H2O team potapljanje

HPPP

 • Avtor
  Prispevki
 • #5992

  valdi
  Član

  Vse kar vas zanima na temo plavanje s plavutmi in hitrostno potapljanje … Ali veste, da je najhitrejši človek v vodi – v Guinessovi kjnigi rekordov, prav plavalec s plavutmi?

  #11766

  Zdravo Valdi

  Veseli me da si se tudi ti prijavil. Za vse, ki ne veste, Valdi je trener plavanja s plavutmi in uspešno fura tole sekcijo ze kar nekaj let, tako da je sigurno pravi za vsa vprašanja v zvezi s tehniko, treningi, tipi plavutk itd itd.. Če ima kdo željo kaj takega trenirat ali pa smo poskusit plavat z kakšno hudo monoplavutko, da dobi tisti delfinji občutek 😆 …. naj se kar na njega obrne tukaj v forumu.

  Drugače pa se je naša klubska reprezentanca pravkar vrnila iz tekme v tujini. Mislim, da so bili Bratislavi?? Pomerili so se z najboljšimi na svetu in kolikor vem odplavali zelo dobre rezultate. Daj Valdi povej kaj več kako je bilo, pa kak link z rezultati prosim :).

  #11767

  Duro
  Član

  valdi pozdrav še iz moje strani

  daj če maš kake rezultate iz Bratislave jih kr pogumno vrži gor… se govori da ste spet bli zlo dobri… ;)

  #11768

  UrSsIkA
  Član

  ahoj (to je vse kaj znam po slowaško hehe)! em… ja valdi res bi lahko rezultate dal gor, da vidim kak smo plavali. hja jas treniram HPPP pa če se bo kdo odločil za to naj mu powem da je to plavanje ful cool, čist nekaj posebnega. tak da… toplo priporočam 😉

  #11769

  Duro
  Član

  zdravo UrSsIkA…lepo da si se oglasla!

  lahko tudi ti kaj poveš kak si se mela na tekmi pa povej še kaj svojih rezultatov iz tekme pa tudi nasploh, osebne rekorde… do naslednjič ;)

  #11770

  UrSsIkA
  Član

  Moji rezultati na zadnji tekmi v Bratislavi – v C kategoriji – niso ravno najboljši, ampak jaz sem z njimi zelo zadovoljna (50m – 24.27(državni rekord:?: še nepotrjen); apnea 50m – 23,18; 100m – 53,33; 200m – 1:56,05).

  Na tekmi je bilo sicer fajn, vendar bi lahko bile ostale stvari – hotel, hrana.. malo boljše. v bistvu pa je bilo super!

  :D

  #11771

  UrSsIkA
  Član

  p.s. – aja pa v bistvu so ti vsi rezultati hkrati tudi moji osebni rekordi :)

  #11772

  Zdravo Ursika

  Lepo pozdravljena med nami. Najprej pa seveda čestitke za osebne rekorde.. in mogoče celo državni rekord :clap: :clap: :clap:

  Če gledam 50m apnea 23,18 huh. Sicer še sam nisem probal s kako mono plavutjo, vendar s stereo je bil kar hud napor plavat pod 30. Tak da bravo no.

  Kaj pa pomeni C kategorija?

  Tekme v tujini so itaq zakon, čeprav kot si rekla včasih malo šepa hotel in hrana, ampak folk je pa vedno ful prijazen. Take so vsaj moje izkušnje.

  Upam, da bo Valdi danes ali jutri dal gor rezultate. Jaz sem se z njim danes pogovarjal in je rekel da bo.

  Torej upam, da se boš v naši družbi dobro počutla in veselo postanje še naprej.

  #11773

  Duro
  Član

  čestitke še iz moje strani! res super…

  SanSan… pri HPPP so tekmovalci ločeni v različne starostne kategorije najmlajši so D če se ne motim tudi E kategorija malo starejši so C še starejši B in najstarejši A, žal se opravičijem da zraven nisem navedel letnic kateri spada v katero kategorijo samo jih nevem čisto natančno, 😳 sem pa prepričan da mi bo Valdi tukaj priskočil na pomoč… 😉 če ne pa obljubim da bom te podatke še danes podal na forumu….se tipkamo :)

  #11774

  UrSsIkA
  Član

  lahko vam tudi jaz malo pomagam glede kategorij:

  A KATEGORIJA – 18 let in starejši

  B KATEGORIJA – 16/17

  C KATEGORIJA – 14/15

  D KATEGORIJA – 12/13

  E KATEGORIJA – 11 let in mlajši

  hvala za čestitke, :D

  #11775

  Duro
  Član

  super…lepa hvala… ;) si mi prikrajšala delo! :)

  tak nekak zgledajo te kategorije v katero si glede na starost obsojen :D sej ni tak hudo.

