-
AvtorPrispevki
-
08/07/2008 ob 19:14 #6996
Jure DaićAdminTa vikend se začne prvo AIDA globinsko tekmovanje v Jadranskem morju. Organizira ga Rečanka Mia Rižner (tim Bezboca). Na tekmovanje je prijavljenih 38 tekmovalcev. Tekmovanje je najprej zaznamovala rekordno hitra zapolnitev prostih mest, saj je bilo vseh 40 prostih mest zapolnjenih takoj po možnosti prijave. Sledile so številne odpovedi prijav in tako so se je na tekmovanje prijavilo 5 slovencev (Mitja Štampfer, Matej Mihajlovski, Luka Pengov, Mojca Studen in jaz). V petek je na vrsti free imersion, v soboto pa se bo tekmovalo v konstantni obtežitvi z ali brez plavuti. Več info najdete tukaj:
http://www.bezboca.com.hr/ Večina tekmovalcev je že na prizorišču tekmovanja. Jaz žal nisem dobil dopusta, tako bom jutri takoj po službi odrinil na Rab in zvečer opravil prvi trening. V četrtek planiram en globji potop na uradnem treningu. Večina SLO tekmovalcev nas je trenirala par zadnjih vikendov in po formi se pričakujeta vsaj 2 nov DR.LP Jure
09/07/2008 ob 07:38 #20474
pehtranČlanNo, pa gre še zadnji moj državni rekord… Dečki, držite se in pazite nase, pa čim boljše rezultate želim!
Miha
09/07/2008 ob 13:43 #20475
Sandi BitencAdminVso srečo vsem! Pa seveda tudi organizatorju, ki si je prvi drznil organizirati takšno tekmovanje na našem koncu.
10/07/2008 ob 21:33 #20476
Jure DaićAdminIz Raba se javljam s par novicami. Danes smo opravili uradni trening, kjer smo dosegali kar lepe globine. Vrv je bila spuscena do globine 67m, kjer je bilo dno. Do dna sma se na treningu potopila Domagoj in jaz, videli pa smo par potopov preko 60m. Vecina tekmovalcev ne more globje, ker imajo probleme z izenacevanjem. Zaenkrat ni bilo SWB, le manjse sambe. Trenutno cakamo na objavo rezultatov za FIM, ki zacne jutri ob 9.00 in bodo objavljeni vsak trenutek. Kolikor mi je znano so najglobje najave:
1. Jure Daic -70m
1. Peter vala -70m
3. Tomislav Svilicic -68m
4. Domagoj Jakovac -67m
.
.
.
… Mitja Stampfer -48m
Vse rezultate objavim, ko jih izvem. Pri zenskah vem samo za Jarmilo, ki je najavila -58m.
Moj danasnji potop na -67m je trajal 2min 22s in je bil presenetljivo laheh. Protokol na povrsini v 2s, cist,…. Z izenacevanjem nobenih tezav, tako bom jutri startal poln samozavesti.
Tekmovanje je organizirano solidno, vmes prihaja do manjsih zapletov.
O tekmovanju vas bom sproti obvescal.
LP Jure
P.S. Mater je tezko pisat na cesko tipkovnico.
11/07/2008 ob 21:17 #20478
Aleš NovakČlandisciplini Free Imersion je član tekmovalne ekipe H2O Team Jure Daić s 70 m globine (2:31) brez težave zasedel prvo mesto. Imamo tudi napovedi za jutri: 1. Jure Daić 77 m, 2. Peter Vala 72 m, 3. Tomislav Sviličić 71 m, …Mitja Štampfer 48 m. 12/07/2008 ob 09:29 #20479
asjaČlanBravo Jure!!! Glej da prineseš medaljo domov. :rock: :rock: :rock: :rock: 12/07/2008 ob 14:34 #20480
Aleš NovakČlanDanes je potekalo tekmovanje v CWT/CNF, Jure Daić pa je s 77. metri zmagal in deklasiral konkurenco ter postavil še drugi državni rekord. Drugo mesto je zasedel tekmovalec iz Francije 67. metrov, tretje pa Peter Vala s prav tako 67 metri. Mitja Štampfer je dosegel 48. metrov. Čestitke Juretu tudi za zmago v skupnem seštevku! 12/07/2008 ob 17:49 #20483
Jure DaićAdminNajprej hvala za čestitke! Ponovno izkoriščam priliko dostopa na net. Vsak čas bo zaključna ceremonija, podelitev nagrad in fešta.
