H2o Team

 • Avtor
  Prispevki
 • #5879

  Peter V.
  Participant

  Pozdravljeni,

  Zanima me sledeča stvar in sicer…

  Ali je možno, da bi H2O team organiziral tekmovanje v podvodnem ribolovu potom nekega kluba v Istri oziroma kjer drugje.

  Namreč kot tekmovalca me privlačijo različni tereni.. Tako kot je to sedaj porihtano ni preveč OK.. 2 tekmi so v SLO morju 1 pa na Lošinju..

  Zanimivo bi bilo če bi imeli morda še eno tekmovanje nekje drugje (murter, zadar, krk, pula??)…

  kaj pravite ?

  #10200

  Andrej Furman
  Participant

  Zdravo.

  Ja o tem smo se že pogovarjali. Je možno. Treba je le najti in sprejeti kompromise. Mi imamo vsako leto klubsko tekmo nekje v srednji Dalmaciji.

  PDM je bil pred letom 1991 eden najbolj stalnih organizatorjev tekem v PL (Poreč, Rovinj, Murter, Pag, Baška na Krku, Krk na Krku, Lošin, Cres, …. ).

  Mislim, da bi se takšno tekmo dalo organizirati na zelo enostaven način, samo nekaj kompromisov bi bilo potrebno sprejeti. Zakar pa mislim, da ne bodo nekateri trenutno “vodilni” lovci (ki se borijo za lovorike).

  Smo pripravljeni za debato, vendar za začetek ne na forumu.

  Lep pozdrav.

  #10201

  Sandi Bitenc
  Keymaster

  Andrej, zakaj pa ne na forumu?

  Ti bi vse nekam drugam premikal. Dokler nebo nekega žaljenja naj se debata razvija. Ko bo pa do žaljenja prišlo bom pa že jaz ukrepal, kar pa upam da nebo potrebno.

  #10202

  Andrej Furman
  Participant

  Pozdrav.

  O zadevi smo že debatirali javno pa so bile velike polemike različne razlage, poskušali pa je bil določen lobi zelo proti.

  Vredu bi bilo, da se določeni ljudje o tem pogovorijo(mo), izrazimo svoje mnenje videnje, uskladimo stvari in nato ostalim ponudimo in jih poskušamo prepričati.

  Lahko na forumu, samo ne vem kako dolgo bom sodeloval, saj ne mislim, nikogar prepričevati, mu kaj dokazovati, na koncu pa mi bo rekel, da sem ga žalil. Tako kot je to že 6 ali 8 let v apnei.

  Osebno na SPZ ravno/tudi zaradi takšnih zadev ne mislim več sodelovati. Saj vidiš, da sedaj Vuga govori, da sem si jaz nekaj zmisli, pa je že 20 let v predsedstvu, očitno se ne spomni več osamosvojitve Slovenije in problema pred katerim se je našel takrat šport. Ne bom ponovno načenjal.

  Jaz sem pač takšen tip, da bi kdaj enostavno nehal, vem da bi mogel in potem kazal s prstom na one ter govoril saj sem vam rekel, … . Običajno grem do konca.

  Lep pozdrav.

  #10203

  Peter V.
  Participant

  Jaz predlagam, da bi se morali predstavniki klubov sestati v neki dvorani skupaj s člani.. Sprožit debato in probleme ter nato odločit kaj ja in kaj ne.

  Je res kot pravi Andrej… So določeni ljudje, ki se jim ne da nič dopovedati.

  Letos smo kot klub PLK predlagali znižanje točk ugorja in omejitec na max 3 primerke pa se selektor in ostali niso strinjali… Pač.. eni in isti hočejo vedno biti na vrhu.. V nos so nam šli tej ugorji ker jih stari lovci neprestano dvigajo iz enih in istih lukenj.. novi pa se jim na ta način ne moremo približati..

  No letos smo sistematično spraznili določene luknje na predelu pirana in hitro se je iskazalo da so ugorji odločilni saj je večina prišla na cilj brez validne ribe..

  Skratka jaz kot član PLK in tekmovalec iščem zunanje prijatelje, člane drugih klubov s katerimi se da nekaj pomeniti.. to bi rad..

  #10204

  Andrej Furman
  Participant

  Zdravo.

  Očitno si tudi sam, pa čeprav domačin, spoznal, da je lov na dvorišču nekoga, za večina ostalih nesmisel.

  To se je nam dogajalo, ko smo bili v samem vrhu slovenskega podvodnega lova. Celo tako je bilo, da so lovili na z zakonom prepovedanih terenih (v pristaniščih, marinah, …. ), na koncu so rekli, saj smo povedali, da je vsepovsod dovoljeno. Kolikor sem seznanjen je celo tako, da imajo nekateri svoje “reefe” podvodne grmade odpadkov (gum, kant, ….), kjer nalovijo tiste ugorje in …. .

  Zato pa dve tekmi v slovenskem primorju samo mlin na vodo (bom posplošil) Primorcem in primosrki bližnjim. Kar sem povedal tudi Longotu. V takšni situaciji nimam obraza pripeljati na tekmovanje mlajših lovcev in jim vlivati sploh kakšno upanje na uspeh.

  #10205

  Peter V.
  Participant

  Točno tako…

  To sem povedal tudi sam in priznam… imam potopljenih kar nekaj stvari..

  samo letos sem potopil 3 večje lesene ladje na katerih bodo 100% ugorji..

  da ne govorim o drugih terenih kjer so skoraj vedno.. in zato sem hotel, da bi naredili še nekje drugje tekmo.. oziroma vsaj omejili te ugorje.. na max.3 kose.. ker drugače ni problem si naredit eno farmo za ugorje.. vržem 15 cevi (žlebov) in se mi ni potrebno mantrati… to pa je ta nesmisel ribolova…

  Zato sem vprašal če bi lahko H2O team organiziral tekmo nevem kje recimo v Puli ali kje drugje, ali pa vsako leto na drugi lokaciji da bi imeli več različnega terena.. Seveda če se bo to sprejelo bo kar precejšnji del starejših ribičev prenehal s tekmovanjem..

  #10206

  Andrej Furman
  Participant

  Ja mislim da res, tako kot smo nekateri prenehali zaradi tega početja “Primorcev”.

  Smo pripravljeni. Vendar način s klubom na hrvaški je tak, tak. Precej zapleten in nato si spet več ali manj vezan samo na en teren. Tako kot Krško na Nerezine (Cres, Lošinj).

  To kar si rekel, tekme naj bodo na več terenih, pa naj se tam pokaže kdo je dober , kdo je pripravljen in koliko vložiti v podvodni lov.

  Kot sem že povedal pred letom 1991 (ko sem še bil jaz predsednik komisije za PL) smo imeli tekme skoraj vsako leto drugje (Poreč, Rovinj, Vrsar, Savudrija, Cres, Lošinj, Krk, Pag, Murter,… ) . Le tekme v slovenskem primorju se nismo mogli rešiti (ravno zaradi teh prednosti, potegavščin).

  Že takrat (pred 15 leti) in letos (Longotu) sem predlagal, da se tekme organizirajo v 2 krogih (s tem, da je samo vsake 2 ali 3 leta krog v Sloveniji), ali v 3 krogih, s tem, da je samo eden v Sloveniji in veljata seštevka uvrstitev vsaj v dveh krogih – ta varianta je malo draga, vendar za ljubezen se veliko reskira.

  Že zdavnaj sem predlagal, da naj tekme ne bodo takšna formalnost, ampak druženje “starih” in “mladih” lovcev, družinskih članov in ljubiteljev podvodnega lova (saj nekateri nočejo tekmovati). To se pravi, da bi zadeva trajale več dni. Tekma bi bila le nek zaključek tega druženja. To smo imeli štajerci (klubi iz štajerske) v tradiciji pred vojno, sedaj poskušam jaz v PDM to obuditi s tedni podvodnega lova. Lahko se nam priključi še kdo, za naslednjega se dogovarjamo konec oktobra v času počitnic (skupaj s parnerji, ostalimi člani družin in prijatelji-da bo imel kdo pojesti ribe in še oni nekaj od tega).

  No pa sem okvirno povedal idejo, ki je pod mojo odejo že kar nekaj let. Vidim, da imaš sam slične.

  #10207

  Sandi Bitenc
  Keymaster

  Lepo debato sta začela ja. Mi je všeč. Sploh vse čestitke Petru da je tako odkrit. Svaka ti čast da priznaš in da se strinjaš z idejo čeprav boš tako izničil tudi sebi prednost.

  Jaz se nebom preveč mešal v to ker zaenkrat še ne lovim… vidva pa kar debatirajta. Je zelo zanimivo branje.

