-
AvtorPrispevki
-
25/02/2017 ob 17:39 #9307
eragonParticipantPozdravljeni zanima me ali mi lahko kdo pove koliko bi bil efektiven domet puške bleutec acid z 2x 16mm lastikami in harpuno 6,5mm.
Hvala in lep pozdrav
28/02/2017 ob 14:06 #31635
rugbyfanParticipantto je kot da bi vprašal kakok daleč ti špricne odvisno od gumice recimo
28/02/2017 ob 16:16 #31636
martin09ParticipantZdravo, info z moje strani. Ena izmed pušk, ki sem jo tudi največ uporabljal in jo še vedno, je acid 105 reverzni mehanizem- 2×16 (se ne spomnim točno katere gume sem imel…nekaj srednjega); ašta 6.5 mm.
Streljanje v bazenu:
-tarča (5 cm stirodur); razdalja 6 m od vrha ašte: ašta ravno prebije tarčo (špic pogleda na drug strani ven)
-tarča (5 cm stirodur); razdalja 4 m od vrha ašte: ašta v celoti prebije tarčo (cela ašta prebije tarčo in stirodur ostane na monofilu)
V morju streljam na ribe znotraj 3.5 m, mogoče 4 m od vrha ašte. Kar je več, sem običajno neuspešen.
Ni pa toliko odvisno puške same. Pomembne so dolžina, tip in ohranjenost gum, zatem pa tip ašte (enojna ali dvojna zalust) in monofil.
Pričakuj pa strokoven odgovor še od stručkota Žiga, ki vidim, da tudi spremlja tole temo.
p.s.
Acid 105 bo vedno v mojem arzenalu, ker je enostavna in super puška za kombinacijo šulje in čeke.
LP
Martin
01/03/2017 ob 07:16 #31637
eragonParticipantŽivjo hvala za odgovor. Vem, da na dolžino strela vpliva veliko faktorjev. Dolžina strela me je zanimala zgolj zato, da lahko ocenim koliko vrvice je potrebno pustiti med mlinčkom in harpuno. Ko sem kupil puško je bila razdalja od konca puške do špice harpune (kot ob strelu) nekaj čez 4m kar se mi je zdelo malo premalo. Zato se mi zdi smiselno, da bi napeljal vrv še enkrat in tako dobil 6m. Kaj se vam zdi.
01/03/2017 ob 20:35 #31638
martin09ParticipantZdravo, jaz na ACIDU naredim 2 kroga. Mnenja glede tega so pa precej mešana. Najbolje da sprobaš…mogoče boš celo opazil razliko pri dometu. Krajši vsekakor ne bo.
Računaj pa pri enem krogu: 135 cm ašta+3×100 cm monofila=4.35 m dometa, preden zapoje mulinel. Mislim, da bo en krog v večini strelov kar dovolj
😉 LP
Martin
02/03/2017 ob 07:04 #31639
eragonParticipantHvala bom poskušal obe varianti. Kaj pa uporabljate za pred vrvico? 02/03/2017 ob 13:00 #31640
martin09ParticipantUporabljam flaks. S climaxom sem nezadovoljen, ker ga je sredi morja, ko napenjaš puško, povsod dovolj…ovije se okrog dihalke, rok, plavuti. Skrata, meni se zdi štorast. Poleg tega očitno bolj reže ribo. Je pa res, da je manj upora in je posledično ašta hitrejša in domet daljši.
Je pa to stvar osebnih občutkov in izkušenj. Verjetno nekaterim zelo ustreza. Najbolje, da malo preizkusiš in se odločiš po svoje.
LP
Martin
02/03/2017 ob 13:28 #31641
eragonParticipantSem imel priložnost poskusit laks in climax na puški z enim parom gum in moram reči, da mi je climax bolj ustrezal predvsem zaradi manjšega upora harpune. 03/03/2017 ob 07:37 #31642
Jure DaićKeymasterNa tej puški imej vedno dvojno napeljav predvrvice. Jaz sem imel na ACID-u laks in climax. Climax me moti pri napeljevanju vrvic, ker se bolj zapleta, med strelom mi je bil OK. Drugače pa bolj prisegam na laks. LP Jure
05/03/2017 ob 06:53 #31644
tjazParticipantPri climax vs. laks bi jaz dodal svoja 2 centa.. Do letos sem na rolerju uporabljal climaks. Nisem ga menjal 2-3 leta in ni bilo nobenih težav niti ne kaže znakov da bi ga bilo potrebno menjat (ca 30-35 dni na leto v vodi). Letos pa sem za foro preizkusil laks. Ni mi zdržal niti 2 dni -pretrgal se je na zanki ki gre skozi ašto. Mogoče nisem dobro pobrusil luknjice na sharkfinu.. vendr je v isti luknji climaks preživel več let.. Razmišljam da je to mogoče tudi problem ki se pojavi pri rolerjih in posledično večjim silam pri ustavljanju ašte. Ne vem. Skratka jaz sem zaključil z laksom. -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Hitre povezave
Trenutna tema
Statistika foruma
- Users
- 2.439
- Forums
- 46
- Topics
- 3.949
- Replies
- 22.650
Dogodki