H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum PODVODNI LOV oprema acid 105 – domet in predvrvica

acid 105 – domet in predvrvica

 • Avtor
  Prispevki
 • #9307

  eragon
  Član

  Pozdravljeni

  zanima me ali mi lahko kdo pove koliko bi bil efektiven domet puške bleutec acid z 2x 16mm lastikami in harpuno 6,5mm.

  Hvala in lep pozdrav

  #31634

  Ziga
  Član

  Dolžina puške?

  #31633

  eragon
  Član

  Dolžina puške 105cm

  #31635

  rugbyfan
  Član

  to je kot da bi vprašal kakok daleč ti špricne :)

  odvisno od gumice recimo :D

  #31636

  martin09
  Član

  Zdravo,

  info z moje strani. Ena izmed pušk, ki sem jo tudi največ uporabljal in jo še vedno, je acid 105 reverzni mehanizem- 2×16 (se ne spomnim točno katere gume sem imel…nekaj srednjega); ašta 6.5 mm.

  Streljanje v bazenu:

  -tarča (5 cm stirodur); razdalja 6 m od vrha ašte: ašta ravno prebije tarčo (špic pogleda na drug strani ven)

  -tarča (5 cm stirodur); razdalja 4 m od vrha ašte: ašta v celoti prebije tarčo (cela ašta prebije tarčo in stirodur ostane na monofilu)

  V morju streljam na ribe znotraj 3.5 m, mogoče 4 m od vrha ašte. Kar je več, sem običajno neuspešen.

  Ni pa toliko odvisno puške same. Pomembne so dolžina, tip in ohranjenost gum, zatem pa tip ašte (enojna ali dvojna zalust) in monofil.

  Pričakuj pa strokoven odgovor še od stručkota Žiga, ki vidim, da tudi spremlja tole temo.

  p.s.

  Acid 105 bo vedno v mojem arzenalu, ker je enostavna in super puška za kombinacijo šulje in čeke.

  LP

  Martin

  #31637

  eragon
  Član

  Živjo

  hvala za odgovor. Vem, da na dolžino strela vpliva veliko faktorjev. Dolžina strela me je zanimala zgolj zato, da lahko ocenim koliko vrvice je potrebno pustiti med mlinčkom in harpuno. Ko sem kupil puško je bila razdalja od konca puške do špice harpune (kot ob strelu) nekaj čez 4m kar se mi je zdelo malo premalo. Zato se mi zdi smiselno, da bi napeljal vrv še enkrat in tako dobil 6m. Kaj se vam zdi.

  #31638

  martin09
  Član

  Zdravo,

  jaz na ACIDU naredim 2 kroga. Mnenja glede tega so pa precej mešana. Najbolje da sprobaš…mogoče boš celo opazil razliko pri dometu. Krajši vsekakor ne bo.

  Računaj pa pri enem krogu: 135 cm ašta+3×100 cm monofila=4.35 m dometa, preden zapoje mulinel. Mislim, da bo en krog v večini strelov kar dovolj 😉

  LP

  Martin

  #31639

  eragon
  Član

  Hvala bom poskušal obe varianti. Kaj pa uporabljate za pred vrvico?

  #31640

  martin09
  Član

  Uporabljam flaks.

  S climaxom sem nezadovoljen, ker ga je sredi morja, ko napenjaš puško, povsod dovolj…ovije se okrog dihalke, rok, plavuti. Skrata, meni se zdi štorast. Poleg tega očitno bolj reže ribo. Je pa res, da je manj upora in je posledično ašta hitrejša in domet daljši.

  Je pa to stvar osebnih občutkov in izkušenj. Verjetno nekaterim zelo ustreza. Najbolje, da malo preizkusiš in se odločiš po svoje.

  LP

  Martin

  #31641

  eragon
  Član

  Sem imel priložnost poskusit laks in climax na puški z enim parom gum in moram reči, da mi je climax bolj ustrezal predvsem zaradi manjšega upora harpune.

  #31642

  Jure Daić
  Admin

  Na tej puški imej vedno dvojno napeljav predvrvice. Jaz sem imel na ACID-u laks in climax. Climax me moti pri napeljevanju vrvic, ker se bolj zapleta, med strelom mi je bil OK. Drugače pa bolj prisegam na laks.

  LP Jure

  #31643

  eragon
  Član

  Jure hvala za tvoje izkušnje.

  #31644

  tjaz
  Član

  Pri climax vs. laks bi jaz dodal svoja 2 centa.. Do letos sem na rolerju uporabljal climaks. Nisem ga menjal 2-3 leta in ni bilo nobenih težav niti ne kaže znakov da bi ga bilo potrebno menjat (ca 30-35 dni na leto v vodi). Letos pa sem za foro preizkusil laks. Ni mi zdržal niti 2 dni -pretrgal se je na zanki ki gre skozi ašto. Mogoče nisem dobro pobrusil luknjice na sharkfinu.. vendr je v isti luknji climaks preživel več let.. Razmišljam da je to mogoče tudi problem ki se pojavi pri rolerjih in posledično večjim silam pri ustavljanju ašte. Ne vem. Skratka jaz sem zaključil z laksom.

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
X
vrh