. Z izanečavanjem nisem imel nobenih problemov, noge pa so brez pravih bolečin zdržale do konca. Srečo sem imel predvsem z najavami ostalih potapljačev. Pričakoval sem, da bodo za 1. mesto potrebne večje globine a se mi je tokrat izšlo kot bi si lahko le želel. Oba rezultata sta dobar vzpodbuda za Bahame, kjer pričakujem dosti globja potopa. Na samem tekmovanju je vladalo dobro vzdušje in preživeli smo ogromno lepih trenutkov z ostalimi potapljači. Na žalost jo je tokrat skupil Domagoj, ki je pri DR v disciplini CNF 57m skupil hujši “lung squeeze” in bo sedaj par mesecev brez potapljanja.
Čestital bi tudi Mateju za odličen rezultat in DR v FIM. S tem sem dobil še eno dodatno motivacijo za trening. Pohvaliti moram tudi našega komaj 18 letnega tekmovalca Tonija, ki je odlično debitiral na svojem prvem globinsklem tekmovanju. Z njegovim talentom in voljo do treninga ga lahko naslednje leto pričakujemo v boju za medalje.
Članek o tekmovanju je izšel tudi v Slobodni Dalmaciji:
http://slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/60609/Default.aspx LP Jure
06/07/2009 ob 22:50 #21794
antonioČlanjure hvala za laskanje pa za vzpodbudo – ( pa star sem 19 ). moram reči, da je bilo potapljanje na Rabu svetovno, čeprav polno strahu in treme pred tekmo. v sebi sem ves teden po tihem upal, da se zaradi moje norosti🙄 ne bom mogel udeležiti tekme, ker nisem potrdil udeležbe po mailu. ampak s tega ni bilo nič. na koncu sem potegnil najdaljšo in pristal pred sodniki in štrikom.prisiljen sem bil premagati tremo in strah.pred vsakim nastopom sem cvikal, da ne bom moral, ali pa z veliko težavo, odplavati napovedane globine. tekmoval sem v CWT -57m in CNF -46m. oba potopa sta bila neverjetno lahka in le z malo zakislitvijo. zdaj vem, da če ne bi tekmoval, bi mi bilo žal, ker je bilo res super – potop, organizacija in zabava. -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Dogodki
Ob tem času ni dogodkov