Home redesign H2O team forum PODVODNI LOV oprema Nadgradnja opreme

Nadgradnja opreme

 • Avtor
  Prispevki
 • #9702

  Endvatri
  Participant

  Najprej lepo pozdravljeni, sem nov clan in kot vsi novi clan mam nekaj vprasan :)

  S PL sem se zacel ukvarjati v trenutku ko se je dozvola pocenila, tako da sem se relativno svez lovec.

  Prvo pusko sem kupil cressi geronimo 60, mnenja da bo v prihodnost sla v dodatek za luknje. Pa sem sel na lov…

  Rumene plavutke, rumena maska pa kopalke. In sem probal pojest pirko, sparide, ušato…

  Sej je slo, sam tezko. Puska je tocna, dometa ni, podn piksne preluknjam kadarkoli je v dometu. Ropotanje poletja in neveščega lovca ribo plaši, svetla oprema pa tudi ni pomagala.

  Pa sem sel po neopren s kamuflazo, 5mm, da ne bo ropota poletja in da se bo sezona lova podaljsala v boljse case. To je nov svet potopov. Utezi, stiskanje neoprena, oblacenje slacenje le tega. prelomnica ko čofotanje s pusko postane lov.

  Plavutke so ostale iste. Zmerno dolge iste pa ene nove kratke, prozorno modre za 20 eurov po katerih precej posegam.

  No, mal je pomagalo. Prva omembe vredna orada me je spregledala (in mi priznam, smrtno ranjena ušla ko sm jo z ašte snel). Drugi se je ašta od glave odbila prav tako enmu ciplju letos. Verjetno jo je treba asto nabrusit po vsem streljanju v piksne, mogoce je blo pa ravno na meji dometa.

  No zdej si lastim močnejšo gumo, nov monofilament in elastiko/dušilko. Sam zmontirat morm, pa ne znam…

  In tu je moje vprasanje… Nova puška al nove plavutke. In seveda slavno vprašanje, kaj kupit?

  #32326

  stus
  Participant

  Pozdravljen,

  Predvsem se za začetek vprašaj kje največ loviš in ter kakšen je tvoj budget. S 60 cm puško boš težko lovil kje drugje kot po luknjah. Zato boš večjo puško sigurno potreboval. Plavuti pa vsaj dokler boš v plitvini zadoščajo takratke. Torej, če si finančno omejen in moraš izbirati daj prednost puški. Je pa tudi res, da plastične dolge plavuti ne stanejo veliko. V tujih spletnih trgovinah jih dobiš že za dobrih 40 eur (ne bom delal reklame za spletno trgovino zato tukaj ne bom navajal imena).

  Glede puške poglej ponudbo na internetu, potem pa povprašaj še pri domačih prodajalcih. Tudi z njimi se da dogovoriti za čisto normalno ceno.

  Lp

  #32327

  Endvatri
  Participant

  No sej ene take plastične mam, samo so rumene in ne vem kok to ribo zmoti. Mogoce bom vzel crnga alkoholca pa pobarval. Za pusko sm bil pa nekako odlocen da vzamem salvimar metal 95, samo bolj berem forum bolj se mi dozdeva da bo 75 boljsa izbira zame. Ne vem vec..

  Cressi yuma se mi je zdela tud dobra izbira.

  Vsekakor odprta zgoraj pa ne več kovinskega zatiča za ašto… No plavutke sm gledal omer mislim da stingray.

  #32328

  Jure Daić
  Keymaster

  Endvatri wrote:

  Za pusko sm bil pa nekako odlocen da vzamem salvimar metal 95, samo bolj berem forum bolj se mi dozdeva da bo 75 boljsa izbira zame. Ne vem vec..

  No plavutke sm gledal omer mislim da stingray.

  Puška je boljša 95cm. Plavuti bodo OK. V bodoče razmisli še o kakšnem tečaju, saj boš komaj takrat izboljšal apnejo ali pogruntal kako se ribe lovijo bolj učinkovito,….

  LP Jure

  #32329

  Endvatri
  Participant

  Sej tečaj me res mika. Sm gledal posnetke in ste res majstri. Bi se lahko res veliko naučil,samo je treba prej še opremo namupit,denarja pa žal ni neomejeno. Drugo leto,ko ne bo stroškov za opremo.

  Drugače sem pa puške gledal, po priporočilu zdaj 90.

  Tole je moj ožji izbor:

  Cressi Cherokee Open https://www.cressi.com/catalogue/cressitech.asp?id=1117” class=”bbcode_url”>https://www.cressi.com/catalogue/cressitech.asp?id=1117

  Omer Invictus HF

  http://www.omersub.com/eng/invictus_hf_eng.asp#downloads” class=”bbcode_url”>http://www.omersub.com/eng/invictus_hf_eng.asp#downloads

  MAKO Predator Pro 3rd Gen https://www.makospearguns.com/Predator-Pro-3rd-Generation-Speargun-p/mpp3gr.htm” class=”bbcode_url”>https://www.makospearguns.com/Predator-Pro-3rd-Generation-Speargun-p/mpp3gr.htm

  MARLIN EVIL OPEN – Beuchat

  https://www.beuchat-diving.com/gb/spearguns/336-marlin-98thevil-open-3278551611342.html” class=”bbcode_url”>https://www.beuchat-diving.com/gb/spearguns/336-marlin-98thevil-open-3278551611342.html

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
top