H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum POTAPLJANJE NA VDIH – APNEA Najgloblji bazen na svetu

Najgloblji bazen na svetu

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #9690

  Pozdravljeni!

  Kot že nekajkrat napisano, smo se prejšnji mesec, natančneje v soboto 9. marca, udeležili treninga v »najglobljem bazenu na svetu« – Y-40. Kot kaže pa tega naziva ne bodo več dolgo držali Italijani, temveč ga bodo prevzeli Poljaki. V jeseni bi namreč naj odprli nov najgloblji bazen na svetu, 40 km jugo-zahodno od Waršave, natančneje v mestu Mszczonów. Bazen z imenom Deep Spot bi naj bil globok 45m, investitorji pa pripravljajo nekatere atrakcije in zanimivosti, skozi bazen bi naj vodil tunel, pogled v sam bazen pa naj bi nudili tudi nekaterim sobam, restavracijam in konferenčnim sobam. Da bodo napolnili bazen bo potrebno neverjetni 8.000 kubičnih metrov vode, kar ustreza kapaciteti 27 plavalnih bazenov dolgih 25m!

  https://www.channelnewsasia.com/news/world/world-deepest-swimming-pool-poland-deep-spot-11326048

  Zanimivo pa je, da se Poljaki ne bodo mogli dolgo ponašati z naslovom »najglobljega bazena«, saj nastaja v Veliki Britaniji, v kraju Colchester, še globlji bazen, globok bi naj bil 50m, imenoval pa se bo Blue Abyss.

  http://blueabyss.uk/

  Kakorkoli, za ljubitelje globin se torej v roku enega leta obetata dva nova objekta, verjamem, da se bomo tudi H2O teamovci organizirali in obiskali nove pridobitve.

  Pozdrav, Andrej

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh