H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum POTAPLJANJE NA VDIH – APNEA splošno o apnei Najgloblji Zemljan v kopalkah

Najgloblji Zemljan v kopalkah

 • Avtor
  Prispevki
 • #9229

  Jure Daić
  Admin

  V sredo, 7.9.2016, ob 19.00 uri bo v Sodnem stolpu v Mariboru potekala predpremiera celovečernega dokumentarnega filma Dokler Me Vdih Ne Loči. Film bo predstavljen v sklopu mednarodnega festivala dokumentarnega filma Dokudoc: http://www.dokumentarci.si/portfolio-item/dokler-me-vdih-ne-loci/, ki bo potekal v Maribor med 7. in 11. septembrom. Prost vstop, vabljeni!

  Dokler Me Vdih Ne Loči je novi dokumentarni film, večkrat nagrajene režiserke pa tudi potapljačice, Haidy Kancler. Govori o prvem Slovencu, ki se je le z enim vdihom potopil na 101 meter globoko in sodi med deset najboljših potapljačev na vdih na svetu. Tako kot je Jure Daić na svoji poti do rekordov premagoval vse težave, tako mu je s filmom sledila režiserka. Haidy Kancler se tokrat pod film podpisuje v ednini. Dokumentarni film, Dokler Me Vdih Ne Loči, je namreč njen prvi solo projekt, tako finančno kot izvedbeno.

  Premiera filma za širšo javnost bo potekala v sredo 12.10. v kinu Šiška v Ljubljani.

  Dokumentarni, 68 minut, 2016, Slovenija

  Režija: Haidy Kancler

  Produkcija: Haidy Kancler

  Kratek teaser si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

  [youtube]Lo-cb36FOyg[/youtube]

  LP Jure

  #31314

  Jure Daić
  Admin

  Film je več kot izpolnil vsa moja pričakovanja. Premiero sem pričakoval precej bolj nestrpno kot ostali in ob prvem ogledu sem bil navdušen, ker je film napet, razumljiv vsakemu, poln humorja in z veseljem sem obujal spomine na rekord. Haidy Kancler bi rad pohvalil za ogromno vloženega truda in ji čestitam za super dokumentarec!

  LP Jure

  #31315

  Jure Daić
  Admin

  O predpremieri filma so poročali na RTVSLO v oddaji Dobro jutru.

  (prispevek prične pri 37min 27s)

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174426105/00:37:27/00:40:45/

  LP Jure

  #31316

  Jure Daić
  Admin

  Včeraj sem bil gost na televiziji TeleM v oddaji Aktualno-informativna oddaja, kjer je bilo tudi govora o predpremieri filma.

  (prispevek prične pri 38min 30s)

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/tele-m/174427082/00:38:30/00:45:41/

  LP Jure

  #31317

  Jure Daić
  Admin

  Najgloblji Zemljan v kopalkah

  Jure Daić zdrži pod vodo na vdih 7 minut, vas pa vabimo, da na premieri dokumentarnega filma Najgloblji Zemljan v kopalkah, zdržite malo dlje.

  Dobrodošli v sredo, 12. oktobra 2016, ob 20. uri v Kino Šiška v Ljubljani.

  Najgloblji Zemljan v kopalkah, je novi celovečerni dokumentarec večkrat nagrajene režiserke in med drugim tudi potapljačice, HaidyKancler. Govori o prvem Slovencu, ki se je le z enim vdihom potopil 101 metrov globoko, in ki sodi med deset najboljših potapljačev na vdih na svetu.

  Jure Daić, gradbeni inženir, oče dveh otrok, mož, prijatelj, sin, ki mu človeška minljivost od izgube brata ni tuja, se je odločil za premikanje svoje in višanje globinske meje. Z enim vdihom se je v starogrški disciplini skandalopetri, kjer se potapljač na globino potopi le s pomočjo kamna in v kopalkah, potopil na 111 metrov. Tako globoko se ni še nihče pred njim.

  Pot ”v globino” je zaznamovalo premagovanje moči narave, človeškega faktorja, odgovornosti in lastnega strahu. Observacijsko posnet dokumentarni film nas vabi, da podvig podoživimo tako z grenkobami kot lepotami tako nad kot podvodnega sveta.

  Gre za projekt pod katerega se je skoraj v celoti podpisala avtorica sama, tako finančno kot izvedbeno in je v tem pogledu prava poslastica in izjemen dosežek.

  Haidy Kancler:

  ,,To je moj najtežji projekt doslej. Ni lahko delati sam, sploh če se zavedaš, kaj zmoreš ustvariti z ekipo. A včasih se v taki situaciji enostavno znajdeš. Jure, o katerem film govori je poln nians, hkrati pa je njegova zgodba, zgodba nas vseh. V življenju si vsi želimo nekaj več. Vprašanje pa je kaj smo pripravljeni za to žrtvovati in kako odgovorni smo ob tem. Lahko bi rekla, da je to zgodba vsakega izmed nas, kajti vsi imamo izkušnje s sanjami, v katere eni bolj eni manj, verjamemo. Film nam ponudi vpogled v eno najskrivnostnejših športnih disciplin in nas popelje tja, kamor bomo sami le malo verjetno kdaj prišli. Pod morsko gladino, kjer je bilo še manj ljudi kot na Luni. ‘’

  Jure Daić je dogodek komentiral z naslednjimi besedami:

  ,,Film je več kot izpolnil vsa moja pričakovanja. Premiero sem pričakoval precej bolj nestrpno kot ostali in ob prvem ogledu sem bil navdušen, ker je film napet, razumljiv vsakemu, poln humorja in z veseljem sem obujal spomine na rekord. Haidy Kancler bi rad pohvalil za ogromno vloženega truda in ji čestitam za super dokumentarec! ‘’

  Film bo premierno predvajan v Kinu Šiška, 12.10.2016, ob 20:00.

  Po projekciji filma bo sledil pogovor z nastopajočimi v filmu in režiserko.

  Čaka vas pa tudi ‘podvodno’ gurmansko presenečenje.

  (op.: film bo predvajan z angleškimi podnapisi in primer glasbo, saj je originalna še v izdelavi)

  Vstopnina na dogodek je 5eur.

  Haidy K.

  #31318

  Jure Daić
  Admin

  Film se je od predpremiere do premiere preimenoval iz ”Dokler Me Vdih Ne Loči” v ”Najgloblji Zemljan v kopalkah”. Da bo jasno zakaj se sedaj pojavljaja novo ime,…

  LP Jure

  #31319

  Jure Daić
  Admin

  Kratek trailer:

  [youtube]L53KeE9M7C0[/youtube]

  LP Jure

  #31320

  Jure Daić
  Admin

  Pa še ena kratka kompilacija s kiksi med snemanjem,….

  [youtube]tIOqAoPRUCQ[/youtube]

  LP Jure

  #31321

  Jure Daić
  Admin

  Ob gledanju tega kratkega videa se probajte vživet v mojo kožo med potopom,…

  [youtube]WnUn30VuYJg[/youtube]

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh