H2O team potapljanje

Home redesign H2O team forum KLUB IN ČLANI tečaji Tečaji pomlad/poletje/jesen 2017 Odgovori na: Tečaji pomlad/poletje/jesen 2017

Odgovori na: Tečaji pomlad/poletje/jesen 2017

Home redesign H2O team forum KLUB IN ČLANI tečaji Tečaji pomlad/poletje/jesen 2017 Odgovori na: Tečaji pomlad/poletje/jesen 2017

#31588

Vedran
Član

Živjo,

ta junij sem se udeležil tečaja PL s Juretom in ekipo. Zame je to bila ena popolnoma nova izkušnja v življenju v kateri sam se naučil veliko novih stvari.

Najprej sem spoznal vso opremo, ki je pa samo eden pogoj za uspešen lov.

Potem nam je Jure pokazal in razložil posebne tehnike in strategije lova – plitko šuljo in čeko, lov po luknjah, globoko šuljo…tehnike premikanja ob obali, uporabo senc in zaklonov, iskanje pozicije…karakteristike lova posameznih rib.

Spoznal sem, da je potrebno imeti dobro kondicijo, ker smo v morju v treh dneh bili cca. 25-28 ur. kar je lahko za začetnika v začetku malo naporno 😉

Druga stvar na kateri osebno bom moral delati je apnea oz. izdržljivost pod vodo, ker se brez tega ne more pričakovati rezultatov pri čeki.

Tudi preciznost strela in merjenje je veščina kateri je potrebno posvetiti čas – mislim, da bi bilo koristno še uvesti, da bi uro ali dve tečajniki lahko vadili streljanje na neko tarčo v morju.

Na koncu, razen pridobljenega znanja in novih izkušenj je, verjetno najlepši del to, da smo se vsi fantje spoznali in dobro družili ter naredili dobro osnovo za podobne dogodke v prihodnje. :D

Glede na to, da smo v ekipi imeli tudi lovce s kilometrino, ulovljenih rib ni manjkalo, kar je pomagalo, da smo uspešno premagali lakoto ;)

Juretov tečaj lahko priporočim vsem ljubiteljem narave, zdravega življenja in druženja, ki rad izpolnjujejo svoja znanja.

Lep pozdrav,

Vedran Čustović

X
vrh