  #10208

  Peter V.
  Participant

  no tej ribolovni tedni so res zanimivi.. Jaz sem rekel, da drugo leto grem dva dni pred tekmo na Cres potem pa ostanem še cel teden dol.

  Drugače pa grem skoraj vsako leto v jeseni po 14 dni samo lovit skupaj z ostalimi prijatelji iz drugih klubov… (italijanskih in domačih)..

  Kar se pa tiče tekmovanja bi spremenil pravila tudi tako, da bi štela dva najboljša kroga.. in ne trije kot sedaj..

  Po drugi strani pa mi ni problem lovit na drugih terenih.. Lani sem zmagal tekmo v nerezinah letos pač nisem ujel nobene validne ribe.. tudi prav…

  Seveda pa opažam, da je to tekmovanje en “drek” po domače povedano saj so vsi nekam napeti, razburjeni in potem se mi zdi.. ma klinac in tekmovanja.. raje lovim za svoj gušt..

  #10209

  Andrej Furman
  Participant

  Zanimivi ali nezanimivi. mi smo se stalno lepo imeli. Lovili ribe ogromno pogovarjali o podvodnem lovu, tako da so od tega imeli mladi in manj mladi.

  Problem je pač čas in denar. Odločit se moraš kam ga boš vlagal.

  Naši fantje kar hodijo na ribolov, težava je tudi v čolnih, saj jih nikdar ni dovolj. Tudi to se da rešiti z preskoki z avtom iz obale.

  V Mariboru bomo poskušali z njimi nadaljevati, čeprav se jeseni niso ravno obnesli. Bomo letos naredili tudi jesenkega, mogoče je pa bil res nesrečno izbran termin.

  #10210

  Jure Daić
  Keymaster

  Zdravo!

  Končno imam priliko, da se vključim v to debato. Na svetovnem v Švici sem redno spremljal kaj se dogaja na forumi, nisem pa se moigel vključit, ker sem pozabil svoje geslo za prijavo na forum.

  Zelo podpiram idejo, da bi PDM organiziral kakšno temo v PL nekje od Pule do Šibenika. Sam sem tudi pripravljen na vsak možen način pomagat pri organizaciji in seveda tudi tekmovati. Prav lepo se mi zdi da je Peter sam izrazil željo, da bi se nekaj spremenilo……..

  Po mojem je treba izkoristit priliko (Petra), da pripelje na tekmovanje še potapljače iz drugega konca Slovenije in da bi se zbrali v čimvečjem številu.

  Peter zanima me če imaš čas in željo priti na tekmovanje skupaj s kakšnimi kolegi…., če bi ga organizirali letos jeseni?

  Upam da bo iz te dobre ideje res kaj nastalo!!!!!

  LP Jure

  #10211

  pehtran
  Participant

  No, lepo, sploh tole z druženjem. Jaz vem, da bi na tekmo prišli tudi člani našega novega društva (Tjulnji), vsaj nekateri. Tudi jaz, ki sicer ne bi tekmoval, bi prišel, če bi šlo zraven tudi za druženje in sproščeno potapljanje, ne pa za živčnost, ki jo je omenjal Peter.

  Miha

  #10212

  Andrej Furman
  Participant

  Zdravo.

  Da se vključim še malo jaz.

  PDM – H2Oteam na vse svoje akcije (bodo, so objavljene na spletu) vabi vse, ki jih zanimajo, ki želijo kakor koli sodelovati. Pri nas ni članarine, le volja, želja je potrebna.

  Včasih je problem oprema (predvsem čolni) pri akcijah na morju, toda z dobro voljo se da vse rešiti. Za ljubljančane in okolico imam varianto, kako rešiti problem čolna in zmanjšati stroške prevoza. Vane F. večkra sprašuje, če bi kdo šel z njim na katero od naših akcij. Letos za 1. maj konkretno na Dolgi otok.

  Vse se da dogovoriti.

  #10213

  Jure Daić
  Keymaster

  Zdrvav Peter!

  Sdaj se dogovarjamo za teden podvodnega lova. Tekmovanja sicer ne bomo organizirali, bomo pa vsak dan lovili, lahko pa predzadnji dan naredimo simbolično tekmo, ki jo zaključimo s skupno fešto. Če si zainteresiran se nam pridruži in pripelji še kakšne kolege. Več si lahko prebereš na http://forum.h2oteam.com/forum/viewtopic.php?t=70 alo pa na naši strani med novicami.

  LP Jure

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
© H2O team. All rights reserved.
X