H2O team potapljanje

Nakup nove opreme

 • Avtor
  Prispevki
 • #9426

  gglazar
  Participant

  Pozdravljeni,

  Kupujem maskirno obleko ter puško za podvodni ribolov. Katero blagovno znamko priporočate za omenjena artikla.

  Vse bi nabavil preko spleta (planetdivestore), kjer so cene res ugodne v primerjavi z trgovinami pri nas. V Mariboru žal ni trgovine v kateri bi si lahko poizkusil obleko brez, da bi jo pri njih potem tudi kupil.

  Je boljše kupit obleko po meri kot pa standardno velikost?

  Od oblek gledam:

  Mares Instinct Camo Brown 5mm

  Cressi Tracina 5mm

  Od pušk pa (dolžina 90cm):

  Mares Viper Pro Ds

  Salvimar V-Pro

  ESCLAPEZ EXIUM G2 (malo dražja opcija)

  Hvala za odgovore.

  LP,

  Grega

  #31822

  matijac
  Participant

  Zdravo,

  osebno ti ne priporočam, da kupiš obleko preden jo probaš. Med proizvajalci se obleke razlikujejo v velikostih. Sploh če si neserijske postave tega raje ne delaj. Če kupiš na blef veliko razkiraš, ker obleka ki ti ne bo prav, ti bo zamakala ali pa te kje tiščala in se boš med lovom ukvarjal več z obleko kot pa s samim lovom 😥

  Puške niso tako občutljiva stvar kot obleka, pa vendar je sam ne bi kupil na spletu, če pa že kupiš pa menjaj gume, ker po navadi te puške kar nekaj časa ležijo v skladiščih, tudi po par let in gume zelo veliko izgubijo na elastičnosti. Iz istega razloga ne bi kupil obleke ker nikoli ne veš koliko časa leži v skaldišču :)

  Boš dosti več prišparal, če se lepega dne vsedeš v avto/vlak/avtobus, se pelješ v Lj in tam kupiš vse potrebno,ti bodo znali svetovat in boš sigurno zadovoljen :)

  #31823

  pzaksek
  Participant

  Podpis pod gglazar.

  Edino bi dodal, za začetek malo slabši (cenejši neopren) hitro se strga vsaj pri men (ker na začetku se ukvarjaš z vsem ostalim, samo z ribolovom ne :P). Pri puški sem se sam prvič konkretno uštel, saj sem kupil eno pokalico za brezveze… V Lj imaš blizu centra(klinični) res dobro trgovino, kjer ti iz izkušenj svetujejo kaj bo primerno. Škoda, da že od začetka nisem poznal te trgovine. Preko neta boš verjetno kaj prišparal, a vedi da boš nabavil pol stvari preveč in ne najbolj primernih in idealnih za sebe.

  Na dobro puško gre dobra ašta, da lahko čim več streljaš ter treniraš, ne da razmišljaš, če boš moral spet ašto ravnat…

  Ko te enkrat ribolov zasvoji….

  #31824

  Branevrankar
  Participant

  Se strinjam. Obleko (zgornji del) je nujno potrebno preizkusit pred nakupom.

  Sam sem jo kupil v Crnucah Scubatom, in prodajalec ni nič kompliciral, temveč mi jo je tudi pomagal obleči.

  Bi pa ti svetoval, da potem vzdržujes konstantno postavo. Sam sem v pol leta v Spaniji izgubil 15kg, in ob povratku nabavil obleko. Potem pa sem se zredil nazaj za 10kg, in mi je obleka postala malce tesna. Najhuje je v vratu, ker mi otežuje normalno dihanje. Plus tega sem bolj vroče sorte, in mi je 5mm za spomladi/poleti/jeseni prevroče. Pozimi pa nimam časa za PL.

  pas za uteži vzemi obvezno iz gume, uteži je tudi bolje da so obdane z gumo.

  Sam sem prvotno kupil gurtnast pas in obicne uteži, in so mi lezle dol ob vertikalni postavitvi v vodi.

  Priporočam ti tudi nabavo nahrbtnika z utežmi, ter uteži za noge.

  Nahrbtnik z utežmi uporabljam tudi če izvajam PL brez obleke, ter ko vadim samo potapljanje na dah.

  Plavuti, sam sem prvotno imel običajne imersionove plavuti srednje trdote. Po desetih letih konstantne uporabe mi je ena počila, tako da sem lansko leto nabavil take, kjer menjam liste.

  Puška, kot ti je predhodnik napisal, bolje vzeti direkt v trgovini, zraven kupiš se kakšno rezervno gumo in komplet za zapenjanje.Pa da ma dobro ašto. Sploh je dobro, če je prodajalec tudi sam v tem športu in ti lahko svetuje iz prve roke.

  Meni so v crnucah tudi napeljali laks in mulinel, ko sem tam kupoval prvo puško, no tudi pri drugi so mi šli na roke.

  Sicer nevem, v čem je dejanska razlika med kovinskim zapenjalcem in vrvnim za na ašto, vendar sam preferiram kovinskega, ker se vrv sčasoma scufa.

  Sam uporabljam puško immersion concept carbon 90, in sem zadovoljen.

  #31825

  Nejc
  Participant

  Zivjo,

  Jaz bi imel tudi eno vprasanje o opremi.

  Pred kratkim sem kupil 5mm obleko in moram dokupiti dodatne utezi. Trenutno ze imam 4kg na pasu in imam namen dokupiti 6kg, katere bi fiksiral na hrbet ter utezi za noge. Po potrebi pa se kaksno rezervno za na pas (za plitko suljo).

  Glede nahrbtnika me zanima, kaj priporocate:

  ali

  Tale hrbtna utez na elastike mi deluje super, ker ima pas za hitro odpenjanje in zaradi gumjastega pasu si predstavljam, da ne drsi cez glavo ob krcenju prsnega kosa ob potopu. Po drugi strani pa je Salvimar next prav temu namenjena.

  Kaj bi mi svetovali?

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
top