Na včerajšnjem sestanku sem dolgo premišljeval kaj napovedati. Vedel sem da se lahko potopim na 80m in da 75m ne bi smel biti problem. Na koncu sem se odločil za 77m, ker je pač lepa številka in 10m več od DR. Po sestanku sem se prenažl testenin in šel hitro spat. Že pred 6.30 sem bil zbujen in poln energije za potop. Po zajtrku smo šli na ladjo, se odpeljali do Golega otoka, kjer je bil tekmovalni poligon. Dobro sem se raztegnil, šel na zagrevanje in čakal na svoj nastop. Ker ni bilo dovolj globine so se začeli 20min pred mojim startom premikat colni s poligonom. To me je zelo motilo, ker se je dim iz motorjev kadil vse na okoli in je prav smrdelo po izpušnih plinih. Start so mi prestavili za 5min in na srečo sem se uspel kljub temu popolno sprostiti. Sam potop je bil skoraj kot pričakovan. Na 25m mi je začel piskat alarm, kar bi mi moral biti znak, da se pustim v prosti pad. Alarma nisem slišal, zato sem nehal plavat komaj na 32m. Do dna sem užival v prostem padu, izenačeval pritisk in po 1min 12s sem se obrnil. Po 20-30m povratka me je začelo kislit, zadnje metre pa sem že komaj migal s plavutmi. Na površino sem prišel po 2min 22s, čist in protokol opravil v 5s. Sledil je foto shooting, veselje,….. Probleme z izenačevanjem so imeli Peter Vala, Tomislav Sviličič, Goran Čolak, Luka Pengov in so se obrnili pred napovedano globino. Na tekmi ni bilo niti enega SWB, danes pa niti ene sambe.
Po tekmi smo se dobro najedli in naspali.
Včeraj je imela Tanja zelo uspešen lovski dan, tako da smo ribe jedli 2 dni. Včeraj smo si naredili odlično ribjo juho in testenine s hobotnico in zelenjavo. Danes smo pojedli preostanek testenin in si spekli 2 oradi ter pica. Sipe še čakajo v hladilniku.
Več info ko se vrnem.
Članek o tekmovanju je izšel v današnji številki Novega lista in jutri bo članek v Nedelu.
Ostale rezultate pripenjam v slikah.
LP Jure
12/07/2008 ob 20:23 #20484
MirkoČlanBravo Jure!Si videl kakšno latimerijo?
Upam, da bo dogodek deležen ustrezne medijske pozornosti, z razlago nepoznavalcem, da je bilo treba najprej
70/ 77metrov dol, potem pa še nazaj gor! … V času zadnjega EP v nogometu je bilo mnogim težko prestopiti 7 m do hladilnika s pivom… , ko si se ti mučil na treningih, da si lahko prestavil globinska mejnika, kar je seveda sad tvojega večletnega truda. Želim ti nadaljnje uspešno promoviralnje
varnega potapljanja. 12/07/2008 ob 21:58 #20485
asjaČlanBravo Jure!! Zdej pa se res lahko važiš
😉 .Kaj na taki globini si kej odprl oči?
:rolleyes: LP
14/07/2008 ob 14:05 #20486
myloČlanbravo Jure! Res vsaka čast za te rezultate, ki ti jih verjetno marsikdo zavida. Vsekakor ti jih privohčim, saj sem sam uspel vsaj malo izkustit koliko je potrebno vložiti v apnejo, da prideš do nekih zmernih rezulatov. Le vztrajaj tako naprej, pa boš počasi world-class!!!
Ajdee..
15/07/2008 ob 18:23 #20488
Jure DaićAdminPolek članka v Nedelu je izšlo še par objav v medijih. Danes je bi lna radiju Antena prispevek o minulem tekmovanju, ki ga lahko slišite tukaj:
http://www.radioantena.si/?p=zadnjanovica&id=1333 Podvodni fotograf je objavil super podvodne fotografije, ki pa trenutno blokirajo. Lahko jih vidite tukaj:
http://photo.adriasub.com/lopar_2008/index.html Danes ob 18.00 je bil v oddaji Dnevnik TV Maribor na Tele M prispevek o tekmovanju. Ponovitev bo ob 21.50.
LP Jure
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Dogodki
Ob tem času ni dogodkov