Pozdrav iz Slatne

 • Avtor
  Prispevki
 • #9187

  Sina
  Participant

  Pozdravljeni!

  Koncno se se jaz predstavim :)

  Sem Sinisa oz. Sina (kot me kicejo od malega) in absolutno obozujem morje. V klub sem se vclanil ze pred parimi leti, ampak se zaradi pomanjkanja casa nisem imel casa niti potapljat, niti uspel kaj napisat ali koga iz kluba spoznat…koncno se mi je letos cas malo sprostil, da sem se lahko ponovno vclanil. Yaaay :D

  Pri meni se je vse skupaj zacelo relativno hitro. Mislim, da sem zacel s snorklanjem se preden sem konkretno splaval in kolikor se spomnim, so me ponavadi morali stari celega premrazenega vlacit iz vode. Ze od malih nog mi je bilo vsec biti pod vodo in poslusati zvoke morja in morskih bitij. Spomnim se, da sva velikokrat z bratom telmovala kateri bo sel globje. V bistvu je bila razlika samo kateri bo pretrpel vecjo bolecino v usesih. Dokaj neumno, ampak takrat nisva imela pojma o izenacevanju pritiska, sva bila pa “korajzna” :)

  S PL sem se prvic srecal v Novi Zelandiji, kakih 5 let nazaj, ko si je kolega kupil podvodno pusko. Seveda sem se mu enkrat pridruzil na “lovu” in ko sem zadel prvo ribo sem vedel, da bom ribisko palico prodal in novi hobi, here I come. Tako je tudi bilo. Kasneje sem se vclanil v lokalni klub in maksimalno uzival v vsem kaj je pacifik nudil. Leto dni kasneje sva se s punco preselila v Perth WA, kjer sem si nabavil prvo pusko katero uporabljam se danes. V Perthu sem se takoj po prihodu vclanil v PL klub, kjer sem mekaj malega treniral apnejo in tekmoval na klubskem tekmovanju. Avstralija je super in indiski ocean tudi. Razen dejstva, da te kadarkoli lahko poje morski pes, je indiski ocean prava pasa za oci in zelodec, saj sem domov nosil svasta. Koncno je bila moja bila vesela. :)

  V bistvu so me te izkusnje bolj razvadile kot kaj naucile, saj ko sem prisel nazaj sem bil sokiran. Ne samo, da so ribe manjse in da jih je manj, ampak da so pametne in da moram biti tiho. Kaj??? Kako tiho?

  Tako sem zacel malo brskati in naletel sem na H2O team, se vclanil in dobil kup informacij. Nekaj sem tudi ze uspel uloviti, ampak osebno mi je bolj pomembno, da sem v vodi, kjer se lahko sprostim in odmislim cisto vse. To je tudi razlog zakaj mi je to tako vsec.

  Letos se bom prijavil na tecaj apneje, da dobim tiste najbolj pomembne informacije iz rok izkusenih, katere bi mi prisle prav ze v pacifiku 😉 in seveda da lahko nadgradim trenutno znanje. Komaj cakam :)

  Lp, Sina

  #31246

  Jure Daić
  Keymaster

  Lepo pozdravljen na forumu!

  Lahko še dodaš kakšne slike ulovov iz Avstralije pod temo lokacije za PL. Za vse nas bo zanimivo videti, kaj si lovil!

  LP Jure

  #31247

  Sina
  Participant

  Oj,

  Na žalost fotk z ribami skoraj da nimam. Eno je, da se mi nikoli ni zdelo pomembno slikati ulov, drugo pa, da nikoli nisem vlovil nekaj res ogromnega. Največji doslej je bi WA Dhufish nekaj čez 4kg, omembe vreden bi še bil Boldchin Groper 2,5kg oboje v Beagle islands WA.

  Lp Sina

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
top