H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum PODVODNI LOV oprema Maska pušča zaradi brkov

Maska pušča zaradi brkov

 • Avtor
  Prispevki
 • #9357

  stus
  Participant

  Živjo,

  kolega ima neprestano težave s puščanjem maske. Težava je v tem, da mu voda v masko vdira pod nosom, kjer ima brke. Moj predlog, naj se enostavno obrije je bil takoj zavrnjen (brki in brada so pač njegv image).

  Siguren sem, da je že kdo od vas imel enak problem oz da obstajate podvodni lovci, ki imate brke. Kako vi rešujete problem s puščanjem maske?

  Poizkusila sva tudi z menjavo maske (preizkusil je štiri različne tipe mask) pa se povsod pojavi enak problem. Pomagalo je edino, da si masko zelo močno zategne na glavo. Ampak to je kratkoročna rešitev, saj se hitro pojavijo bolečine na čelu in pod nosom zaradi stalnega pritiska maske.

  Imate morda vi kak nasvet?

  Za odgovore se že vnaprej lepo zahvaljujem.

  LP: S

  #31704

  Nara
  Participant

  Načeloma brke in potapljanje pač ne pašeta skupaj. Brada ja, brke pač ne, ker je ravno območje pod nosom najbolj občutljivo na puščanje vode. Lahko proba brke pač vsaj malo skrajšati (na kolikor malo se le da), druge ideja sam nimam. Kot pa si že sam ugotovil, zategovanje maske definitivno ni ustrezna rešitev. Tale bo pomoje kar težka. Lahko pa proba recimo brke namazati z gelom (želejem), pa počaka, da se zadeva strdi, da je čim bolj pritisnjeno ob kožo (ne pišem iz izkušenj, ampak kakšne pametnejše ideje razen britja nimam 😆 ).

  #31705

  Jure Daić
  Keymaster

  Ena možnost je, da preizkusi čim več mask in mogoče mu bo kakšna OK. Poznam ljudi z močnimi brki in so našli masko, ki jim je OK. To je pa vse odvino od obraznih linij in brkov. Če tega ne najde je opcija striženje brkov. Zategovanje maske mu odsvetujem, s tem se zelo poveča možnost barotravme uči.

  LP Jure

  #31706

  stus
  Participant

  Hvala obema za odgovor.

  Saj se mi je zdelo, da bodo šli odgovori v tej smeri (britje brkov).

  Ampak vseeno vprašam, sem tudi že na netu videl slike lovcev, ki imajo brke, pa me je zanimal komentar kako se oni s tem spopadajo :D

  #31707

  senttrox
  Participant
  #31708

  Branevrankar
  Participant

  Pozdravljeni

  Jaz sem doticni problem reševal z krajšanjem brkov, potem pa sem nabavil masko, ki ima višje tesnilo (takoj pod nosom). Za vsak primer si jih pa se vedno krajsam. 😉

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
top