H2O team potapljanje

AIDA bazensko SP 2009

Prikaz 41 prispevka (od skupno 59)
  • Avtor
    Prispevki

Bravo, Samo!! Bravo Miha…

Rezultati so res hudi, sploh za tako naporen urnik. :wow:

SanSan wrote:

Kar se tiče ša CMASA pa bi pomoje vse skupaj moralo it smeri, da se vsi potapljači združijo na pa da se dela prepad med njimi…

Se strinjam… Čeprav je to mogoče malo naivna ideja – tam kjer so zveze in veliko ljudi na kupu, se vedno nekaj (za)plete. :( Žal šport ne prevlada vedno nad takimi in drugačnimi osebnimi interesi. 👿 žalostno.

Sicer pa to velja že za SLO sceno, lahko bi se med sabo zmenili, skloftali, šli pol na pir in dali mir, ne pa da se (nekateri, že sami vejo kdo) skoz prcajo in kregajo ko ene stare branjevke 😈

Tomo
    Član

Samo je ravnokar še popravil svoj in državni rekord in je v finalu plaval

205m 😯 tako da je naš Tjulenček 11.na svetu. :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:

Čestike Samo ,Čestitke Pehtro

:wave: :wave:

Jure Daić
    Admin

Rezultati finala CMAS:

Ženske

Elsa Gaure, 152,21

Roberta Arellano, dq

Georgette Raymond, 174,90

Francesca Scolari, 169,31

Katty Macias, 89,90

Gilda Rivadeneira, 156,14

Lidiija Lijic, 182,10

Svetlana Osipova, dq

Monica Barbero, 181,92

Bravo Lidija! Njena kariera je nekaj posebnega. Samo konstanten vzpon zadnjih nekaj let. Tako je prišla od poovprečne tekmovalke do državne rekorderke in sedaj si lasti že 4 naslove CMAS svetove prvakinje in rekorderke.

Moški

Jose Gabriel Arcos Soto, 178,31

Christoph Bruel, dq

Devrim Cenk Ulusoy, 200,00

Michele Fucarino, 221,57 (WR broken)

Davor Franicevic, 228,11 (WR broken)

Michele Tomasi, 207,69

Stig Avall Severinsen, DQ (238,61 forgot to drop the weight)

Goran Colak, 244,33 (WR)

Vsaka čast tekmovalcem, ki so pošteno presenetili. Za Gorana se je vedelo, da bo šel okoli 230m, 244m pa me je malo presenetilo. Zraven njega so še trije tekmovalci odplavali preko starega CMAS-ovega rekorda. Stig je žal pozabil odvreč utež in je tako 2. mesto prepustil Davorju. Hrvatje imajo nenormalno močno reprezentanco. Zraven omenjenih tekmovalcev je treba omenit še Tomislava Sviličiča in Maria Brčiča, ki sta na treningih odplavala 200m.

LP Jure

Jure Daić
    Admin

In še AIDA finale:

Ženske B finale

Jarmila Slovencikova, 132m short

Alice Modolo, 172m nat record

Anna von Boetticher, 164m nat record

Hanako Hirose, 173m DQ SP (po protestu je dobila bel karton)

Brigitte Banedas, 148m short

Jana Skrobova, 141m

Maria Livbjerg, 179m nat record

Moški B finale:

Morgan Bourc’his, 204m

Henning Larsen, 174m

Alfredo Roen Martin, 167m short

Antonio del Duca, 205m

Lars Strandridder, 157m

Martin Zajac, 201m

Samo Jeranko, 205m Končno 11. mesto

Jonerik Ekstrom, 210m nat record

Ženske A finale:

Misuzu Hirai, 174m

Elisabeth Kristoffersen, 183m

Kathryn mcPhee, 194m

Lotta Eriksson, 162m

Johanna Nordblad, 101 short

Jana Strain, 193m DQ BO

Natalia Molchonova, 213m

Suzy Osler, 200m nat record

Vsaka čast Nataliji. Še 9 zaporedni naslov svetovne prvakinje v bazenskih disciplinah, tokrat prvič brez svetovnega rekorda, do katerega sta ji zmanjkala samo 2m.

Moški A finale:

Mikko Pontinen, 207m DQ BO

Carlos Coste, 210m DQ SP

Katsuya Hamazaki, 219m nat record

Rune Hallum Sorensen, 210m DQ SP

Weine Gustavsson, 200m

Guy Brew, 230m

Frederic Sessa, 228m nat record

Bjarte Nygard, 238m DQ SP

Guy Brew si je po zmagi v STA prisvojil naslov WC še v DYN. Posebej čestitam Samu za nov DR 205m in končno 11. mesto!!! Če bi Stig tekmoval po AIDI bi obranil naslov iz Maribora. Po nastopu pri CMAS-u je bil neverjetno priseben, pozabil pa je odvreči utež kar pri AIDI ni treba,… Škoda za DQ Bjerete, domov odhaja z zlato medaljo iz DNF. Zelo močni finale s preveč diskvalifikacijami. Pričakoval sem vsaj 2 tekmovalca preko 240m.

VSi rezultati finala: http://forums.deeperblue.com/attachments/freediving-competitions/25435d1250956353-aida-indoor-freediving-world-championship-2009-rhus-results-dyn-final.pdf

LP Jure

Bravo, bravo, bravo. Takšnih rezultatov moram rečt, da nisem pričakoval. V MB smo bli čist navdušeni nad vsakim ki je plaval blizu 200m sedaj pa zgleda da postaja to že rutina. Bravo Samo, mislim, da je pred tabo še zelo lepa kariera.

Ćolak je odplaval izjemno. Še malo stisne pa bo na AIDA rekordu, ki mu nonstop polzi iz rok. Mislim, da ima sedaj res šanso, če le nebo kaki Mullins spet odgovarjal.

Čisto je razočaral Alex. Bi bilo zanimivo izvedet kaj on mislim, da je bil vzrok. Morda je res kaj zbolel ali kaj podobnega, ker drugače je to res hud nihaj v formi…

Aja, pa kaj na onem videu od Stiga je na koncu tam brez majice slučajno Herbert?

Anonimnež
    Gost

Ja, zanimivo prvenstvo. Vse skupaj postaja res vznemirljivo. Morda se bo našel kdo, ki bo spravil vse skupaj na TV. Govoril sem z Miho, ki je bil nad tekmo in organizacijo zelo zadovoljen.

Čestitke Samu, ki bo najverjetneje kmalu ujel priključek k špici. Miha se pa tudi zlepa ne bo vdal.

Naj že kdo kaj napravi s statiko. 7:05 je že za luno. Če bi imel čas bi se ga sam lotil. :)

LP Aleš

Vsem iskerna hvala za čestitke

Sigurno se moram za ta rezultat v prvi vrsti zahvalit vsem slovenskim apneisto, ki ste me z svojimi nasveti usmerjali v pravo smer :notworthy:

Kaj naj rečem drugega kot da je svetovno prvenstvo tekma, ki nate pusti poseben pečat. To je nora izkušnja, ki jo nikoli ne pozabiš. Vse skupaj je izgledalo kot nekakšen freedive Woodstok.

Kar se tiče rezultatov ste že tako ali tako sami videli da so bili res vrhunski. Sam sem svoj zastavljen cilj izpolnil, odlaval sm državni rekord, za kar sem tudi treniral. V prihodnje mislim da lahko še zelo napredujem. Po 8mesecih treninga je moj maksimum še zelo daleč, tako da volje za trening ne manjka :D

Upam da bomo v prihodnje uspeli sestaviti večjo ekipo, tokrat sva bila samo dva, kar je zelo nerodno. Nimaš nikogar ki bi ti asisteral, na sestanke in brifinge moraš hoditi sam, namesto da bi se 100% osredotočil na svoj nastop. Jaz sem imel veliko srečo da Miha ni nastopal v DYN, tako mi je ves čas stal ob strani in asistiral, za kar sem mu zelo hvaležen

Kar se tiče samih tekmovalcev, ki sem jih uspel spoznat, sta me najbolj presenetila Martin Petrisko in Suzy Osler. Oba preprosta in skromna, vsi smo bili v isti telovadnici in nikoli ne bi rekel da sta to dva svetovna asa. Tudi Čolak, ki ga prej nisem poznal prav dobro, mi je veliko pomagal in svetoval, in res on živi za dinamiko in mu iskreno iskreno privoščim da podre svetovni rekord tudi po aidi.

Mogoče še beseda o sojenju. Mislim da smo si vsi tekmovalci enotni in da je treba čim prej ukinit Post Blackout Mechanical Movements. Ne zdi se mi prav to, da je to subjektivna ocena sodnika ali je PBMM ali ni.

Tu imam še posnetek mojega protokola na 205, mislim da sem bil od vseh potopov tu še najbolj čist. Aja pa bodote pozorni na tekmovalca zraven, ki je za svoj protokol dobil beli karton.

[youtube]http://www.youtube.com/v/-ABAHicO28s&hl=en&fs=1&”>name=”allowFullScreen” value=”true”>http://www.youtube.com/v/-ABAHicO28s&hl=en&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”425″ height=”344″>[/youtube]

ajde zdj pa hitr v dahab na ponovno druženje z asi iz svetovnega, koomej čakam :D

Jure Daić
    Admin

Še enkrat bravo! Pri protokolu si zgledal zelo dobro, kot da si imel še nekaj rezerve. Kaj si prvi obračal na 200m? Kokšen tempo imaš na 50, 100 in 200m?

Kateri tekmovalc je bil v sosednji progi? Pri njegovem plesu sem naštel vsaj 4 PBMM. Nad vodo je ostal samo zato, ker je ležal na progi.

LP Jure

Ja tempo je pri meni zelo zanimiv. V kvalifikacijah sem imel na 100m 1.06 na 200m pa 2.17, po protokolu je prišel do mene sodnik in mi rekel ” that’s fuck**g sprint”. No v finalu sem pa načrtno imel daljši glide in celoten dive time 2.29, kar mi je zelo odgovarjalo. Je pa tempo stvar posameznika, ne boste vrjeli ampak ko je v A finalu Sessa obračal na 200, je bil Guy Brue šele 80m Tako da tu ni univerzalnega pravila. Recimo Sessa je imel dive time 2.30, Brue pa več kot 4min.

Sem pa v finalu prvič obračal na 200. Imam še posnetek, ko me je podvodo snemal Martin Petrisko. No v bistvu je snemal Martina Zajaca na sosednji progi ampak sva imela podoben tempo tako da se zelo lepo vidi moje plavanje. Posnetek je HD tako da upam da ga bom kmalu spravil v promet :D

V sosednji progi je plaval Jonerik Ekstrom iz finske, in naredu NR. To se jasno vidi da ima dečko PBMM ampak kot pravim, enkrat imaš srečo drugič ne. Jaz sem jo imel na državne na DNF na svetovnem žal ne.

Jure Daić
    Admin

Tempo je res stvar posameznika. Ti si med hitrimi plavalci, nisi pa najhitrejši. Nasploh danes tekmovalci plavajo nekoliko počasneje kot so pred leti. Npr. Pedersen je pri svoji prvi 200 ki plaval 50m v 30s. Povsem enak tempoje imel Štampfer pri 150m na SP v Švici 2005. Danes pa oba plavata počasneje. Brue pa je šel v čisti ekstrem počasnosti.

LP Jure

Duro
    Član

Samo še 1x čestitke! 😉

Kolko sem uspel videt ti je sodo Kimmo iz Finske. Za moje pojme najboljši sodnik! Protokol si mel res čist…v primerjavi z sosedom, ko mi nikol nebo jasno kak je dobo beli karton 😆 pa ne belimo si glave zaradi sodniških napak. Ti si naredo svoje in več kot zasluženo dobil beli karton!

Res škoda da ni blo zraven nobenega, ki bi vama asistiral. Vrjamem da bi bla dosti bol sproščena, če bi te prijave in te stavri urejal kdo drug.

Pa vseeno sta pokazala da se tudi tako znajdeta in klub temu postavla nove mejnike v slo freedivingu!!!

Čestitke obema!

Jure Daić
    Admin

Finale DNF M:

[youtube]VvF6zdysNQI[/youtube]

Samova slika je med Washingto Post’s top 10 športnimi slikami: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/gallery/2009/08/24/GA2009082401608.html Jaz je ne morem odpret. Jo lahko kdo prenese na forum.

LP Jure

Jure Daić
    Admin

Evo še podvodni in nadvodni posnetek M finala v DYN. Zanimive so predvsem različne tehnike plavanja in s tem povezani časi pšotopov. Končno drugovrščeni je Fredrik Sessa je prišel iz vode na 228m, ko sta Bjerte in guy odplavačla cca. 120m. Fredrick je za svoj potop potreboval 2:25, Bjarte pa 4:15.

[youtube]cliaMRF-YzU[/youtube]

PODVODNI

[youtube]LE_lc4zZB0E&[/youtube]

NADVODNI

LP Jure

Ravno sem na youtbe našel full dobr posnetek B finala DYN

[youtube]http://www.youtube.com/v/TYV1sN7g2UI&hl=en&fs=1&”>name=”allowFullScreen” value=”true”>http://www.youtube.com/v/TYV1sN7g2UI&hl=en&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”425″ height=”344″>[/youtube]

Jure Daić
    Admin

Primerjava hitrosti plavanja med tabo v progi 7 in tkmovalcem v progi 6 je zanimiva. Štartal si kakšno sekundo pred njim, na 100m si bil cca. 5 s pred njim na 200m pa si bil kakšne 3 s za njim. Nisem štopal vajinih časov ampak vidi se kako različnim tekmovalcem ustreza različna hitrost plavanja.

LP Jure

pehtran
    Član

Tisti v sosednji progi je Martin Zajac. Je tudi postavil osebni rekord, se pa vidi, da rad precej pospeši zadnjih 50 metrov.

Miha

Jure Daić
    Admin

Video posnetek Stig 238m CMAS. Neverjetno kako čist protokol po takšni odplavani dolžini.

[youtube]jNjQgH3_WTg&feature[/youtube]

LP Jure

Prikaz 41 prispevka (od skupno 59)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh