H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum PODVODNI LOV mednarodna ekipna tekma

mednarodna ekipna tekma

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #9176

  Duh
  Participant

  RČD Porporella Koper organizira mednarodno tekmo v podvodnem ribolovu – slo akvatorij. Ugorju so omejeni.

  Se bo kdo udeležil?

  Vse piše spodaj oz tule http://www.apnea2000-ar.si/phpBB2/viewtopic.php?f=2&t=5242 ali tu http://www.spz.si/?p=12469.

  Lp

  Matjaž

  Evo, še copy-paste s sorodnega foruma:

  Vabilo na II. mednarodno ekipno tekmo za pokal Sv. Nazarija

  Unread postby Saso Moskon » Fri Jun 03, 2016 8:21 am

  Pozdravljeni!

  Klub RČD Porporella vas v soboto, 18.6.2016, vabi na ekipno tekmo za pokal Sv. Nazarija.

  Propozicije so v prilogi. Prosim da vabilo posredujete svojim članom in ostalim zainteresiranim klubom.

  Točkovanje smo prilagodili aktualnemu pravilniku SPZ, tako da veljajo ribe nad 300 gramov.

  Za ugorje ostaja omejitev na 3 komade in vrednost 800 točk po komadu.

  Če kdo potrebuje spust, čoln, privez ali prenočišče naj se obrne na nas in z veseljem bomo pomagali.

  Lani nam je malo ponagajalo vreme, a smo se vseeno imeli super in letos bo še boljše ;)

  p.s. Če kdo nima čolna pa bi rad tekmoval/se družil naj se nam javi, bomo našli kak plac na enem izmed čolnov ;)

  PROPOZICIJE ZA II. MEDNARODNO EKIPNO TEKMO ZA POKAL SV. NAZARIJA

  KOPER 18.6.2016

  1. ORGANIZACIJA PL sekcija kluba RČD Porporella dne 18.6.2016 organizira II. mednarodno ekipno tekmo v podvodnem ribolovu za pokal Sv. Nazarija.

  2. UDELEŽBA Na tekmovanje se lahko prijavijo ekipe iz vseh slovenskih in tujih društev in klubov, ki se ukvarjajo s podvodnim ribolovom.

  Vsaka ekipa je sestavljena iz dveh ali treh članov, od katerih sta lahko le dva hkrati v vodi. Prisotnost treh tekmovalcev v vodi diskvalificira ekipo.

  Tekmovalci morajo organizatorju predložiti: a) veljavno društveno izkaznico b) zdravniško potrdilo za tekoče leto c) izjavo odgovornosti d) tekmovalci v starosti od 16 do 18 let morajo predložiti potrdilo enega od staršev ali skrbnika, da se tekmovanja lahko udeležijo

  3. PRIJAVE Zadnji rok za prijavo je 12.6.2015. Prijave pošljite na naslov saso.moskon@gmail.com Kotizacija za ekipo je simboličnih 30,00 € in se vplača na verifikaciji. Društva oziroma ekipe, ki bodo s prijavo zamudili, ne bodo imeli pravice nastopa na tekmovanju.

  4. PODROČJE TEKMOVANJA Širše področje je območje celotne slovenske obale, kjer je ribolov dovoljen. Na podlagi števila prijav in vremena bo na sestanku vodstva tekmovanja natančno določeno območje, kjer bo tekmovanje potekalo. Dva dni pred tekmovanjem je vsem prijavljenim tekmovalcem in njihovim spremljevalcem prepovedan ribolov s podvodno puško na področju tekmovanja. Kršitelji bodo diskvalificirani.

  5. TRAJANJE TEKMOVANJA Tekmovanje bo trajalo 6 ur. Vodstvo tekmovanja lahko določi krajši čas tekmovanja, oziroma ga v primeru slabega vremena preloži na naslednji dan. Začetek tekmovanja bo ob 7.00 uri na carinskem pomolu v Izoli , konec pa ob 13.00 uri. Predaja ulova bo med 13:00 in 13:30 v Kopru.

  6. POTEK TEKMOVANJA Tekmovalci se lahko gibljejo v mejah tekmovalnega področja svobodno, s tem, da niso v napoto drugim. Prednost imajo tisti, ki so prvi prišli na določeno mesto. Tekmovalci so dolžni vleči bojo. Tekmovalci in spremljevalci v času tekmovanja ne smejo zapuščati področja tekmovanja.

  Premeščanje ekip je dovoljeno le če so v čolnu vsi člani ekipe. Oddaljenost tekmovalcev iste ekipe ne sme biti večja od 50 metrov.

  7. PREDAJA ULOVA Tekmovalci bodo ulov predali na koncu tekmovanja na za to določenem mestu.

  8. OPREMA Dovoljeno je uporabljati eno ali več pušk, ki se napenjajo z lastno močjo. Prepovedano je napenjanje puške izven vode. Vsak čoln mora imeti hladilno torbo z ustreznim hladilnim sredstvom (led), v katero se bo odlagala uplenjena riba. Obvezna je uporaba potapljaške boje.

  9. ČOLNI Tekmovalci uporabljajo motorne čolne, ki si jih zagotovijo sami. Vsak čoln mora imeti usposobljenega spremljevalca – barkarijola.

  10. TOČKOVANJE Točkuje se vsaka ulovljena riba (v zoološkem smislu), težka najmanj 300 gramov. Vsak veljaven primerek se točkuje s 400 točkami. Vsak gram teže se točkuje z 1 točko do maksimalne teže 10kg. Ribe nad 10 kg se točkujejo z 10.000 točkami za težo. Murenoidi (ugorji ipd.) se točkujejo z 800 točkami, v kolikor njihova teža doseže ali preseže 2500 gramov. Točkuje se 10 rib iste vrste, število murenoidov je omejeno na 3 kose. Vsaka vrsta ribe se točkuje s 1.000 točkami.

  11. UVRSTITVE IN NAGRADE Uvrstitve so ekipne. Najboljše ekipe dobijo pokale in praktične nagrade.

  12. VODSTVO TEKMOVANJA Vodstvo tekmovanja se določi pred začetkom tekmovanja.

  13. PROTESTI Protest se lahko vloži pred pričetkom tehtanja pismeno ali ustno, s priloženim zneskom 30,00 € pri glavnem sodniku. V kolikor vodstvo tekmovanja protest zavrne, denarna kavcija zapade.

  14. ODGOVORNOST Organizator odklanja vsako odgovornost za škodo, ki bi lahko nastala na stvareh, kakor tudi za nezgode, ki bi se lahko pripetile udeležencem tekmovanja.

  15. OPOMBA Za vsa vprašanja, ki niso predvidena v teh pravilih, velja pravilnik o tekmovanjih v podvodnem ribolovu SPZ in CMAS-a.

  16. URNIK TEKMOVANJA 17.6.2016 19.00 – 19.30 verifikacija (Hotel BIO) 19:30 – 20.00 sestanek vodij ekip in otvoritev tekmovanja 18.6.2016 6.30 – 7.00 priprava na tekmovanje 7.00 začetek tekmovanja na izolskem pomolu 13.00 konec tekmovanja in predaja ulova v Kopru 14.00 tehtanje ulova v Kopru, kosilo, razglasitev rezultatov in podelitev priznanj (taverna)

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
top