H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum PODVODNI LOV Mnenje izkušenih mačkov glede podvodnega ribolova

Mnenje izkušenih mačkov glede podvodnega ribolova

 • Avtor
  Prispevki
 • #40400

  Sandi
  Participant

  Spoštovani vsi člani tega foruma,

  kot velik ljubitelj vse hrane katera prihaja iz morja si vsak teden vsaj 1x privoščim ribe kar običajno pomeni sardele, skuše ali kaki lignji oz. kozice. Zadnjič sem se odločil, da si privoščim kako bolj opevano ribo med sladokusci tako, da sem zame in mojo punco vzel 2 škarpeni. Ko mi jih je možakar stehtal in povedal ceno me je skoraj sezulo. Za 2 “usrani” škarpeni sem plačal skoraj 50€. Ob tem sem pomislil, da bi me ceneje prišlo, če bi se odpeljal na morje in si jih ujel sam. Ker me že kar nekaj časa mika, da bi naredil izpit za podvodni ribolov predvsem zaradi čarov katere v enem izmed svojih člankov omenja g. Furman (plavanje v morju, gledanje, opazovanje podvodnega sveta, lepi dogodki, nešteto lepih trenutkov, enkratnih videnj veeliiiikih rib, še nevidenih živali ipd…) pri čemer bi si lahko sam ujel ribe katere v ribarnici prodajajo po cenah suhega zlata (škarpena, zobatec, orada, brancin……) me zanima vaše mnenje glede tega. Ker sem poleg čarov podvodnega ribolova zasledil tudi cel kup nevarnosti od nevem kolikih različnih barotravm (bobniča, oči, sinusov, kože….) do celega kupa pravil podvodnega potapljanja (20 Safety Rules for Freediving) me zanima, če ima smisel, da se spustim v to pusto(ribo)lovščino ali je bolj smiselno, da si nabavim ribiško palico, enega poceni gumenjaka s katerim bi šel lahko malo dlje od obale in na ta način potešim svoj apetit po morskih ribah. Predvsem me zanima to, če bi s palico lahko ujel vse zgoraj omenjene ribe ali bi se bilo po te v vsakem primeru podati v morske globine????
  Za kakršen koli dober nasvet oz. pomoč se vam že v naprej lepo zahvaljujem.
  Lp, Zelenec

  #40406

  Jure Daić
  Keymaster

   

  Sandi, lepo pozdravljen na forumu. Ribe se da naloviti z različnimi tehnikami in niti ene se ne da naučiti čez noč. Pri podvodnem ribolovu gre v prvi vrsti za užitek pri opazovanju podvodnega sveta, športu in vsekakor daje velik užitek tudi uspešen lov. Šport je lahko zelo nevaren za neuke ali samouke potapljače, po drugi strani pa je zelo varen šport, ko se dobro podučimo o nevarnostih in kako se jim izognit.

  Mene lov s palico ne zanima in mi ne predstavlja užitka, podvodni lov pa mi je najljubši šport med vsem. Nekateri pa se navdušijo nad lovom s palico. Bistvo je, da se moraš sam odločit kaj bi rad in potem se temu športu posvetit, če bi rad uspeh.

  Najboljša pot ti je definitivno tečaj, ker boš dobil vse informacije zbrane na enem mestu:

  http://www.h2oteam.com/tecaji-potapljanja-ribolova-apnea/teoreticni-tecaj-podvodnega-ribolova-3/

  LP Jure

  #40441

  Sandi
  Participant

  Jure zdravo,

  hvala za vse informacije glede lovljenja in tecaja. Ker to soboto delam me zanima kdaj bodo naslednji termini v mesecu maju ali juniju.

   

  Lp, Sandi

  #40566

  Jure Daić
  Keymaster

  Tokrat jih bo izostalo dovolj kandidatov za še eno skupino, ki bo predvidoma v prvi polovici maja v LJ. Zaradi korone smo omejeni koliko ljudi je naenkrat v predvalnici. Prosim pošlji mi mail na jure@h2oteam.com, da te lahko obvestim, ko razpišemo tečaj.

   

  LP Jure

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
top