  no da še jaz pripomnim to se mi je zdela ravno ta največja razlika med apneo in HPPP. Na tekmi (Zagreb) sem ravno pogrešal te kategorije, se mi je zdelo da je pri apnei kaj podobnega, da te tudi glede na leta dajo v kako kategorijo…pa sem na koncu ugotovil da je bol pametno tak kak je, ker bi blo enostavno preveč kategorij, razen da bi ena kategorija zajemala recimo letnike recimo od 1970-80…kar pa če tak gledam tud je ker je večina tekmovalcev nekje tukaj, se opravičujem če sem koga postaral :D

  UrSsIkA bi pa bil zlo vesel če bi še ti malo povprašala na bazenu pa povabla še ostale člane oz sotrpine :D da se nam pridružijo na forumu pa skupaj kako rečemo?!

  se tipkamo

  #11776

  Đuro si pa res bil prikrajšan zdaj 😆 . Mene lahko vedno kdo za delo prikrajša, nebom nič jezen.

  Kategorije pri apnei? Kaj pa vem. Pomoje ni ravno smiselno, saj se mi zdi da se apnea po letih ne razlikue ravno preveč. Tudi dosti starejši npr. lahko plavajo zelo dobro (poglej Molchanovo) in pa tudi mlajši (npr Aleksej)…

  #11777

  Jure Daić
  Admin

  Rzlika pri letih se pozna predvsem pri otrocih in mladincih. Ko je enkrat nekdo star 18 in več je že fizično dovolj močn in ni neke velike razlike med 18, 28, 38, ali celo 48 leti.

  Pri apnei pa lahko tekmujejo od 16 leta naprej, tako da so pač tisti najmlajši malo prikrajšani.

  Po mojem je tako kot je sedaj ok.

  #11778

  Kolikor se spomnim sta pri apnei dve kategoriji od 16 – 18 let in starejši. To sicer ni tako napisano ampak je zapisano nekako tako člani od 18 let naprej in mlajše kategorije.

  HPPP je šport, ki je v svetu znan vsaj 35 let. Apnea pa kot tekmovalna še ne vem če 10. Tu še veliko improvizirajo in se nasploh še niso našli v celoti. Tudi v pravilih je nekaj nasprotij.

  Res je, da je starostna omejitev, kar je vprašljivo glede mednarodnih kriterijev za šport, saj vse (večina) športnih organizacij propagira, najbolj forsira šport mladih (otrok in mlajših od 16 let). V apnei pa tega skoraj ni, ker obstaja neka bojazen, da je zadeva za tako nedorasle nevarna. Tako da, osebno tako menim, bo tu še velik problem apnee.

  Plavanje s plavutmi pa je skoraj enako kot klasično plavanje.

  #11779

  Duro
  Član

  nevem pomoje še je ta meja 16 let prenizka…jaz bi dal mejo 20+.

  ja res da je apnea zlo mlad šport, pa tudi zanimanja ni, podobno kot pri HPPP… tu je ta največji problem, če bi blo recimo v našem klubu 15 tekmovalcev, prav tako ali več tudi v ostalih, bi blo zlo smiselno uvest neke kategorije…zdaj pa še je relativno malo tekmovalcev (napram HP) in to ne pride v poštev…vsaj zaenkrat. upam pa da se bo apnea razvijala v tej smeri in bbo na tekmovanjih tudi do 100 ali več tekmovalcev

  #11780

  valdi
  Član

  UrSsIkA wrote:

  ahoj (to je vse kaj znam po slowaško hehe)! em… ja valdi res bi lahko rezultate dal gor, da vidim kak smo plavali. hja jas treniram HPPP pa če se bo kdo odločil za to naj mu powem da je to plavanje ful cool, čist nekaj posebnega. tak da… toplo priporočam 😉

  Draga Urška!

  Všetki rezultati, ktori si možno pozret su samo klubove najlepši rezultati na skončanom finalu majstorstva u Bratislave. To si musiš pozret na: http://www.mates.sk/Plutva/finswimming.HTM , a keda budjet rezultati od poedno disciplie to ja nevjem. A to bude ko to bude uploadane. … hi hi hi … tak ahoj

  #11781

  Jure Daić
  Admin

  Ahoj – to sem tudi jaz razumel. Valdi kaj pa je s podnapisi? Nismo ti mi svetski ljudi, govori slovensko da te celi svet razume!!! 😆 😆 😆

  #11782

  Duro
  Član

  slovar v roke pa študirat…. :D sej je skor isto 😆 😆

  #11783

  Valdi malo preveč zahajaš tja gor. Se ti že pozna malo. Drugače pa jaz se nič ne znajdem na tej strani. A ma kdo kak slovar 🙄 .

  #11784

  Mitch
  Član

  Ne jokat fantje, potrpite malo. Bomo pa še mi kako tekmo na SLovaškem ugledali pol se bomo pa po njihovo pogovarjali…. Pa Valdi ne pozna samo njihove gorovice, tudi druge lepote naših SV dežel je do dobra spoznal, ki jih pa žal še ni obelodanil….zato res predlagam tekno na SLovaškem ali v njihovi bližini, da se še sami prepričamo o naravnih znamenitostih.

  mitja

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh