H2O team potapljanje

Lica

 • Avtor
  Prispevki
 • #9199

  senttrox
  Član

  Žrtev: Lica

  Teža: 7,8 kg

  Lovec: Alen Žolgar

  Lokacija: Zadar

  Datum ulova: 1.7.2016

  Globina: -6 m

  Puška: Omer Caymat et 105, 2x16mm, asta 140 cm fi7mm

  Dopoldan grem na obalo in vidim, kako se ribe v plitvini mečejo ven, dobesedno. Pomislim, da je brancin na pohodu in ker je rastur na gladini, menim, da mora biti kar velik.

  V vodo nisem šel, ker sem imel napovedan obisk. Sva se pa s kolegom dogovorila, da greva pogledat v vodo popoldan, tam, okoli 16. ure. To bolj iz firbca za teren in da vidiva ali je to sploh dobra lokacija.

  Pride ura 16:00. 1 ura je od kosila in skrbi me kakšne potope bom naredil.

  Oblečem se prej kot kolega in grem prvi naprej. Plitvina, globina -1 m. Nadaljujem in vmes napenjam puško. Napnem eno gumo, če bi tukaj v plitvini kaj zadel.

  Potopim se, kruzam po tleh. Nič. grem naprej, pridem ven in pogledam nazaj, od obale sem kakih 10 m. Obrnem se naprej, pogledam pod vodo in pred mano cca. 1 m dolga senca.

  Prepoznam Lico, od mene stran kakšnih 2,5 m ter se oddaljuje. Kakšen luzer, spet boš zamudil. Napenjam drugo gumo, ona pa v motno in stran od mene.

  Pa to ne moreš verjet! Najbolje, da grem kar ven. Jezen, v upanju da obrne, naredim potop, a o njej ne duha ne sluha. Oodeee….

  Obrnem smer proti globini. Z Lico sva se srečala nekje na -4 m. Delam kratke čeke, ne več kot minuto. Ne gre dlje.. Posidonija, -8 m, nič. Diham, potop na -12 m skrijem se za skalo in gledam v levo, v desno, v modro, če se kje Lica drži.

  Ni je. Dvignem se. Diham, skušam pozabit na njo, umirim se.

  Sedaj iščem orade in zobatce. Potop na -18 m. Ležim na dnu, gu-gu, škrtam z zobmi, nič. Blizu ne orade in ne zubota.

  Obrnem v plitvino, potop -16 m, neka mala orada, potop na -12 m, ciplji. Ne strelam ne eno, ne drugo. Podzavestno sem se nekako odločil, da zaključim in na -8 m naredim še en potop. Ležem ob rob posidonije in čakam.

  Premaknem se naprej in iščem zavetje v travi. Spet nič, pa to ne moreš verjet, ni rib.

  Iz obupa naredim še en potop na -6 m. Uležem se na mivkasto dno, kot pazna steklenica. Nimam zavetja, mirujem. Trakrat pa kot v filmu, v počasnem posnetku, iz leve proti desni, 2 m pred mojo glavo, Liiiicccaaaa.

  Aaaa tu si ticoooo…!

  Premikam mojo 105-ko s smerjo Lice in se sprašujem, kam jo naj počim, da ne znori. Počasi mi že uhaja iz dometa, ko si rečem, bočna linija, malo za škrgami. POK!!! Puščica jo prebije do polovice, ni šla skozi.

  Bojim se da se sname.

  Trza, a ne zdivja. Zgleda, da sem jo dobro zadel. Izplavam, zajamem sapo in še enkrat mirno splavam nad njo. Z obema rokama primem na vsako stran puščico, da se ne sname, Lico pa pod pazduho in proti obali.

  Izvlečem mrcino, tehtnica pokaže 7,8 kg. Photo, party,…

  [img]http://s1.mojalbum.com/154191_18045134_23215119/spear/23215119_z.jpg[/img]

  #31258

  tjaz
  Član

  Vau! Lep ulov! Kaj takega si tudi jaz ze nekaj casa zelim ;)

  #31259

  igorn
  Član

  Bravo in hvala za dobro štorijo :D

  #31260

  Jure Daić
  Admin

  Vrhunsko!!!

  LP Jure

  #31261

  marusic
  Član

  Bravo!

  Lepa zgodba.. Sem prebral 2x :D

  #31262

  senttrox
  Član
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh